stralingsmeters

3 beste stralingsmeters

3 beste stralingsmeters voor uw veiligheid

Straling is overal. Het zit in de zon, lucht, in ons voedsel en zelfs in ons water. Het kan dus moeilijk zijn om te weten wat u moet doen als u aan straling wordt blootgesteld. De blootstelling aan straling neemt continu toe vanwege de technologische ontwikkelingen. Met nieuwe Wifi-punten, sterkere routers en o.a. het 5G netwerk is het van belang om regelmatig de straling met stralingsmeters te meten.

Stralingsmeters helpen u uw blootstelling aan straling in de gaten te houden. Waar u ook gaat of wat u ook aan het doen bent. Dit artikel geeft een overzicht van de 3 beste stralingsmeters voor uw veiligheid.

Wat zijn stralingsmeters?

Stralingsmeters zijn apparaten die straling meten. Zij kunnen worden gebruikt om elk type straling te meten, met inbegrip van ioniserende en niet-ioniserende straling.

Stralingsmeters worden onder andere gebruikt door particulieren en tevens regelgevende instanties. Deze organisaties moeten vaak stralingsniveaus controleren om ervoor te zorgen dat aan de veiligheidsnormen wordt voldaan.

Cesium-137-meters worden soms “geigertellers” genoemd omdat zij ioniserende straling detecteren, met name atmosferische nucleaire fall-out van de ramp in Tsjernobyl. Veruit het grootste gedeelte van de stralingsmeters meet de verschillende vormen van EMV straling.

Sommige stralingsmeters combineren de functies van een geigerteller met een dosismeter of cesium-137 meter. Dit is nuttig om beide soorten straling te meten. Dit is vooral belangrijk voor werknemers in kerncentrales en anderen die voortdurend aan beide soorten radioactief materiaal worden blootgesteld.

stralingsmeters
Trifield stralingsmeter

Waarom heb je een stralingsmeter nodig?

Straling is overal om ons heen. Het zit in de lucht, in ons voedsel, en zelfs in ons water. En het kan moeilijk zijn om te weten wat u moet doen als u aan straling wordt blootgesteld.

Stralingsmeters helpen u om uw blootstelling aan straling in de gaten te houden, waar u ook gaat of wat u ook doet. In dit artikel worden de drie beste stralingsmeters voor uw veiligheid besproken.

In de hedendaagste technologische wereld is straling een sterk toenemende factor. Onder andere dankzij de sterkere Wifi-routers, het intensere gebruik van laptops, tablets en mobiele telefoons en het 5G netwerk. Bovendien geven ook schermen geven en andere elektronische apparaten straling af.

Hoeveel straling is veilig?

De hoeveelheid straling waaraan u wordt blootgesteld, hangt af van uw leeftijd en geslacht, het soort straling, hoe lang u wordt blootgesteld en wat u doet. Maar één ding is zeker: u moet zich altijd bewust zijn van uw blootstelling aan straling. Daarnaast is het ook te adviseren om stappen te ondernemen om blootstelling te reduceren en uw lichaam te helpen om de straling weer af te breken.

De National Council on Radiation Protection and Measurements (NCRP) beveelt aan dat elke blootstelling aan ioniserende straling niet hoger mag zijn dan 100 millirems per jaar. Dat komt overeen met ongeveer 2-3 röntgenfoto’s van de borst in een jaar of 10 CT-scans in een jaar. Zolang je deze limiet niet overschrijdt, is het risico op kanker door straling laag.

Woont u echter in de buurt van een kerncentrale of werkt u met radioactieve stoffen, dan zal uw blootstelling hoger zijn dan gemiddeld. Tevens is het continu blootgesteld zijn aan Wifi-straling of een 4G of 5G zendmast iets wat onze gezondheid in gevaar kan brengen.

In dergelijke gevallen is het belangrijk om een nauwkeurige stralingsmeter te gebruiken. Dit zodat u elke overmatige blootstelling die uw kankerrisico zou kunnen verhogen, kunt bijhouden en kunt voorkomen.

Hoe wij de drie beste stralingsmeters rangschikken

Wij rangschikken deze drie beste stralingsmeters voor uw veiligheid op basis van hun functies, prijs en klantenbeoordelingen.

 1. Trifield TF2 Stralingsmeter. Deze EMF stralingsmeter maakt eenvoudige tests in uw thuisomgeving mogelijk, waardoor u elektromagnetische vervuiling kunt identificeren. De nieuwe TF2 EMF stralingsmeter van Trifield is een AC gaussmeter, AC elektrische veldmeter en radio power density meter in één. De meter gebruikt deze functies om snelle, nauwkeurige metingen van elektromagnetische velden (EMF) uit te voeren.
 2. Electromagnetic Field Meter PCE-MFM 3000-ICA. De PCE-MFM 3000 is een draagbare elektromagnetische veldmeter of gaussmeter die zowel statische (DC) permanente magneet (zeldzame aarde) magnetische en dynamische (AC) elektromagnetische velden (EMV’s) detecteert en meetresultaten weergeeft in gauss (G) of milli Tesla ( mT). Dit draagbare magneetveldmeetapparaat wordt geleverd met een externe sensor en beschikt over een RS-232-poort voor het downloaden van gegevens naar een pc.
 3. Tot slot, de derde beste stralingsmeter op onze lijst is de Envirocheck HP geigerteller. Dit kosteneffectieve apparaat heeft een verscheidenheid aan functies die het geweldig maken voor verschillende situaties. Bijvoorbeeld het meten van radioactiviteit of het detecteren van ioniserende straling van apparatuur zoals laptops, zendmasten en Wifi-routers.

Conclusie

Straling is overal, en het is belangrijk te weten aan hoeveel straling u wordt blootgesteld. Een stralingsmeter helpt u om op de hoogte te blijven van uw blootstelling aan straling en wat u kunt doen als u veiligheidsmaatregelen moet nemen.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 gedachten over “3 beste stralingsmeters”

 1. Beste Cees.
  Ik ga een groot onderzoek starten bij alle oude kerken in het Noorden. En heel specifiek: de plek van het altaar.
  Daar denk ik subtiele radioactieve straling te zullen vinden. Meer dan “normaal”.
  Nou had ik een geigerteller gekocht voor 60,- maar die reageert er niet.
  Zou jij de Envirocheck HP aanraden hiervoor en hoe duur is die.

  Kan ik hem misschien bij jou een week huren om het eerst eens uit te proberen?

  Alvast bedankt,
  Lucas de Groot
  Papenstraat Epe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven