Hoe kun je een stralingsarme thuiswerkplek creëren?

Heel veel mensen werken op dit moment vanuit huis. De aanwezigheid van allerlei apparaten en lampen zorgt er echter voor dat aanzienlijk veel mensen worden blootgesteld aan een hoge mate van straling. Er wordt verondersteld dat dit ervoor kan zorgen dat je je moe en neerslachtig voelt. Wil je zelf de blootstelling aan straling reduceren dan heb je geluk. In dit artikel laten wij je dé tips zien voor het creëren van een stralingsarme thuiswerkplek!

Anti straling handschoenen en tablethoes
Anti straling handschoenen in combinatie met een stralingsvrije tablet hoes
  • Zorg voor meer afstand tot je computer

De meest toegankelijke manier om de hoeveelheid straling te verminderen is door meer afstand te nemen tot je computer of router. Dit houdt in dat je jouw computer wat verder weg zou moeten zetten en dat het scherm op minimaal 50 cm zou moeten staan. Niet alleen goed voor het verminderen van de straling, maar ook nog eens ideaal tegen vermoeide ogen.

  • Kies voor internet via de kabel

In tegenstelling tot draadloos internet is internet via de kabel volledig stralingsvrij. Veel woningen zijn voorzien van bestande coax aansluitingen in huis. Door middel van deze aansluitingen kan je ook jouw internetkabel verleggen richting je werkplek. Eén van de beste manieren om blootstelling aan straling te reduceren.

Stralingsarme thuiswerkplek
Antistraling laptoppad in gebruik
  • Beperk je schermtijd

De hoeveelheid straling die je binnen krijgt op een dag speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de negatieve effecten. Indien je wel achter de computer moet zitten maar de risico’s van een te hoge hoeveelheid straling wilt verminderen is het verstandig om een schermtijd in te stellen. Spreek bijvoorbeeld af met jezelf dat je maximaal 4 uur achter de computer zit en hou je hier ook echt aan.

  • Maak gebruik van een Eco mode plus

Veel draadloze telefoons zijn voorzien van een speciale Eco Mode plus. Deze speciale modus zorgt ervoor dat de telefoon volledig stralingsvrij is als er geen gebruik van wordt gemaakt. Dit maakt het dé aanwinst voor op jouw stralingsarme thuiswerkplek. Als alternatief kun je ook een vaste telefoon met snoer gebruiken, al zijn deze wat lastiger te verkrijgen vandaag de dag.

EMV-straling en Feng Shui
Feng-Shui en straling
  • Creëer een feng-shui sfeer in de kamer

Een gemoedelijke en opgeruimde kamer zorgt ervoor dat de straling zich natuurlijk kan bewegen. Hoe minder items er in de kamer staan hoe minder stralingsbronnen er en ophopingen van straling er zich kunnen vormen. Lees hier ook de blog over de Feng-Shui voordelen.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven