straling darmen

Wat is het effect van straling op je darmen?

Elektromagnetische velden zijn in de huidige tijd niet te vermijden. Eigenlijk in alle bewoonde gebieden is straling van zendmasten aanwezig. We weten ook dat blootstelling aan EMF-straling een negatieve invloed op onze gezondheid kan hebben. Maar wat zijn de effecten van straling op onze darmen?

Verschillende studies in de afgelopen tien jaar aangetoond dat elektromagnetische velden verschillende symptomen en ziekten kunnen veroorzaken. Hier valt bijvoorbeeld hoofdpijn onder, trillende spieren en slapeloosheid. Maar ook heftigere ziekten zoals neurologische schade, verschillende vormen van kanker en vruchtbaarheidsproblemen.

Welke lichaamsdelen zijn gevoelig voor straling?

Organen en lichaamsdelen die veel vocht bevatten zijn erg gevoelig voor straling. Dit zijn bijvoorbeeld onze hersenen. Tevens komt dit doordat onze hersenen elektromagnetische communicatie toepassen. Zo worden de meeste organen aangestuurd.

Daarnaast is ons voortplantingsorgaan gevoelig voor straling. Tevens ook ons hart en onze borst. Lees daar meer over in dit blog artikel.

Een ander gedeelte van ons lichaam, waar je wellicht niet zo snel aan denkt is het spijsverteringsstelsel. Onze darmen. Dit onderdeel van ons lichaam is wel veel onder de aandacht in de laatste jaren omdat nieuw onderzoek heeft bewezen hoeveel invloed het op ons lichaam heeft.

Naast de effecten op onze lichaamsdelen, organen en lichaamssystemen, kunnen elektromagnetische velden ook onze microflora beïnvloeden.

Stralingsvrij telefoonhoesje

Hoe belangrijk is de darmgezondheid?

De darmen verwerken het voedsel wat we iedere dag eten, dat is een redelijk duidelijke en simpele taak. Toch is het zo dat onze darmen veel meer effect hebben op ons lichaam. Onze algehele gezondheid hangt af van hoe goed ons darmstelsel functioneert.

In de laatste jaren wordt het darmstelsel ook wel “het tweede brein” genoemd. Bijvoorbeeld in deze interessante Youtube video van Mantak Chia: link naar video.

Onze darmen zijn maar liefst negen meter lang. Ze hebben dus naast het verwerken van voedsel ook een berg andere taken. Dit “tweede brein” beïnvloed namelijk onze gevoelens en onze emoties. De uitdrukking “het voelt niet goed”, komt omdat het niet goed voelt in de buik. Waar dus het grootste orgaan de darmen zijn.  Daarnaast bevatten de darmen ook 100 miljoen neuronen, die in verbinding staan met onze hersenen. Vandaag de sterke connectie.

Waar komt het gevoel van vlinders in je buik vandaan? Die tintelingen in je buik voor een optreden of presentatie, waar ontstaat dat? Dit wordt verklaard door de sterke verbinding tussen de hersenen en darmen. Onze hersenen communiceren dus gevoelens naar onze darmen. Zo kunnen we nog uren doorpraten over alle functies van de darmen en hoe het precies werkt. Conclusie is: Onze darmen zijn zeer belangrijk voor ons algehele welzijn. Omdat ze gevoelig zijn voor elektromagnetische velden, moeten we dus extra opletten met te veel blootstelling.

Wifi-straling

Welke manieren zijn er om je darmen te beschermen tegen elektromagnetische velden?

  1. Reduceer de bloostellingstijd aan elektromagnetische velden. Bijvoorbeeld door je mobiele apparaten op een grotere afstand te leggen. De mobiele apparaten vaker zonder Wifi of volledig op vliegtuigmodus te gebruiken. Tevens is het aan te raden om te zorgen dat er in de slaapkamer geen elektronische apparaten te vinden zijn. Mocht je toch je iPad, laptop of mobiele telefoon of je slaapkamer willen houden s ’nachts, zet deze dan op vliegtuigmodus. De nacht is zeer belangrijk, tijdens deze uren hersteld je lichaam en kan het ontgiften.
  2. Indien je toch veel gebruik moet maken van een laptop, tablet of mobiele telefoon, zorg er dan voor dat je speciale afscherming gebruikt. Deze anti straling producten reduceren blootstelling aan stralingsemissies. Denk bijvoorbeeld aan anti straling laptoppads, speciale straling blokkerende hoezen voor de iPad of een straling werende deken. Vooral wanneer je langdurig op de bank of in bed hangt met Netflix, is het zeker aan te raden hier rekening mee te houden.
  3. Let op de voeding. Er zijn bepaalde producten die de darmen juist stressen en er zijn voedingsmiddelen die de darmen juist ondersteunen en kalmeren. Probeer bijvoorbeeld gluten, zuivel, maïs en het consumeren van eieren te beperken. Van andere voedingen kun je juist extra eten. Zoals verse groenten, peulvruchten, bladgroenten en fruit met een hoog gehalte aan antioxidanten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier ons blog. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Mits u een wetenschappelijk rapport wilt lezen over de gevaren van straling, volg dan deze link. 

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven