voeding tegen straling

Voeding tegen straling

Voeding tegen straling

Er is momenteel veel discussie over de eventuele gezondheidsrisico’s van elektromagnetische straling, zoals die afkomstig is van mobiele telefoons, laptops, routers en andere elektronische apparaten. Hoewel steeds meer studies suggereren dat elektromagnetische straling mogelijk schadelijk kan zijn voor de gezondheid, zijn de echte langetermijneffecten nog onbekend. Speciale voeding kan een belangrijke rol spelen in het afbreken van straling in het lichaam. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die specifiek bekend staan om hun vermogen om straling te neutraliseren en te helpen bij de afbraak ervan. Lees hieronder meer over specifieke voeding tegen straling.

Vitamine C

Een van de belangrijkste voedingsmiddelen voor het afbreken van straling is vitamine C. Vitamine C is een krachtige antioxidant die helpt bij de afbraak van vrije radicalen, die worden gevormd als gevolg van blootstelling aan straling. Studies hebben aangetoond dat een hoge inname van vitamine C kan helpen bij het verminderen van de schade die wordt veroorzaakt door straling. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn onder andere citrusvruchten, kiwi’s, paprika’s, aardbeien en broccoli.

voeding tegen straling
Soorten voeding die helpen om straling in het lichaam af te breken.

Vitamine E

Een ander belangrijk voedingsmiddel voor het afbreken van straling is vitamine E. Net als vitamine C is vitamine E een krachtige antioxidant die helpt bij de afbraak van vrije radicalen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E zijn onder andere noten, zaden, avocado’s en spinazie.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Selenium

Selenium is ook een belangrijk mineraal voor het afbreken van straling. Daarnaast helpt selenium bij de productie van glutathion peroxidase, een enzym dat helpt bij de afbraak van vrije radicalen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan selenium zijn onder andere brazilsnoot, zalm, garnalen en eieren.

Groente en fruit zijn ook belangrijk voor het afbreken van straling. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die helpen bij de afbraak van straling. Studies hebben aangetoond dat een dieet dat rijk is aan groente en fruit kan helpen bij het verminderen van de risico’s op stralingsschade.

In het algemeen, is het belangrijk om een gezonde en gevarieerde voeding te hebben, voldoende water te drinken en te proberen stress te verminderen. Dit kan ons helpen om te beschermen tegen de schade die kan worden veroorzaakt door straling.

Anti straling deken
Straling werende deken

Blootstelling aan straling 

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de meeste mensen in onze moderne samenleving een beperkte blootstelling aan straling ervaren. Deze voedingsmiddelen zullen helpen beschermen tegen de effecten van straling, maar het is niet noodzakelijk is om deze specifieke voedingsmiddelen in grote hoeveelheden te eten.

Toch kan het geen kwaad om te proberen de hoeveelheid elektromagnetische straling die we blootstellen aan ons lichaam te minimaliseren, en er zijn een aantal manieren waarop voeding kan helpen om deze straling sneller af te breken. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die kunnen helpen om elektromagnetische straling in het lichaam af te breken:

  1. Kruiden: Kruiden zoals kurkuma, gember en koriander bevatten antioxidanten die helpen om vrije radicalen te bestrijden, wat kan helpen om elektromagnetische straling af te breken.
  2. Groenten: Groenten zoals broccoli, bloemkool en spruitjes zijn rijk aan antioxidanten en kunnen ook helpen om vrije radicalen te bestrijden en elektromagnetische straling af te breken.
  3. Noten en zaden: Noten en zaden zoals amandelen, walnoten en lijnzaad zijn rijk aan antioxidanten en omega-3 vetzuren, wat kan helpen om vrije radicalen te bestrijden en elektromagnetische straling af te breken.
  4. Fruit: Fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en appels bevatten antioxidanten die kunnen helpen om vrije radicalen te bestrijden en elektromagnetische straling af te breken.
  5. Proteïne: Eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vis, kip en tofu bevatten aminozuren die kunnen helpen om het lichaam te ondersteunen bij het afbreken van elektromagnetische straling.
  6. Water: Het is belangrijk om voldoende vocht te consumeren om het lichaam te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen, wat kan helpen om elektromagnetische straling af te breken.
  7. Gefermenteerde voedingsmiddelen: Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kimchi en sauerkraut bevatten goede bacteriën die helpen
gezondheidsrisico's van de moderne technologie
De Trifield TF2 stralingsmeter

Tevens zijn er enkele producten die eenvoudig de blootstelling aan straling kunnen reduceren. Producten zoals een anti straling deken of anti straling handschoenen.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G-straling? 

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

1 gedachte over “Voeding tegen straling”

  1. Hier in Italië wordt binnenkort 5G verhoogd van 6V/M naar 26 V/M.
    Kan ik dit meten met de Trifield of is daar iets anders voor nodig?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven