Manieren om blootstelling aan straling te verminderen

In de laatste twee decennia heeft de technologie de wereld compleet veranderd. Van mobieltjes in onze zak tot de tablets, laptops en computers die we voor ons werk gebruiken. De moderne technologie heeft veel meer efficiëntie in ons leven gebracht. Helaas brengt dit ook gevaren voor onze gezondheid met zich mee. Er ontstaan namelijk elektromagnetische velden (EMV) waaruit elektromagnetische straling vrijkomt. Hoe kun je die blootstelling aan straling verminderen?

Bij deze een korte lijst met tips die u direct kunt implementeren om blootstelling aan straling en elektromagnetische velden te verminderen

Er zijn een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om blootstelling aan straling te verminderen, dit zijn een aantal tips:

Zet tijdens het slapen je mobiel op vliegtuigmodus

Het slapen met je mobiel naast of onder je kussen is echt heel slecht. Dit is dan juist een blootstelling van uren dicht in de buurt van je hoofd. Tevens ook omdat je lichaam juist tijdens het slaap alle giftige stoffen en straling aan het afbreken is. Laat de telefoon helemaal buiten je slaapkamer of zet hem op vliegtuigmodus om blootstelling aan straling te verminderen.

Gebruik een antistraling laptoppad

Door het gebruik van een antistraling laptoppad kunt u uw laptop met een gerust hart blijven gebruiken. De laptoppad blokkeert en absorbeert de verschillende vormen straling zoals WIFI-straling, Bluetooth straling, EMF-straling en Warmtestraling.

Laptoppad
Anti straling laptoppad in gebruik

Door de antistraling laptoppad tussen uw lichaam en de laptop te plaatsen, vermindert u de blootstelling aan straling met 99%. De meeste straling komt namelijk uit de onderkant van de laptop. Daarnaast heeft u de laptop met de onderkant vaak direct op uw benen of buik staan. Hier kunt u een gecertificeerd onderzoek/test vinden.

Zorg dat de router niet in de woonkamer of slaapkamers geïnstalleerd is.

Een router zendt iedere seconde duizenden signalen uit om een zo snel mogelijke internetconnectie te garanderen. Om blootstelling aan straling te verminderen is het verstandig om deze dus ergens in een trapkast of elektrakast te installeren. Tevens is het een optie om een stralingsarme router aan te schaffen.

De meeste straling
Stralingsvrij telefoonhoesje
Stop met het gebruik van bluetooth headsets

Tijdens het bellen komt de meeste straling vrij. Daarnaast heb je de telefoon dan vaak direct tegen je hoofd gedrukt waardoor de straling dan het gevaarlijkst is. Standaard oortjes verminderen de straling en het gevaar aanzienlijk. Bluetooth oortjes zijn eigenlijk gevaarlijker omdat ze veel bluetooth-straling uitzenden, direct in je oor en dicht bij je hoofd.

De twee meest veilige opties zijn het gebruiken van je mobiel op speakerfunctie en het gebruik van stralingsvrije air-tube oortjes. Helaas kan de speakerfunctie vaak niet in openbare ruimtes gebruikt worden. Hierdoor zijn stralingsvrije air-tube oortjes een hele goede opties. Lees hier meer over de werking van stralingsvrije oortjes.

Anti straling oortjes
Stralingsvrije air-tube oortjes
Weg met onnodige elektronica die gevaarlijk is om op of in de buurt van uw lichaam te hebben.

Naast noodzakelijke elektronica gebruiken we ook veel onnodige elektronica. Bijvoorbeeld elektrische dekens, verwarmingsmatrassen en springmatrassen. Daarnaast houden we geen rekening met andere elektrische apparaten zoals magnetrons, stofzuigers en haardrogers.

Koop een stralingsvrij hoesje voor je mobiele telefoon

Het gebruik van uw mobiele telefoon verminderen is de eerste stap, maar in de huidige tijd is het volledig niet gebruiken van uw mobieltje eigenlijk onmogelijk. Wanneer u dus toch uw mobiele telefoon wilt gebruiken, zorg dan dat de blootstelling aan straling zo min mogelijk is. Dit kan door het gebruik van stralingsvrije telefoonhoesjes. Deze stralingsvrije telefoonhoesjes blokkeren en absorberen de straling uit de voorkant van uw telefoon. Hierdoor is tijdens het bellen de blootstelling aan straling met 99% verminderd.

Video over hoe je jezelf kunt beschermen tegen EMF-straling (in het Engels):

Verwijder dimmers in huis

Dimmers werken met 50hz bedradingssystemen, hiermee zetten ze duizenden keren per seconde de stroom aan en uit. Dit resulteert allemaal in vuile elektriciteit die dus niet goed opgebruikt wordt.

Indien je deze lijst nuttig vond, voel vrij om deze blog te delen. Het is erg belangrijk dat meer mensen zich van de gevaren van straling bewust worden!

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 gedachten over “Manieren om blootstelling aan straling te verminderen”

  1. Bernard de Lange

    Goedendag,

    Ik heb een algemene vraag.
    Ik ben op zoek naar een betrouwbare magnetisch veld meter. Ik wil een UHS-2 van Alphalab kopen. Enig idee hoe ik hier het beste aan kan komen? Bij mijn weten niet te krijgen zonder veel invoerrechten te betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven