Straling van monitoren

De 4 beste manieren om blootstelling aan straling van monitoren te minimaliseren

De 4 beste manieren om blootstelling aan straling van monitoren te minimaliseren.

Blootstelling aan straling is iets waar veel mensen zich niet bewust van zijn. Het is een risico voor het lichaam, hoe klein ook, en het kan ernstige gevolgen hebben als het te hoog wordt.

Straling is afkomstig van verschillende bronnen, zoals hoogspanningskabels, zendmasten voor mobiele telefonie en zelfs magnetrons – maar één bron die we wel degelijk kunnen controleren is ons beeldscherm.

Er zijn vier eenvoudige stappen die we kunnen nemen om de hoeveelheid straling van monitoren te verminderen:

1) Zet uw beeldscherm uit als u het niet gebruikt.

2) Pas je instellingen zo aan dat je scherm minder blauw licht weergeeft als het donker is.

3) Plaats beeldschermen zo mogelijk op minstens 58 cm afstand van u.

4) Gebruik beeldschermen gedurende kortere perioden (niet meer dan 2 uur per dag).

Wat is straling?

Straling is energie die afkomstig is van de zon en de aarde. Wanneer technologie straling uitzendt, is dat vaak in de vorm van hoogenergetische golven of deeltjes, die de cellen in ons lichaam kunnen beschadigen.

Waarom is straling een probleem?

Blootstelling aan straling is schadelijk voor het lichaam, hoe klein ook. Dit is goed gedocumenteerd in studies, die aantonen dat zelfs bij lagere niveaus straling kanker kan veroorzaken.

Er zijn vier eenvoudige stappen die u kunt nemen om de hoeveelheid straling waaraan u wordt blootgesteld bij het gebruik van uw computermonitor te verminderen. Deze omvatten het uitschakelen van de monitor wanneer u deze niet gebruikt, het aanpassen van de instellingen zodat uw scherm minder blauw licht weergeeft in donkere omgevingen, het plaatsen van beeldschermen op een afstand van ten minste 58 cm van u vandaan indien mogelijk, en het werken met beeldschermen gedurende een maximum van twee uur per dag.

EMF stralingsmeter
EMF stralingsmeter

Eenvoudige manieren om je blootstelling aan straling van monitoren te minimaliseren

Vier eenvoudige manieren om uw blootstelling aan straling van beeldschermen te minimaliseren zijn het uitschakelen van het beeldscherm wanneer het niet in gebruik is, het aanpassen van de instellingen zodat het beeldscherm minder blauw licht weergeeft wanneer het donker is, het beeldscherm op een afstand van ten minste 58 centimeter van u af plaatsen en de tijd die u aan het beeldscherm besteedt beperken tot niet meer dan 2 uur per dag. Dit zijn allemaal heel eenvoudige dingen die u kunt doen om de hoeveelheid straling die aan u wordt blootgesteld te verminderen. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen!

Zet uw scherm uit als u het niet gebruikt

Het kan moeilijk zijn om uw scherm uit te zetten als u op een computer werkt. Het is echter niet altijd nodig om het aan te laten staan. In dit artikel worden drie eenvoudige manieren beschreven om uw beeldscherm uit te schakelen.

1) Sluit de klep van de computer of laptop.

2) Zet de monitor uit met de aan/uit-knop.

3) Schakel uw beeldscherm uit met de sneltoets “Fn+F4” (op sommige computers).

Pas uw instellingen zo aan dat het scherm minder blauw licht weergeeft als het donker is

Het aanpassen van uw instellingen op de monitor is een eenvoudige manier om uw blootstelling aan straling te verlagen. De monitor heeft een aantal verschillende instellingen waarmee u kunt aanpassen welk type licht wordt uitgezonden.

Er zijn veel verschillende soorten beeldschermen, maar ze hebben allemaal een instelling die “kleurtemperatuur” wordt genoemd. Met deze instelling kunt u overschakelen van ‘daglicht’ naar ‘warm’.

Als u overschakelt van daglicht, dat blauw licht uitstraalt, naar warme kleuren, die geel en rood uitstralen, vermindert u de hoeveelheid blauw licht die uw scherm uitstraalt. Het blauwe licht kan uw ogen irriteren en slapeloosheid veroorzaken, dus als u die instelling in de kleurtemperatuur verlaagt, kunt u ‘s nachts beter slapen.

Een andere aanpassing die we kunnen maken is een functie die ‘flikkersnelheid’ heet. Dit is de snelheid waarmee het scherm beelden weergeeft. Als deze te hoog is ingesteld, zendt het meer straling uit – als deze te laag is ingesteld, duurt het langer voor uw oog om zich aan te passen wanneer u van het ene beeld naar het andere kijkt. De ideale instelling voor de flikkeringssnelheid is 60 hertz (of Hertz).

DefenderShield stylus pen

Plaats monitoren indien mogelijk op minstens 58 cm afstand van u

Een manier om de blootstelling aan straling tot een minimum te beperken is het beeldscherm op minstens 58 centimeter afstand van u te plaatsen. Geschat wordt dat de “veilige” afstand voor het gebruik van een monitor ergens tussen de 42 en 58 centimeter ligt, dus als het mogelijk is, plaats uw monitor op uw bureau op ten minste 58 cm afstand van uw lichaam.

Gebruik beeldschermen gedurende kortere perioden (niet meer dan 2 uur per dag)

Het is nooit een goed idee om een monitor langer dan 2 uur per dag te gebruiken. In sommige gevallen kan dit vermoeide ogen en andere problemen veroorzaken. Plus, het zal uw blootstelling aan straling verhogen als u de bovenstaande stappen niet volgt.

Wanneer u een monitor gebruikt, zorg er dan voor dat u er niet meer dan 58 cm van verwijderd bent. Het is ook belangrijk om uw monitor uit te zetten als u hem niet gebruikt, al is het maar voor even. Dit helpt de hoeveelheid straling te verminderen die door het scherm wordt uitgezonden en geeft u wat verlichting van de schadelijke effecten van blootstelling aan straling.

Kortom, het is van essentieel belang dat we onze blootstelling aan straling van monitoren laag houden door deze vier eenvoudige stappen te volgen!

Laptop pad tegen straling van de laptop

Conclusie

Sommige mensen weten niet dat blootstelling aan straling een risico is, hoe klein ook. En we worden blootgesteld aan straling van verschillende bronnen, zoals hoogspanningskabels en zendmasten voor mobiele telefonie. Maar één bron die de meeste mensen kunnen controleren is hun beeldscherm. Probeer de blootstelling aan straling van monitoren te verminderen.

Er zijn vier eenvoudige stappen die we kunnen nemen om de hoeveelheid straling waaraan we via beeldschermen worden blootgesteld te verminderen:

1) Zet uw beeldscherm uit als u het niet gebruikt.

2) Pas je instellingen zo aan dat je scherm minder blauw licht weergeeft als het donker is.

3) Plaats beeldschermen, indien mogelijk, op een afstand van minstens 23 inch van u vandaan.

4) Gebruik beeldschermen gedurende kortere perioden (niet meer dan 2 uur per dag).

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G-straling? 

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven