Wifi-router

5 redenen waarom u uw WiFi-router ‘s nachts uit moet zetten

Wist u dat uw WiFi-router elke minuut dat hij werkt radiofrequentie-straling (RF-straling) uitzendt? Deze energie gaat gemakkelijk door muren, ramen en deuren heen en kan zelfs naar buiten lekken. Bovendien werkt moderne elektronica zoals computers en tablets ook met andere soorten straling, die nog gevaarlijker zijn dan RF-straling. Daarom kunt u uw WiFi-router het beste ‘s nachts uitschakelen, zodat hij geen RF-straling uitzendt en andere elektronische apparaten niet verbonden houdt. Hier zijn nog een paar redenen waarom u uw WiFi-router elke avond moet uitschakelen:

Het WiFi-netwerk is niet veilig.

Uw WiFi-router zendt voortdurend gegevens uit, en iedereen kan die oppikken met een eenvoudig apparaat zoals een laptop of smartphone. Als iemand slim genoeg is om uw WiFi-router te bedienen, loopt bijna alles op uw netwerk gevaar – inclusief gevoelige informatie zoals beveiligingssleutels en bedrijfsgegevens. Om het veiligst te zijn, moet u uw WiFi-router uitschakelen tenzij u ermee verbonden bent. WiFi-netwerk beveiliging is gemakkelijk in te stellen en zal nooit volledig veilig zijn zolang iemand anders het controleert.

De Wifi-router zendt continu straling uit.

Wifi-routers staan bij de meest mensen altijd aan. Vooral nu iedereen 24/7 met zijn telefoon bezig is en ook de TV vaak een smart-tv is. Toch is er al door meerdere onderzoeken bewezen dat continu blootstelling aan straling gevaarlijk kan zijn. Afstand en blootstellingsduur zijn hier cruciaal. Bij de meeste mensen staat de router in de woonkamer of in de slaapkamer, wat betekend dat de afstand tot de router erg klein is. Een makkelijke manier om de blootstellingsduur te beperken is om een digitale tijdschakelaar te gebruiken. Deze is eenvoudig in te stellen en hiermee kun je bijvoorbeeld iedere nacht tussen 23.00 en 6.00 de Wifi-router automatisch uitschakelen.

stralingsmeters
Stralingsmeter Trifield TF2

Uw WiFi netwerk is een publiek adres.

Wanneer u elektronica aansluit op uw WiFi netwerk, kan iedereen in de buurt zien waar ze mee verbonden zijn. Deze informatie kan worden gebruikt voor zaken als cyberpesten of zelfs diefstal. Het is ook mogelijk dat vreemden verbinding kunnen maken met uw netwerk als ze in de buurt zijn. Wanneer u iets met uw netwerk verbindt, zendt u informatie uit over uw elektronische apparaten, waardoor het voor hackers gemakkelijker wordt om gegevens te stelen of problemen voor u te maken.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Uw WiFi-netwerk kan gehackt worden.

Als iemand uw WiFi-netwerk hackt, kan hij gegevens onderscheppen die tussen apparaten worden verzonden. De hacker kan zien wat u op het internet doet en zelfs uw elektronica bedienen vanaf apparaten van anderen. Als iemand uw WiFi-netwerk hackt, kunt u het beste het wachtwoord van de router zo snel mogelijk wijzigen.

Tijdschakelaar
Digitale tijdschakelaar

Steeds sterker wordende Wifi-routers.

De meeste mensen beschouwen hun WiFi-routers als vanzelfsprekend. Ze werken automatisch, en ze denken er niet echt over na tot er iets fout gaat. Toch wordt deze regelmatig vervangen wanneer je overstapt naar een andere internet/tv provider. Dan komt er altijd een keuze wat voor snelheid je graag wilt, deze snelheid is natuurlijk steeds hoger. De Wifi-routers worden dus met het jaar sterker, wat de stralingsintensiteit verhoogt. Een interessant alternatief is een stralingsarme wifi-router. Op momenten dat er geen of bijna geen verbinding gemaakt wordt met de router, dan schakelt deze terug in kracht. Dit kan de straling tot 90% reduceren. Daarnaast bestaat er ook een hoes voor om de router. Je kunt de router in die hoes plaatsen en die hoes blokkeert tot 90/95% van de straling die eigenlijk overbodig is.

Antistraling wifi router hoes
Anti straling wifi router hoes

Conclusie.

Tot nu toe dacht u misschien dat het uitschakelen van uw WiFi-router voor problemen zou zorgen. De waarheid is het tegenovergestelde. Elke WiFi router straalt de hele tijd straling uit. Als u hem ‘s nachts uitschakelt, schakelt u die energie uit. Als gevolg daarvan zal uw internetsnelheid verbeteren en zal er minder interferentie zijn met andere apparaten in uw huis of kantoor. Daarnaast geeft u hackers minder de kans om op uw netwerk in te breken.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G-straling? 

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven