EMV-straling en Feng Shui

EMV-Straling in huis, Bescherming door Feng Shui

Feng Shui gebruiken om EMV-straling in uw huis te verminderen

Dankzij COVID-19 is het thuiswerken in een stroomversnelling geraakt. Dit brengt met zich mee dat er thuis meer elektronische velden zijn geïnstalleerd voor school en thuiswerken. Bijvoorbeeld met extra tablets, meer telefoon gebruik, meer laptop gebruik en ook extra schermen. Daarnaast worden de huizen ook steeds “slimmer” gemaakt door Alexa en Google. Toch brengen deze ontwikkelingen een onzichtbaar probleem met zich mee: EMV-straling.

Een nieuwe trend is het gebruiken van de oude praktijk Feng Shui om een aangenamere, rustigere en functionelere omgeving te creëren. Normaliter was Feng Shui vooral het huis herinrichten en schilderen in rustigere kleuren. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt om het huis “slim” in te richten met betrekking tot blootstelling aan straling.

In de mode en designwereld is Feng Shui uitgegroeid tot een hippe stijl. De meeste interieurdesigners hebben geen idee waar Feng Shui eigenlijk voor staat of waar het vandaan komt. Toch zijn er ook mensen die onbewust hun huis Feng Shui inrichten zodat het voor hen prettig aanvoelt.

iphone 11 hoesje
Stralingsvrij hoesje met sleuven voor pasjes

Wat is Feng Shui en hoe kun je het gebruiken om je digitale huis EMV-straling veilig in te richten?

Feng Shui: Een oude pseudowetenschappelijke praktijk uit China

De Feng Shui praktijk kan teruggeleid worden aan het taoïsme. Dit was een Chinese filosofie welke teruggevonden is tot in de zesde eeuw voor Christus. Het betreft vooral het vinden van je energiebalans in je omgeving. De basis van Feng Shui is het bewustzijn en begrijpen van de relatie van de mens met de natuur. Bovendien ook begrijpen hoe deze relatie met de natuur iedere dag invloed heeft op je welzijn en geestelijke status.

Het basisprincipe van Feng Shui is om de verschillende energiekrachten in je omgeving te gebruiken om vrede en harmonie te vinden. Het woord “Chi” staat voor universele energie. Of het nu door de mens gemaakt is of door de natuur, alles heeft een soort vorm van Chi. Dit kan bijvoorbeeld voortkomen uit yin- en yang kenmerken of via de vijf elementen van Feng Shui.

Yin en Yang staat voor het concept van dualisme, hoe verschillende dingen elkaar juist vaak goed kunnen aanvullen. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door verschillende kleurcontrasten in huis of via de zon die naar binnen schijnt op een bepaalde manier.

Absorberende EMF-straling plant
Cactussen die EMV-straling uit de lucht filteren

Vijf elementen

Feng Shui bestaat uit vijf elementen, namelijk: vuur, aarde, metaal, water en hout. Wanneer deze elementen met elkaar in contact komen heet dat een cycli. Daarnaast kan dit een productieve of destructieve cycli zijn. Tevens kunnen deze elementen door de verschillende kleuren met elkaar in connectie staan. Een voorbeeld is vuur, vuur wordt in verband gebracht met rood en driehoekige vormen.

De verschillende kleuren zijn de basis waarmee je het huis begint in te richten. Zo kun je kiezen welke soort energie je in huis wilt hebben en dan de relaterende kleuren in je huis kunt implementeren. Dit creëert dan de basis voor de energie die je in huis wilt krijgen.

Daarnaast is het belangrijk om de natuurlijke bewegingen en stroom van de natuur in het huis na te bootsen. Dit draagt bij om een aangename en rustige leefruimte te creëren welke helpt om jezelf zo goed mogelijk te regenereren en te herstellen.

Stralingsvrije oortjes
Air-tube headset in gebruik

Elektromagnetische velden

De energiestromen van de natuur kunnen beïnvloed worden door omgevingsfactoren, zo ook de energie van de Chi in uw huis. Elektromagnetische velden zijn een element welke de Chi-energie blokkeert. Daarnaast is het een factor welke ook van negatieve invloed is op ons lichaam.

Elektromagnetische velden zijn onnatuurlijk, deze zijn van negatieve invloed op de energiebalans in huis. Tevens komt al die straling uit kunstmatige elektronische apparaten. Er zijn ondertussen veel studies die de negatieve gezondheidseffecten ons lichaam hebben aangetoond. In de laatste jaren nemen het aantal onderzoeken naar lange termijn blootstelling aan straling toe vanwege de toenemende zorgen en het intense gebruik.

Lees hier ook meerdere blogs over de gezondheidsgevaren van continue blootstelling aan EMF-straling.

De vuistregel van Feng Shui met betrekking tot straling is om elektronische apparaten minimaal een meter van je vandaan te houden. Tevens is het belangrijk om ze niet te richten naar plekken van ontspanning, zoals je bed, meditatieruimte en leeshoek. In ons digitaal tijdperk met in iedere kamer televisies en je mobiel naast je bed is dit natuurlijk totaal niet gelukt. Wat kun je nog meer doen om jezelf tegen straling te beschermen?

Bekijk de video: DefenderShield-oprichter Dan DeBaun’s EMF Safety Home Tour

Je huis zo stralingsvrij mogelijk inrichten

Gelukkig zijn er voldoende manieren om je huis zo veilig mogelijk in te richten en de blootstelling aan straling zo veel mogelijk te reduceren. Bovendien helpen deze manieren dus ook om de Feng Shui en de Chi energie van het huis te behouden.

  1. Zorg voor een slaapplek zonder elektronische apparaten. Juist die 8-9 uur is van cruciaal belang voor het lichaam om te herstellen van alle vervuilingen uit de omgeving, waaronder straling. Als er toch Wifi-straling gemeten wordt kun je ook overwegen een straling werende deken te gebruiken.
  2. Houd minimaal 3 meter afstand tot de Wifi-router. Probeer dit voor iedere ruimte te creëren waar u langer tijd besteed. Sommige routers hebben een range tot wel 50 meter in omtrek. Toch is vooral de intense straling welke op een korte afstand is het meest gevaarlijk.
  3. Denk na om een Eco-router aan te schaffen. Deze werken met een timer en zijn eenvoudig in te stellen. Standaard router stralen de hele nacht op volle kracht door. Daarnaast zenden de stralingsarme routers 90% minder straling uit maar ze behouden dezelfde internetsnelheid.
  4. Installeer bekabeld internet via een Ethernet connectie. In veel oudere huizen liggen nog internetkabels. Er zijn enkele voordelen bij bekabeld internet, zoals bijvoorbeeld de internetsnelheid en betrouwbaarheid. Die zijn beiden een stuk beter bij bekabeld internet. Daarnaast heb je ook geen last van Wifi-straling.
  5. Denk nog een keer na over je slimme meter. Deze zenden ook continu EMV-straling uit en connecten met andere kamers in huis. Dit is een pure luxe en kan vaak eenvoudig worden vervangen.
  6. Zorg voor drie meter afstand tussen de televisie en de bank en stoelen. De extra ruimte zorgt voor een soepelere stroom van energie. Daarnaast bereikt de straling van het scherm je niet meer erg sterk.
  7. Richt de thuiswerkopstelling Feng Shui in. Probeer alle kabels netjes weg te werken, het bureau opgeruimd te hebben en de schermen op minimaal 30cm afstand te plaatsen. Gebruik een anti straling laptoppad wanneer de apparaten dichterbij het lichaam staan.
  8. Houd uw ruimtes open, probeer niet alles af te schermen tegen straling. Hierdoor creëert u namelijk een Faraday kooi, waardoor de EMV-straling dus ook niet weg kan.
  9. Probeer regelmatig te aarden. Op deze manier kan de straling het lichaam verlaten. Door met uw voeten op de directe aarde te staan is dit al geregeld. Het beste is om dit regelmatig, 1x per week of 1x per 2 weken te doen.
  10. Schaf enkele kamerplanten aan. Deze zijn natuurlijk zeer bevordelijk voor het Feng Shui element. Ze staan namelijk voor het element hout. De energie wordt zo rustiger en groeit in de ruimte. Daarnaast is het ook aangetoond dat bepaalde planten straling absorberen. Lees hier ook een blog over straling zuiverende planten.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven