Wat is 5G

Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van de 5G straling?

Wat is 5G? Al deze netwerken zijn ontwikkeld om sneller en eenvoudiger draadloos contact te kunnen hebben met elkaar. Op dit moment worden de draadloze netwerken al voor veel dingen ingezet maar het is nog niet voldoende voor onze gedigitaliseerde wereld.

Het 5G netwerk zal binnen een aanzienlijke korte tijd gebruikt worden voor zo goed als ieder product of dienst. Voor nieuwe apps, voor afstandsbedieningen, in de transportwereld en voor wat je nog maar meer kunt verzinnen. De draadloze technologie is fundamenteel voor dit tijdperk. Via 5G zal internet onze levens nog meer doordringen.

Kinderen en schermtijd
Een meisje die een tablet gebruikt

In 2019 zijn er al enkele 5G gebieden opgezet, puur als demo en trials voor het grote uitrollen van het netwerk in 2020. De doelen zijn niet gematigd, in de EU moet ieder land minimaal 5G aanbieden in één grote stad. Daarnaast moet deze aanwezig zijn in alle stedelijke gebieden voor 2025.

Wat is de 5G-technologie?

De 5G technologie gebruikt zijn eigen nieuwe frequentiebanden, zoals alle netwerken ervoor ook deden. De frequenties uit het 4G netwerk hebben gewoon niet genoeg ruimte om de gegevens op te vangen die door 5G worden uitgezonden. De snelheid van het 5G netwerk zal ongekend zijn, tot wel 100 gigabyte per seconde, dat is 100x sneller dan wat we nu met een optimale 4G verbindingen hebben.

Straling Tablet hoes
Anti straling tablet hoes

Oudere generaties van draadloze netwerken gebruikten 1-3 gigahertz. De nieuwe 5G signalen gebruiken drie verschillende bandbreedtes. Namelijk, low-band 5G (2-4 GHz), mid-band 5G (4-6 GHz) en high-band 5G, deze gebruikt frequenties boven de 24 GHz, tot zelfs 300 GHz!

Deze upgrade is niet een standaard “next-gen” upgrade welke we in het verleden hebben meegemaakt. Deze 5G technologie is compleet iets anders. Het 5G netwerk zal ingezet worden voor het “Internet of Things” ofwel het IoT uit te rollen. In 2020 zullen hier 31 miljard apparaten mee verbonden zijn, in 2025 zal dit aantal opgelopen zijn tot 75 miljard apparaten.

Bestel hier de meest effectieve anti straling producten! 

Het 5G netwerk en de internet mogelijkheden

Een grote verandering in de komende 10 jaar zullen natuurlijk de zelfrijdende auto’s worden. Door het 5G netwerk zal de connectie optimaal zijn en het autonoom rijden dus veiliger worden.

Bij deze nog enkele voorbeelden van 5G toepassingen:

 • Nieuwe videogames en videostreaming. Optimale 4K films binnen no time gedownload hebben.
 • Live streaming van evenementen en optredens van over heel de wereld.
 • Optimale integratie van draadloze apparaten.
 • Medicinale hulp op afstand, doctoren kunnen door goed beeld en goede streaming op afstand advies geven.
 • Data transfers tussen bedrijven zal ongelofelijk snel gaan.
 • Systemen in het verkeer kunnen beter afgestemd worden.
 • Geen fysieke glasvezelkabel meer nodig.
 • De gehele transportsector zal veel efficiënter worden.

Veel mensen denken dat dit nooit zal kunnen. Anderen zeggen dat het verschil tussen 4G LTE en het 5G netwerk minimaal zullen zijn. Waaronder Eric Xu, de oprichter van Huawei. Tevens is een groot nadeel van de 5G millimeter golflengte dat het niet door muren kan doordringen. Hierdoor zal het alleen in grotere steden echt van de grond komen. Of met 5G hotspot plekken.

Straling werende buikband
Anti straling laptophoes in combinatie met de straling werende buikband

Daarnaast is een 5G verbinding alleen mogelijk met een apparaat welke dat ook ondersteunt. De nieuwe mobiele apparaten, telefoons, tablets e.d. zullen dus veel duurder worden. Dit vanwege de nieuwe complexere hardware integratie.

Waarom moet deze technologie en upgrade dan zo snel worden uitgerold? Veel mensen denken dat het komt vanwege de kabelbedrijven, voor hun zullen de kosten drastisch verlagen. Hun klantengebied wordt vergroot. Daarnaast kunnen ze de prijzen verhogen richting de eindconsument.

Geld gaat vaak boven veiligheid. Wie denkt er namelijk aan de gevaren van de extreem sterke 5G torens. Deze lage frequenties zijn bewezen gevaarlijk voor onze gezondheid! Bovendien zullen de eerste jaren veel onderzoeken te niet gedaan worden als “onbetrouwbaar” en nog “nog niet voldoende onderbouwde onderzoeken” die de gevaren van de 5G straling laten zien. Pas als er een zeer grote groep mensen zich gaat bezwaren over gezondheidsissues dan zal er geluisterd gaan worden.

Bestel hier je anti straling producten! 

Gevaren van het 5G netwerk

De gezondheidsgevaren zijn eigenlijk nog onbekend. Het is nog niet op lange termijn getest. Toch zal dit netwerk op “hoop van zegen” uitgerold worden vanwege het geld wat ermee verdient kan worden. Deze 5G technologie gebruikt zeer hoge radiofrequenties en een millimetergolf, die zit boven de 24GHz!

Deze nieuwe golven zullen dus maar enkele millimeters uit elkaar liggen. Nadeel is dat ze minder ver kunnen reiken. Hierdoor zullen er dus miljoenen nieuwe zendmasten geplaatst worden. Niet te beginnen over de 11x meer satellieten die zelfs al gedeeltelijk verzonden zijn. Die satellieten zullen continu straling richting de aarde uitzenden.

Video over 5G straling (In het Engels):

 

Een grote hoeveelheid studies van de overheid en andere onafhankelijke partijen hebben in het verleden aangetoond dat laagfrequentie straling schadelijk is voor het menselijk lichaam. Dezelfde laagfrequentie straling zit in het 5G netwerk. Maar dan intensiever dan ooit tevoren.

Wat zegt de wetenschap over 5G-straling?

De voorgaande netwerken en stralingsintensiteit is schadelijk bewezen voor het menselijk lichaam. Het nieuwe 5G netwerk heeft een hogere frequentie en werkt met nieuwe millimetergolven. De intensiteit wordt dus niet minder, maar 100x zo sterk.

Met nieuwe zendmasten elke paar honderd meter, zal de continu blootstelling aan straling dus immens toenemen. Honderden wetenschappers hebben hun zorgen hier publiek over gemaakt. Niet alleen denken ze dat de bekende problemen zullen verergeren maar dat er ook nieuwe nog onbekende gevolgen zullen optreden. Die we pas om lange termijn zullen ontdekken.

Bestel hier de anti straling laptoppad! 

Uit verschillende onderzoeken in de laatste jaren is gebleken dan kinderen en ongeboren kinderen gevoeliger zijn voor straling. Ook is er aangetoond dat bij kinderen die vroeg beginnen met het gebruik van mobiele telefoons het risico op hersentumoren sterk toenam. Daarnaast is het al eenduidig bewezen dat ook insecten en dieren er last van hebben.

Wetenschappers hebben meerdere chronische ziektes aan straling kunnen linken. Van slapeloosheid tot ziektes zoals kanker. Het lastige is dat op korte termijn er niemand direct last van zal hebben, deze effecten zullen net als bij het roken pas na meerdere jaren opspelen. Tot aan dan zal het de kleine groep zijn met EHS die er zeer veel problemen aan gaan ondervinden.

iPhone SE
Stralingsvrij telefoonhoesje

Het 5G netwerk

Veruit het grootste gedeelte van mensen is zich totaal niet bewust van de gevaren van straling. Laat staan van de gevaren van het nieuwe 5G netwerk. Iedereen denkt alleen maar aan een snellere internetverbinding.

Nog steeds slaapt een groot aantal mensen met hun telefoon onder hun kussen of direct op het nachtkastje naast hun hoofd. Anderen werken uren met hun laptop op hun schoot wanneer ze onderweg zijn of s ’avonds in bed. Iedereen wil 24/7 verbonden zijn.

Heel veel mensen bagatelliseren de negatieve effecten van straling. Toch zijn er nu duizenden wetenschappers, zorgverleners en andere instanties die zich openlijk zorgen maken om de gevolgen van straling.

Bescherming tegen 5G

Welke opties zijn er om jezelf te beschermen tegen 5G straling. Hoe kun je blootstelling aan EMF-straling reduceren?

Door de miljoenen extra zendmasten zal het lastiger worden om jezelf echt buiten het stralingsgebied te kunnen houden. Toch zijn er enkele methodes om blootstelling aan straling te minimaliseren.

 1. Wanneer u geen gebruik maakt van uw mobiele apparaten. Zorg dan dat de draadloze signalen staan uitgeschakeld.

Bijvoorbeeld tijdens de nacht, hier kunt u het beste uw telefoon en andere mobiele apparaten in een andere kamer leggen of op vliegtuigmodus zetten.

Indien u andere activiteiten uitvoert, zorg dan ook dat de wifi en bluetooth op uw telefoon of iPad staan uitgeschakeld.

 1. Probeer het gebruik van uw mobiele apparaten te verminderen. Gebruik ook minder apparaten.

Ieder apparaat zendt extra straling uit. Niet alleen je mobiele telefoon maar ook je nieuwe koelkast, smartwatch en draadloze oordoppen.

Indien u deze apparaten minder vaak gebruikt, dan worden de hoeveelheden EMV-emissies sterk verlaagd. Dit verlaagt de gezondheidsrisico’s.

Probeer bijvoorbeeld boeken te lezen, uw smartwatch alleen tijdens het sporten te gebruiken en de koelkast gewoon te openen.

 1. Houdt afstand tot uw mobiele apparaten.

Het verplaatsen van je huis is vaak erg lastig. Een huis zoeken uit de buurt van een zendmast zou wel een optie zijn.

Mobiele apparaten niet direct op je lichaam gebruiken is wel vrij eenvoudig te regelen. Probeer ze zeker uit de buurt te houden van belangrijke organen.

Zorg dat de Wifi-router zich op een veilige afstand bevindt. Dit is zeker op 3 meter afstand.

 1. Gebruikt bedrade verbindingen.

Draadloze verbindingen hebben radiofrequenties nodig. Dit zijn ook apparaten zoals uw draadloze muis, toetsenbord, koptelefoon, wifi, afstandsbedieningen en nog veel meer. Probeer waar mogelijk een bedrade optie.

Internet werkt nog altijd sneller via een ethernetkabel. Daarnaast is deze verbinding ook betrouwbaarder en dus veiliger met betrekking tot straling.

 1. Gebruik anti straling producten.

Anti straling producten helpen erbij om blootstelling aan straling te reduceren. Dit kan door het gebruik van stralingsvrije telefoonhoesjes, stralingsvrije air-tube oortjes of een straling werende deken.

De DefenderShield technologie blokkeert RF en ELF-emissies. Wees bewust van de gevaren van straling. Vooral het gebruik van apparaten direct op je lichaam is sterk af te raden. Een veelgebruikt product is ook de Anti straling Laptoppad, deze blokkeert en absorbeert de straling die uit je laptop komt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu de stralingsvrije air-tube oortjes hier!

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven