Het belang van digitale gezondheid

Het belang van digitale gezondheid: Tips om het een realiteit te maken

Elke dag zien we een nieuw rapport over het belang van digitale gezondheid. Toch kan het moeilijk zijn om dit in de praktijk te brengen. Misschien weet u niet hoe u moet beginnen of welke stappen u moet nemen. Het hebben van een plan voor uw digitale gezondheid is essentieel omdat het u zal helpen de controle over uw leven te nemen en betere beslissingen te nemen over wat voor u het belangrijkst is. Helaas zijn de jongeren het meest vatbaar voor verslavingen aan technologie en gadgets.

Hier zijn enkele tips om het meeste uit uw digitale gezondheid te halen:

1) Zet pushmeldingen op sociale media-apps uit: sociale media-apps zijn ontworpen om u te laten terugkomen – zelfs wanneer u ze niet gebruikt. Met zoveel mensen die betrokken zijn bij sociale media, willen deze apps je zo snel mogelijk waarschuwen over nieuwe berichten en het leven van alle anderen. Maar dit leidt af en neemt tijd weg die je beter kunt besteden aan iets productiefs.

2) Sla artikelen op in een lees-later-account: Als je online een artikel vindt met informatie die je interesseert, maak er dan niet alleen een bladwijzer van in je browser of download het naar je computer, maar sla het op in een lees-later account zoals Evernote of Pocket. Op die manier kun je, als je later op de dag tijd hebt, teruggaan en verder lezen zonder dat je online moet zijn.

Shield Your Body Laptop pad

3) Stap 2 uur voor het slapengaan uit de technologie. Dit zal de effecten van blootstelling aan EMV verminderen. Hierdoor zal je lichaam in de best mogelijke staat komen voor een goede nachtrust. Daarnaast zal geen technologie betekent dat er geen stimulerend blauw licht is om je melatonineproductieschema te verknoeien.

4) Creëer een Tech Free Zone. Een EMF-vrij toevluchtsoord zonder technologie kan van enorm voordeel zijn voor je slaap, je meditatie, of als je je gewoon op een taak probeert te concentreren zonder afleiding. Probeer uw kantoor niet in uw slaapkamer te plaatsen, mocht dit toch niet anders kunnen, schakel dan alles uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat u naar bed gaat.

5) Schakel uw wifi-router ‘s nachts of wanneer u hem niet gebruikt uit. WiFi-routers zenden EMF-frequenties uit met een hoger vermogensniveau dan uw telefoon, zodat ze verder kunnen reizen. Een digitale timer is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken.

6) Neem pauzes op het werk door om de paar uur afstand te nemen van technologie. Probeer buiten te lopen (aarden is geweldig om je lichaam te vullen met GOEDE frequenties!). En nee, tijdens de lunchpauze op je telefoon door de social-media scrollen is dus geen digitale pauze.

Het belang van digitale gezondheid

7) Gebruik een sta-bureau of een stoel die helpt bij het uitlijnen van de houding tijdens het werk. Houd je lichaam in beweging, ook al zijn het maar een paar kuit of rek- en strekoefeningen om alert en gefocust te blijven. Lees hier een studie over de gevolgen van een slechte houding. 

8) Zet wanneer het kan, uw telefoon in vliegtuigmodus, vooral ‘s nachts, of schakel hem volledig uit om EMV-emissies te verminderen en afleiding te voorkomen.

9) Download een app of schakel tijdslimietinstellingen in op uw sociale media-accounts of gewoon op uw telefoon in het algemeen. Op deze manier wordt u bewuster van de tijd die u dagelijks op uw smartphone doorbrengt. Daarnaast zal dit de kans op technologieverslaving verkleinen en tegelijkertijd uw dagelijkse blootstelling aan EMV en blauw licht verminderen.

10) Gebruik EMV-afschermingstechnologie zoals EMV-straling blokkerende laptopschilden en telefoonhoesjes. Deze vormen een fysieke afschermingsbarrière tussen het EMV-emitterende apparaat en uw lichaam. Op deze manier beschermd u uw belangrijkste organen tegen langdurige blootstelling aan straling.

stralingsmeters

Wat kunt u doen om uw gezondheid te verbeteren?

  • Eet gezond en beweeg regelmatig: Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn. Je kunt niet gezond leven zonder regelmatig te bewegen en een uitgebalanceerd dieet te hebben.
  • Zet meldingen uit: Studies hebben aangetoond dat mensen die hun notificaties uitschakelen succesvoller zijn dan degenen die dat niet doen. Als je constant wordt overspoeld met meldingen, is het moeilijk om gefocust te blijven op wat belangrijk is.
  • Beperk schermtijd: Een van de belangrijkste dingen is om je schermtijd te verminderen. Het is beter voor je gezondheid als je je telefoon maar een uur of twee per dag gebruikt in plaats van de hele dag door. Onder schermen vallen natuurlijk ook laptops, monitoren en de TV.

Tips om van digitale gezondheid een realiteit te maken

Het lijkt misschien ontmoedigend om een digitaal gezondheidsdeskundige te worden. Maar met de juiste instelling en een plan, kunt u het waarmaken.

De eerste stap is om vast te stellen wat uw huidige status is. Dit zal u helpen om te zien waar u verbetering nodig heeft en welke stappen u moet nemen. Je zou jezelf de volgende vragen kunnen stellen:

– Wat zijn mijn huidige gewoonten?

– Wat zijn mijn doelen?

– Hoeveel tijd besteed ik elke dag aan digitale apparaten?

– Hoe kan ik eenvoudig schermtijd reduceren?

Als je eenmaal een idee hebt van je huidige gewoonten, dan is het tijd om veranderingen door te voeren. Hier zijn enkele tips om te beginnen:

  1. Begin klein. Je hoeft niet alles in één keer te veranderen! Kies één gewoonte of doel en werk deze week aan dat ene ding voordat u volgende week aan iets nieuws begint.
  2. Vraag hulp aan andere mensen in je leven. Bied ze stimulansen zodat ze je zullen helpen om verantwoordelijk te blijven als het gaat om je doelen of gewoonte veranderingsprogramma.
  3. Gebruik sociale media-accounts op een verantwoorde manier. Stel een maximale gebruikstijd per dag in en hou je eraan. Plaats daarnaast geen persoonlijke dingen zoals wachtwoorden of creditcardnummers op Facebook en Instagram. Het belang van digitale gezondheid moet bekender worden gemaakt, vertel het aan je vrienden en dierbaren.

Conclusie

Als het op het belang van digitale gezondheid aankomt, is het belangrijk om een plan voor jezelf te maken. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen, maar kom altijd terug op de dingen die het belangrijkst zijn. Door af en toe een stap terug te nemen blijft u zich bewust van de veranderingen die plaatsvinden. Vooral voor jonge kinderen zijn de negatieve effecten al zeer snel zichtbaar.

Digital Wellness is een booming concept. Mensen ervaren steeds meer de nadelige gevolgen van het constant in verbinding zijn en ook blootgesteld te zijn aan straling. Goed voor jezelf zorgen is essentieel in deze tijd.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G-straling? 

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven