intensief gebruik van smartphones

Waarom wordt er niet veel meer gewaarschuwd over het intensief gebruik van smartphones?

De grootste groep mensen gaat ervan uit dat bepaalde standaardproducten die zo massaal worden gebruikt wel veilig moeten zijn. De eenvoudige beredenering is vaak; “Als het echt zo slecht voor je zou zijn dan had de overheid het wel verboden.” Of dit nou gaat om roken, bepaalde voedingsproducten of mobiele telefoons. De meeste mensen geloven dit en hebben of nemen ook niet de tijd om zich hierin te verdiepen. Terwijl het intensief gebruik van smartphones een sterk groeiend probleem is. Daarnaast zijn de gevaren dus niet bekend bij de massa.

Waarom zouden er nog mobiele telefoons geproduceerd mogen worden als ze daadwerkelijk zo schadelijk zijn voor de gezondheid? De logica van dat de overheid ons wel direct zou beschermen of bepaalde maatregelen zou nemen is helaas niet vaak de waarheid. Dit heeft het verleden vaak laten zien. Regeringen zijn niet altijd proactief in het nadenken over de gezondheid van mensen. Laat staan over de gezondheid van de planeet.

Antistraling

Economie gaat voor veiligheid

Het meest voor de hand liggende voorbeeld is natuurlijk de sigarettenindustrie. Het heeft tientallen jaren geduurd voordat die industrie gereguleerd werd. Zelfs nadat de wetenschap onbetwist had laten zien dat roken schadelijk was. Hetzelfde is nog steeds gaande in de offshore-industrie. Dat mag nog steeds vrij blijven doorgaan terwijl het een immense negatieve impact heeft op onze planeet. De immense verdiensten zijn hier natuurlijk doorslaggevend.

Dit is een artikel uit de Ukiah Daily, daarin stond deze conclusie “De wetenschappelijke zoektocht kan in gevaar komen wanneer de wetenschap de economie en politiek van de samenleving kruist. De wereld is snel en diepgaand veranderd door mobiele telefoons en er is een sociaal en economisch stimulans om ze “veilig” te blijven vinden. De economische vooringenomenheid maakt rigoureus wetenschappelijk onderzoek moeilijk en impopulair”. Het intensief gebruik van smartphones aan banden leggen zal natuurlijk een immense impact hebben op de economie.

De wetenschapper Alfonso Balmori kwam met iets soortgelijks al in 2005. Destijds werd in een onderzoek aangetoond dat EMF-straling een impact had op ooievaars. Zijn conclusie: “Controverse komt vaak voor wanneer wetenschappers ernstige effecten op de gezondheid en het milieu erkennen die grote economische verliezen veroorzaken”. Dit blijft een moeilijke situatie.

Anti straling tablet hoes

Technologie en strengere voorschriften

Technologie hoort bij de belangrijkste spelers in de economie en politiek. Kijk naar de beursgenoteerde bedrijven, daar kom je snel al energie en telecombedrijven tegen. Nog niet eens te spreken over alle tech bedrijven zoals Apple, HTC, Samsung en Microsoft.

Toch krijgen de overheidsinstanties het niet voor elkaar dat er bepaalde strengere adviezen of regels komen m.b.t. het gebruik van smartphones. Tevens staat het wel al in de kleine lettertjes in de handleidingen van de mobiele telefoons maar de overheid wil het niet duidelijker vermelden. Dat zou betekenen dat ze toegegeven dat mobiele straling gevaarlijk is.

In de meeste telefoonhandleidingen staat een zin over RF-straling. Bijvoorbeeld in die van Apple staat: “Gebruik een handsfree-optie, zoals de luidsprekersfunctie, de meegeleverde oortjes of een ander accessoire om de RF-blootstelling te beperken”.

Helaas ziet er het nog niet naar uit dat er op korte termijn hele grote veranderingen zullen plaatsvinden op dit gebied. Gelukkig geeft het 5G netwerk iets meer aandacht voor de impact van straling en zendmasten. Dit zal op lange termijn ook resulteren in duidelijkere veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van de smartphones.

Straling werende buikband

Wat kun je doen om blootstelling aan straling tegen te gaan?

Er zijn natuurlijk een paar eenvoudige en voor de hand liggende opties. Bijvoorbeeld het gebruik van de mobiele apparaten zoveel mogelijk te reduceren. Daarnaast is het verstandig om de apparaten s’nachts op vliegtuigmodus te zetten. Intensief gebruik van smartphones moet voorkomend worden. Tevens is het creëren van afstand tot het apparaat een eenvoudige “bescherming”. Ander opties zijn de volgende producten:

  1. De straling werende deken: Deze deken kan op de bank, in bed of tijdens het reizen gebruikt worden. De straling werende deken blokkeert alle vormen van straling.
  2. De anti straling laptoppad: De laptoppad maakt het mogelijk om de laptop veiliger op de bank of in bed te gebruiken. Deze blokkeert tevens de warmtestraling die uit de laptop komt.
  3. De Air-tube headset: Hiermee is het mogelijk om te bellen zonder dat er straling richting het hoofd komt. Door holle luchtbuizen en een speciale kabel wordt de blootstelling aan EMF-straling vermeden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier ons blog. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Mits u een wetenschappelijk rapport wilt lezen over de gevaren van straling, volg dan deze link. 

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven