Aarden met de voeten op het gras

Beschermt aarden tegen EMF-straling?

Van eindeloos zakelijke e-mails tot uren scrollen door je feed. Meer dan ooit tevoren worden we overweldigd door de constante afleiding van technologie. Hoe kan aarden daarbij helpen?

Onze behoefte aan het gebruik van elektronische mobiele apparaten zijn meer noodzaak dan bijzaak geworden.

Hoewel het gebruik van mobiele apparaten heeft veel voordelen maar de EMF-straling de natuurlijke frequenties van ons lichaam dwarsbomen. Dit wordt in verband gebracht met een toenemend aantal negatieve gezondheidseffecten.

Wij zijn ‘bio-elektrische’ wezens op een elektrische planeet

Via ons zenuwstelsel sturen worden elektrische signalen doorgestuurd. Hierdoor kunnen we ademen, bewegen en wordt ons bloed rondgepompt. Je zou kunnen zeggen dat ons lichaam elektrisch functioneert.

Je verwacht het niet, maar ons lichaam lijkt meer op de aarde dan we denken.

Wist je dat de aarde zijn eigen unieke hartslag heeft? Dit heet ook wel de Schumann-resonantie, die verwijst naar de natuurlijke frequentie van het elektromagnetische veld van de planeet. Deze resonantie ‘klopt’ gestaag met 7,83 Hz. De frequentie kan oplopen tot 16,5 Hz, variërend met onder andere zonnevlammen, wisseling van seizoenen en andere aardse verschijnselen.

Anti straling laptop hoes
Anti straling laptoppad in gebruik op schoot.

De Schumann-resonantie

De biologie van elk levend organisme is sinds het ontstaan van onze planeet, afgestemd op dit subtiele veld. De Schumann-resonantie werd voor het eerst in de jaren vijftig opgezet door de Duitse natuurkundige W.O. Schumann. Hij ontdekte een reeks laagfrequente trillingen veroorzaakt door bliksemontladingen tussen de grond en de ionosfeer van de aarde.

Schumanns doctoraalstudent Herbert König associeerde de Schumann-resonantie met menselijke bioactiviteit. Dit gebeurde toen hij zag dat de fundamentele frequentie van de aarde van 7,83 Hz bijna hetzelfde is als die van de menselijke alfagolf ritmes.

In onze hersenen hebben alfagolven het frequentiebereik van 7,5-12,5 Hz, zoals je kunt zien is dit bijna dezelfde frequentie als de zogenaamde hartslag van de aarde. Deze alfa golven zijn aanwezig in onze hersenen tijdens diepe ontspanning, de vroege slaap, dromen en meditatie. Deze golven helpen om cellen te hervormen en genezing in ons lichaam te bevorderen, Tevens is het bewezen dat ze onder andere alertheid, kalmte eb innerlijk bewustzijn leren bevorderen.

Omdat de alfa golven in onze hersenen bijna hetzelfde zijn als de Schumann-resonantie, werken de beide frequenties samen als een soort ‘omgeving synchronisatie’. Wanneer de synchroniciteit echter wordt verstoord, kan dit negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid.

Natuurlijke frequenties versus door de mens veroorzaakte elektromagnetische velden (EMF’s)

De frequentie die onze planeet uitzendt zijn van nature negatief geladen ionen. Als het gaat om ionen zijn negatief geladen ionen eigenlijk beter voor ons. Deze ionen worden in de natuur gemaakt door de effecten van zonlicht, water en lucht.

Aan de hand van het water en de mineralen die in ons zitten, verkeren wij in een negatief geïoniseerde status, waardoor we geleidend zijn. Om die reden functioneren we het beste als we continu worden blootgesteld aan -en afgestemd zijn op- de natuurlijke frequenties van de aarde.

Jammer genoeg bevinden we ons in deze moderne samenleving meestal binnen, wat ons isoleert van de aarde en haar frequentie. Zelfs als we naar buiten gaan, wordt onze verbinding met de aarde tegen gehouden, onder andere omdat we schoenen met rubberen zolen dragen. Maar ook de rubberen banden van onze fietsen en auto’s zorgen ervoor dat de natuurlijke frequenties van de aarde ons lichaam niet bereiken.

Daar komt dus nog bij dat de technologie die we gebruiken vreemd is aan onze biologie en deze de natuurlijke frequenties verstoort.

Wanneer we voor een lange tijd voortdurend mobiele apparaten dicht bij ons lichaam gebruiken, kan de blootstelling aan EMF-straling schadelijk zijn.

Het goede nieuws

Op dit blog hebben we reeds in meerdere artikelen getoond dat er een verband bestaat tussen blootstelling aan elektromagnetische velden en problemen met de gezondheid. Deze variëren van lichte klachten als: hoofdpijn en huiduitslag tot zeer ernstige problemen zoals: kanker, vruchtbaarheidsproblemen en celbeschadiging.

Niet alleen heeft blootstelling aan EMF negatieve effecten op ons lichaam, maar stoten elektronische apparaten ook positief geladen ionen uit. Hoge concentraties positieve ionen (ook wel oxidanten of vrije radicalen genoemd) van elektromagnetische velden verstoren de natuurlijke frequentie van ons lichaam. Dit kan schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Het goede nieuws is dat we de positief geladen oxidanten kunnen neutraliseren als we in direct contact staan ​​met het aardoppervlak. Het contact met de aarde kan helpen om ontstekingen te verminderen en ons algehele gevoel van welzijn te verbeteren. Direct contact met de aarde, waarbij er automatisch een overdracht van energie plaatsvindt, wordt ‘aarden’ genoemd.

Aarden met de voeten in het gras.
Aarden is simpel en kost niets.

Wat is aarden?

Aarden, in het Engels ‘earthing’, werd eind jaren negentig ontdekt door Clint ober, een gepensioneerde directeur in de kabelindustrie. Nadat hij zich terugtrok uit de kabelindustrie, vroeg hij zich af of de ontkoppeling tussen lichaam en aarde ons zou kunnen beïnvloeden, toen hij mensen die schoenen met plastic en rubberen zolen droegen aan het observeren was.

Ober had diepgaande kennis over de technische aspecten van grondkabelsystemen en wist dat deze systemen bescherming nodig hadden tegen andere elektromagnetische signalen in de natuurlijke omgeving. Hij experimenteerde eerst op zichzelf en vervolgens op anderen. Zijn voorspelling dat dezelfde stabiliserende invloed van aarden die wordt gebruikt in telecommunicatie op draden ook het welzijn van de mens zou kunnen verbeteren.

Dit concept heeft geleid tot nieuwe benaderingen van gezondheidsonderzoek en de wetenschap blijft bewijzen dat aarden de normale werking van lichaamssystemen bevordert en ontstekingen vermindert.

Hoe werkt aarden?

De aarde zit vol met antioxidanten die ons lichaam in staat stellen om op celniveau een evenwicht in balans te raken. Aarden is heel eenvoudig en een groot voordeel: het kost niets! Het enige wat je hoeft te doen is met blote voeten lopen in het gras, vuil, zand of op beton. Deze oppervlakken geleiden en de energie van de aarde kan hierdoor door ons lichaam stromen.

Aarden kan ook door te zwemmen of in het water te gaan staan, want water is geleidend. Als natte of vieze voeten niet echt jouw ding is, kun je ook aarden met schoenen aan. Zorg er voor dat dit geleidende schoenen zijn of schoenen met een dunne leren zolen.

Wees je ervan bewust dat niet alle oppervlakken buiten geschikt zijn om te aarden. Op plaatsen waar EMF-elektrosmog aanwezig is, zoals drukke steden of productiefaciliteiten, wordt er veel elektriciteit de grond in gestuurd. Dit zorgt ervoor dat de grondstroom niet altijd meer veilig en gezond is. Het beste is dus om een plek te vinden die ver weg is van EMF straling. Denk bijvoorbeeld aan een (afgelegen) stuk bos of het strand.

Kan aarden de blootstelling aan EMF-straling verminderen?

Mobiele telefoons, laptops en tablets zenden laagenergetische vormen van EMF-straling uit. Deze worden ook radiofrequentie (RF) en extreem lage frequentie (ELF) emissies genoemd.

Hoewel is aangetoond dat aarden een goede manier is om veel van de effecten van EMF-straling tegen te gaan, kun je er niet mee vermijden dat EMF-straling het lichaam binnendringt. In sommige opzichten kan aarden ook de EMF-blootstelling verhogen, wanneer je op een plek bent die EMF-straling aantrekt.

Helaas kan aarden ons niet 100% beschermen tegen EMF-straling bij het gebruik van elektronische apparaten.

Manieren om blootstelling aan EMV-straling te minimaliseren
 1. Verminder het aantal EMF-bronnen om je heen.

  Houd elektronica uit je kamer en verwijder bronnen die niet nodig zijn, zoals Bluetooth-koptelefoons of -luidsprekers. Schakel waar mogelijk de vliegtuigmodus in om draadloze straling van uw apparaten te elimineren.

 2. Houd EMF-bronnen uit de buurt van je lichaam.

  EMF-straling vormt een kleiner gezondheidsrisico naarmate een apparaat zich verder van je lichaam bevindt. Zorg voor een minimale afstand van 30 cm tussen gezicht en borst. Houd de wifi-router 3 meter bij je vandaan en houd tijdens het slapen je mobiele telefoon en andere mobiele apparaten op minimaal 1,20 meter afstand. Voorkom dat je in slaap valt met je mobiele telefoon op je nachtkastje, onder je kussen of op je borst.

 3. Beperk schermtijd.

  Het beperken van de schermtijd is een algemene, effectieve vuistregel om je zelf te beschermen tegen schadelijke straling. Wanneer je je elektronische apparaten niet gebruikt, leg ze weg op ruime afstand totdat je ze weer gebruikt.

 4. Gebruik accessoires met een draad.

  Apparaten met een draad zenden minder EMF-straling uit, omdat ze geen draadloze signalen hoeven te gebruiken om verbinding te maken. Door bijvoorbeeld je muis, toetsenbord en luidsprekers aan te sluiten met een draad, kun je de blootstelling aan EMF verminderen. Je kunt ook een stralingsvrije hoofdtelefoon met luchtslang aansluiten.

Air-tube headset
Air-tube koptelefoon welke straling richting het hoofd voorkomt.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven