Top drie meest stralingsgevoelige lichaamsdelen

Effecten van EMF-straling op het lichaam:

Als je eens goed oplet tijdens het bellen met je telefoon aan je oor dan merk je dat deze steeds warmer wordt. Tevens kun je soms merken dat de telefoon licht vibreert. Dit is vooral gevaarlijk voor stralingsgevoelige lichaamsdelen.

De overdracht van radiofrequente (RF) energie tijdens het bellen veroorzaakt warmte van je telefoon richting je oor. In het verleden werd er vastgesteld dat deze opwarming van je weefsels door EMF-straling leidt tot ongewenste en ongezonde veranderingen in onze cellen. Op den duur leidt dit tot verschillende soorten ziektes. Maar recentelijk hebben wetenschappers vastgesteld dat er ook fysiologische veranderingen kunnen plaatsvinden door EMV’s die ver onder die temperatuur liggen. Kortom, ook blootstellingsniveaus die altijd als veilig werden gezien, hebben een stil effect op onze gezondheid.

Stralingsgevoelige lichaamsdelen
Anti straling telefoonhoesje
Stralingsgevoelige lichaamsdelen

Echter, de EMF-straling heeft niet op alle delen van het lichaam negatieve effecten. Er zijn enkele delen/organen die veel gevoeliger zijn voor straling dan anderen. Bijvoorbeeld het hoofd, de romp en het voorplantingsgebied zijn erg gevoelig voor straling. Straling richting je armen of benen is veel minder gevaarlijk.

Hieronder beschrijven we de verschillende lichaamsdelen/organen die extra gevoelig zijn voor EMF-straling en hoe dit is aangetoond:

1) Hart en borst

Vooral vrouwen hebben vaak problemen met het opbergen van hun telefoon als ze ergens naartoe gaan zonder portemonnee of tas. Tijdens een wandeling of in de sportschool wordt de telefoon regelmatig in de BH opgeborgen. Terwijl het erg slecht is om je telefoon daar op te bergen.  Juist het hart en de borsten zijn zeer gevoelig voor EMV’s.

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe het cardiovasculaire systeem werkt. Onze hartslag wordt door een natuurlijke “pacemaker” gereguleerd. De SA-knoop zendt elektrische pulsen uit naar de hartspier, zo komt het hart precies uit op de optimale snelheid voor de zuurstofbehoefte. De pacemaker wordt door het autonome zenuwstelsel en door de hormonen norepinephrine en epinefrine aangestuurd.

Stralingsvrije oortjes
Air-tube oortjes in gebruik

Recentelijk is er door nieuwe onderzoeken aangetoond dat het delicate elektrische systeem van ons hart kan worden verstoord door elektromagnetische velden. Tevens bij niveaus die door de overheid nog steeds als veilig worden beschouwd. Tijdens dit onderzoek bij konijnen werd aangetoond dat ze binnen een uur naast een wifi-antenne al een verhoogde hartslag (+22%) en arteriële bloeddruk (+14%) hadden. Dit was binnen een enkele sessie van een uur! Dit vertelde dus nog niks over de chronische effecten van een dagelijkse blootstelling van meerdere uren.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

De effecten van EMF-straling op hart en borsten

Deze studie uit 2010 toont aan dat het menselijke cardiovasculaire systeem net zo op EMF-straling reageert. Bij vijfentwintig personen werden verschillende levels van EMF-straling toegediend door het gebruik van een draadloze telefoon. Tijdens de sessies volgen onderzoekers de hartslagvariatie van de proefpersonen. Tien van de vijfentwintig patiënten lieten veranderingen in de hartslagvariatie zien. Sommigen lieten zelfs een echte verhoogde hartslag zien. Er werd ook een schijnvertoning gedaan, tijdens die schijnvertoning werden deze fysiologische veranderingen weer normaal.

Hart en borst aandoeningen
Het hart en de borst zijn gevoelig voor straling

Dit was de eerste uitgebreide studie die aantoonde dat er directe en dramatische veranderingen werden waargenomen in de hartslag. Tevens ook bij de HR-variabiliteit in relatie met EMF-blootstelling. Deze niveaus van microgolven lagen ver beneden de overheidsrichtlijnen. 

Mannen en vrouwen zijn gevoelig voor deze cardiovasculaire veranderingen door EMV-bronnen dicht bij hun borst te houden. Toch moeten vrouwen extra opletten vanwege de nadelige gevolgen voor de borst zelf. De Stralingsgevoelige lichaamsdelen moeten goed beschermd worden. 

Deze case study bij vier vrouwelijke proefpersonen met multifocale borstkanker liet zien dat de EMV-bron op de borst nadelige gevolgen had. De vrouwen hadden de smartphone tot 10 uur per dag in hun BH, meerdere jarenlang. Exact op de plek van hun smartphone ontstonden tumoren onder de huid. Deze vrouwen hadden geen genetische aanleg of een geschiedenis met borstkanker in de familie.

Concluderend, er zijn nog niet heel veel onderzoeken gedaan naar deze directe gevolgen voor het hart en de borst. Toch is het nu al aan te raden om hier heel voorzichtig mee te zijn.

2) Voortplantingsorganen en vruchtbaarheid

Stralingsgevoelige lichaamsdelen
De voortplantingsorganen zijn zeer gevoelig voor straling

Er zijn al tal van studies die aantonen dat EMV’s negatieve effecten hebben op de voortplantingssystemen van dieren, een aantal hiervan zijn net zoals bij mensen. De voortplantingsorganen worden namelijk bestuurd door de nerveuze en endocriene systemen van het lichaam. Deze zijn beiden erg vatbaar voor milieutoxines, hier vallen elektromagnetische velden ook onder.

Al deze bevindingen laten een duidelijk verband zien tussen blootstelling aan EMF-straling en problemen met de vruchtbaarheid en zwangerschap. Hieronder enkele van deze resultaten:

“In 2015 toonde een onderzoek aan dat de spermafunctie verminderde bij een blootstelling aan 2,4 GHz WIFI. De conclusie van de onderzoekers was dat er “grote bezorgdheid bestaat over de blootstelling aan WIFI-netwerken in de buurt van onze leefomgeving. (link)

Video: Straling tijdens de zwangerschap

“Een studie liet zien dat een 50Hz laagfrequente elektromagnetische veld aanpassingen in de beweeglijkheid van het sperma veroorzaakte en hun levensvatbaarheid verminderde. Dit komt doordat de EMF-straling invloed heeft op de intracellulaire calciumhomeostase. Wat dus weer resulteert in een minder goede spermafunctie. (Link).”

“De resultaten van deze studie suggereerden dat blootstelling aan EMV’s tijdens de implantatieperiode schadelijke effecten zou kunnen hebben op de groei van embryo’s. Een bestraling van 4 uur voor de ovulatie toonde aan dat EMV’s negatieve effecten hebben op de ontwikkeling van het embryo in een vroeg stadium. (Link)

Ben je binnenkort van plan om aan kinderen te beginnen, dan is dit zeker iets waar je rekening mee moet houden. Je smartphone in je broekzak resulteert in een constante hoge EMF-blootstelling aan uw voortplantingsorganen. Ook al ben je niet van plan kinderen te krijgen, er zouden nog andere negatieve effecten kunnen zijn die nog niet onderzocht zijn.

Anti straling tablet hoes
Straling blokkerende tablethoes

3) De hersenen en neurotoxiciteit

Indien we bellen zoals gebruikelijk dan houden we de telefoon tegen ons hoofd en dus maar een paar centimeter van onze hersenen. Tegenwoordig weten we al redelijk wat over de gevaren elektromagnetische velden, toch is er nog te weinig onderzoek naar gedaan. Daarnaast zeggen de gsm-bedrijven er niks over en geven ook niet aan dat telefoongebruik beperkt zou moeten worden. Desalniettemin, wijzen veel studies naar mogelijke fysiologische veranderingen in de hersenen.

Deze research uit 2011 toonde aan dat het glucosemetabolisme in de hersenen wordt beïnvloed door het gebruik van een mobiele telefoon. Dit werd door middel van een PET-scan aangetoond. In de hersenen bij de telefoon werd een verhoogd glucosemetabolisme gemeten. Ons lichaam gebruikt glucose om essentiële dingen uit te voeren. Veranderingen hierin kunnen neurologische aandoeningen veroorzaken zoals de ziekte van Alzheimer.

De negatieve effecten van EMF-straling richting de hersenen

In 2015 werd aangetoond dat EMF-straling ook een schadelijk effect heeft op het RNA in hersenweefsel. Er werden 16 ratten gebruikt, deze werden dagelijks gevolgd en geanalyseerd. De eerste groep kreeg een jaar lang 2.4 GHz wifistraling toegediend, de tweede groep kreeg een nepvertoning. Na een jaar hebben de onderzoekers aangetoond dat bij de eerste groep veranderingen in het micro-RNA hadden plaatsgevonden. Dit micro-RNA is belangrijk voor genexpressie, celgroei, dood en speelt een rol bij neurologische ziektes.

Stralingsgevoelige lichaamsdelen
De hersenen zijn ook zeer gevoelig voor elektromagnetische velden

De onderzoekers benadrukten dat de duidelijke effecten op micro-RNA’s werden waargenomen met hele lage niveaus van blootstelling. Ver onder de wettelijke limiet. De FCC heeft deze op 0,08 watt/ kg gezet, het onderzoek gebruikte 0,0001414 watt/ kg. Het is onduidelijk hoe zich dit vertaald naar mensen maar het laat in ieder geval zien dat wifi-straling niet onschadelijk is.

Het volgende onderzoek onder 60 studenten onderzocht de effecten van EMF-straling op het geheugen gedeelte van de hersenen. Er werden twee groepen gemaakt, een groep met minder dan 30 minuten blootstelling en een groep met meer dan 30 minuten blootstelling. Op de MRI-scan was weinig verschil te zien maar tijdens de neuropsychologische test zeker wel. Daar scoorde de groep met veel blootstelling beduidend slechter.

Is er ook nog positief nieuws?

Het moge dus duidelijk zijn dat elektromagnetische velden dus een negatief effect hebben op onze gezondheid. Toch kun je jezelf makkelijk behoeden hiervoor, vooral door het aspect afstand. Houd de apparatuur ver van je hoofd en borst af. Het hoofd en de romp zijn zeer stralingsgevoelige lichaamsdelen, probeer dus je telefoon daar niet tegenaan te houden.

Straling werende buikband
Straling werende buikband in combinatie met een laptoppad

De standaard voor het gebruik van draadloze technologie van de overheid dateert uit 1996. We mogen toch concluderen dat er behoorlijk wat veranderingen hebben plaatsgevonden sinds toen op het mobiele vlak. Desalniettemin tonen de SAR-normen nog wel de verschillen in gevoeligheid van je lichaamsdelen m.b.t. blootstelling aan straling. Het hoofd en de romp hebben een maximale toegestane blootstelling van 2 watt/kg, dit zijn dus stralingsgevoelige lichaamsdelen. Daarnaast is dit bij de armen, benen, voeten en handen 4 watt/kg.

Hoe kun je het risico aan EMF-blootstelling verminderen?

– Gebruik je laptop niet op je schoot. Gebruik een tafel of iets anders tussen je laptop en je stralingsgevoelige lichaamsdelen. Wilt u ook de hitte goed afschermen dan is een DefenderShield Laptoppad een goede keuze. De handen op de laptop zijn geen probleem, deze kunnen veel straling verdragen.
– Houd je telefoon niet in je broekzak, en (als je een vrouw bent) stop hem niet in je BH. Houd de telefoon in je tas of rugzak.
– Zorg dat je telefoon tijdens het slapen op vliegtuigmodus staat of ver van je vandaag ligt.
– Wil je een langer telefoongesprek houden, zet je telefoon op speakerfunctie, videogesprek of gebruik Stralingsvrije Air-tube oortjes.
– Is de telefoon aan het oor toch noodzakelijk, overweeg dan te investeren in een stralingsvrij telefoonhoesje.
– Indien de telefoon slecht bereik heeft is het aan te raden deze niet te gebruiken, op dat moment zal deze veel krachtigere elektromagnetische velden uitstoten.
– De makkelijkste regel is het gebruik van mobiele apparaten zo beperkt mogelijk te houden.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Meer weten over stralingsgevoelige lichaamsdelen?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

1 gedachte over “Top drie meest stralingsgevoelige lichaamsdelen”

  1. beste.er werd een hoogspanningscabine geplaatst naast mijn woning op nog geen 7meter en 11000volt.dit nadat ik hier al 4jaar woonde.mijn ganse gezin kreeg gezondheidsklachten,echter werd er niet in die richting gedacht.je gelooft wat ze doen veilig is.mijn man kreeg onmiddellijk epileptische aanvallen.beiden hadden we ineens een tekort aan witte bloedlichaampjes.hier hing een constante hooggespannen energie en ieder reageert daar anders op zeker als he niet weet vanwaar het komt.mijn zoon kreeg onmiddellijk oorsuizen.erna kregen we problemen met onze aderen.allle 3.weefselverlies en schildklierkkachten.nu ook nog mondklachten.ik ben dan op onderzoek gegaan en kwam erachter dat dit stralibgsziekte is en dit wij te dicht bij een radio actieve bron leven.de elekriciteitsmaatschappijen weten dit alsook. de instanties van volksgezondheid dat deze cabines op minstens 50meter moeten komen van huizen en beter nog verder.en dan spreken we over 10000volt.wanneer deze adviezen gegeven worden na onderzoek en er hier geen rekening wordt gehouden met de gezondheid vd mensen gaan ze in overtreding en moeten ze aansprakelijk gehouden worden voor de gevolgen.ook de gemeenten en steden dienen deze adviezen voor hun mensen te respecteren.en moeten mede verantwoordelijk worden gehouden.wij wonen in België in de tommestraat kn ottenburg.huldenberg.hier zijn genoeg gronden en velden om deze cabines te plaatsen zonder mensen hun gezondheid in het gedrang te brengen.ik moet ook weten van hun wat de reden daarvoor is dat dit zomaar naast een huis op 7meter wordt geplaatst.aangezien er geen duidelijke wetgeving rond is gaat de energiereus of haai misbruik maken en hun kn dekken met berekeningen over magnetische velden.ook blijven ze me aanschrijven over dat er testen nu gebeuren met muizen etc….aub.wij zijn het levende bewijs van leven naast zo een cabine.ik zal mij blijven inzetten om dit te belichten zodat anderen die in soortgelijke situaties zitten en mss die link nog niet hebben gelegd over hun gezondheidsklachten.stralingsziekte is gekend en daarom de adviezen.doch zonder duidelijke wetgeving een disrespect voor volksgezondheid en misbruik door haaien die alleen maar incasseren.alle kosten voor ziekten daaraan gerelateerd gaan naar de gezondheidsinstanties.mijn man heeft inv2012 kanker gehad en bestraald geweest en was genezen.nu bij alle klachten wordt er gezegd.jamaar dat is vd bestraling geweest toen.maar ikzelf heb geen kanker gehad en mij vragen ze bij zelfde symptomen of ik ben bestraald geweest mss .ja dus 24 op 24 door de cabine hiernaast.het is erg en daar moet iets aan gedaan worden.oververmoeidheid en depressies resultaat van deze blootstelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven