Wifi-straling

Wat is een veilige afstand tot de router?

In de laatste 5-10 jaar is wifi in een razendsnel tempo in de meeste locaties geïnstalleerd. Bijvoorbeeld in kantoren, huizen, openbare ruimtes, parken, coffeeshops, scholen en in ziekenhuizen. Een standaardvraag die gesteld wordt wanneer je bij vrienden binnenkomt is dan natuurlijk ook: Wat is jullie Wifi-wachtwoord? Maar wat zijn nu exact de gevolgen van Wifi-straling?

Grote voordelen van Wifi-netwerken zijn dat je overal direct informatie kunt opzoeken, dat de verbinding snel is en dat het zo goed als niks kost. Daarnaast kun je met je laptop en telefoon tegenwoordig bijna overal werken. Dit brengt natuurlijk geweldige mogelijkheden met zich mee en maakt werken en reizen een stuk makkelijker.

Antistraling
DefenderShield Anti Straling LaptopPad

Blootstelling aan straling

Helaas brengt dit ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Wifi-routers zenden elektromagnetische velden uit die bij langdurige blootstelling schade doen aan de cellen van ons lichaam. De blootstelling aan Wifi-straling is bewezen gevaarlijk, vooral op korte afstand en bij een chronische blootstelling. Wanneer je meerdere uren per dag op korte afstand van een router zit, dan kun je klachten krijgen.

Mensen moeten zich bewust zijn van de risico’s die blootstelling aan straling met zich mee brengt. De nieuwere Wifi-routers zenden steeds sterkere golven uit. Iedereen moet weten wat de effecten zijn van EMF-toxiciteit en wat je eraan kunt doen. Er zijn namelijk eenvoudige stappen die ondernomen kunnen worden en er bestaat zelfs zoiets als EMF-detoxen. Bijvoorbeeld door bepaalde voeding te eten.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Is Wifi-straling gevaarlijk?

Recente onderzoeken tonen aan dat langdurige blootstelling aan Wifi-straling negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Dit zijn kenmerken zoals hoofdpijn, vermoeidheid, steken op de borst en duizeligheid. Tevens is het bewezen dat de straling van cel torens invloed heeft op onze cellen en kanker kan veroorzaken. Een grootschalig onderzoek heeft aangetoond dat mensen die op een paar honderd meter afstand van een zendmast wonen een verhoogd risico op kanker hebben. Daarnaast kan de continue blootstelling aan al deze stralingsbronnen kan resulteren in EMV-gevoeligheid.

Indien u meer vragen heeft over de negatieve effecten van straling en recente onderzoeken, neem dan gerust contact met ons op.

Je hoeft helaas niet direct naast een zendmast te wonen om gevaarlijk hoge levels van straling te ontvangen. De straling van een zendmast op 150 meter afstand is namelijk vergelijkbaar met een Wifi-router op 5 meter afstand. Tevens zenden mobiele telefoons en laptops ook deze straling uit. Vaak op een hele korte afstand van het lichaam of zelfs tegen het lichaam aan.

De groep met mensen die symptomen vertoond en klachten heeft groeit zeer snel. Enkele overheden nemen maatregelen en stellen versterkte normeringen in. Andere overheden of instellingen wachten op 100% bewijs dat het schadelijk is. De lange termijneffecten van een chronische blootstelling aan straling voor 20-30 jaar zijn namelijk nog niet duidelijk.

Wifi-straling
DefenderShield Laptoppad blokkeert schadelijke EMF-straling

Elektromagnetische velden van Wifi-routers

Draadloze Wifi-routers zenden elektromagnetische straling uit in een lage gigahertz-frequentie. Deze frequentie kan niet direct onze cellen verhitten en wordt daarom als niet zo gevaarlijk gezien. Dit maakt het juist nog gevaarlijker omdat een lange blootstelling, korte afstand tot de stralingsbron en de sterker wordende router namelijk wel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Hier een kort overzicht van bewezen effecten van straling op onze gezondheid:

  • Hersenkanker: ontstaat door heel veel bellen met de telefoon tegen het hoofd aan.
  • Borstkanker: ontstaat doordat vrouwen hun mobiele telefoon in de BH dragen.
  • Vertraagde ontwikkeling: ontstaat vooral bij kinderen omdat de schedel nog niet erg dik is en de straling dus makkelijker doordringt.
  • Voortplanting: EMV’s hebben negatieve effecten op de zaadstokken van vrouwen en op het sperma van mannen
  • Slaapstoornis: langdurige blootstelling aan straling heeft invloed op de slaapduur en slaapkwaliteit

Wat is een veilige afstand tot de router?

Het is aanbevolen om een minimale afstand van 3 meter tot de router aan te houden. Optimaal is een afstand van minimaal 8-10 meter. De straling van een router gaat ook door muren heen dus het is verstandig om hier rekening mee te houden. Vooral voor de positionering van het bed ten opzichte van de router.

Antistraling wifi router hoes
Anti straling wifi router hoes

Hoe kun je blootstelling aan Wifi-straling verminderen?

Plaatst de Wifi-routers en teven de bereikvergroter niet in de slaapkamers van kinderen. Tevens is het verstandig om de router niet in de woonkamer te plaatsen waar veel tijd wordt doorgebracht. Daarnaast is het aanbevolen om de afstand tot de router te maximaliseren, plaatst deze bijvoorbeeld in de meterkast of op een andere plek in de gang.

Een tweede tip is om de router op een digitale timer aan te sluiten zodat deze s ’nachts automatisch uitgeschakeld wordt. Bekijk hier het product. Dit hoeft natuurlijk niet alleen s ‘nachts maar kan ook op andere momenten worden gedaan wanneer er geen internet gebruikt wordt.

Er bestaand ook stralingsarme routers. Die zenden 90% minder Wifi-straling uit maar leveren toch een vergelijkbare snelheid. Bekijk hier een optie. Een nieuwe product is de anti straling router hoes, je plaatst de router volledig of gedeeltelijk in deze hoes. De hoes blokkeert tussen de 90-95% van de straling. Lees er hier meer over.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Probeer daarnaast ook andere stralingsbronnen onder de loep te nemen. Alleen je al bewust zijn van de stralingsbronnen en de risico’s daarvan, helpt vaak al heel veel. Tijdens het telefoneren komt er ook meer straling vrij, door het gebruik van een Air-tube headset of een anti straling hoesje wordt de blootstelling aan straling vermeden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier ons blog. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Mits u een wetenschappelijk rapport wilt lezen over de gevaren van straling, volg dan deze link. 

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

1 gedachte over “Wat is een veilige afstand tot de router?”

  1. Pingback: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van de 5G straling? – Antistralingshop.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven