Wifi-straling is schadelijk, gelukkig zijn er stappen om blootstelling te reduceren.

Feiten over de gezondheidsrisico’s van Wifi-straling

Wifi – de effecten op onze gezondheid 

Het is bekend dat er gezondheidsrisico’s zijn gelinkt aan Wifi-straling. Het goede nieuws is dat u verschillende stappen kunt ondernemen om uw blootstelling te reduceren. 

Omdat Wifi niet meer weg te denken is uit onze samenleving, is het belangrijk om te weten wat precies de gevaren van Wifi-straling zijn en hoe u zichzelf en dierbaren kunt beschermen. Onder andere het Global Healing Center heeft deze gezondheidsrisico’s en feiten gelinkt aan Wifi-straling: 

1. Wifi kan slapeloosheid veroorzaken

Wanneer u moeite heeft om in slaap te komen of s ’nachts regelmatig wakker wordt, kan dat te maken hebben met uw Wifi. 

Vooral mensen die Wifi gebruiken vlak voordat ze gaan slapen, hebben vaak klachten over hun slapen en lijden aan slapeloosheid. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat blootstelling aan EMF-straling van Wifi-netwerken slaappatronen flink kunnen beïnvloeden. Extreem lange blootstelling kan leiden tot hypertensie en depressie, welke ook gelinkt zijn aan slaapgebrek. 

Bestel hier een Antistralinghoes >

2. Wifi kan een negatief effect op de ontwikkeling van kinderen hebben 

Verschillende studies hebben laten zien dat de straling van Wifi-netwerken, tevens die van mobiele telefoons, de ontwikkeling van de foetus negatief kan beïnvloeden. Daarnaast kan die straling ook de ontwikkeling van jonge kinderen vertragen. 

Tot op heden houden veiligheidsnormen en voorschriften nog geen rekening met de impact die EMF-straling op de foetus heeft. 

iphone 11 hoesje
Anti straling hoesje voor een iPhone
3. Wifi heeft negatieve effecten op de gezondheid van kinderen

EMF-blootstelling is al vaker in verband gebracht met aandoeningen bij kinderen zoals astma en obesitas. Beiden zijn gevaarlijk voor de gezondheid van een kind. Er zijn al tientallen onderzoeken die EMF-straling linken aan gedrags- en neurologische problemen bij kinderen. Bijvoorbeeld focus aandoeningen zoals ADHD, cognitieve en geheugenstoornissen. 

Dit onderzoek uit Zweden toonde aan dat het risico op hersentumor verviervoudigde wanneer kinderen voor hun twintigste al regelmatig mobiele telefoons gebruikten. 

4. Wifi heeft een effect op de cellulaire groei 

Een uitgebreide proef op een universiteit in Denemarken onthulde recentelijk dat Wifi-straling voorkomt dat planten groeien. 

Er werden planten gekweekt door studenten in een kamer zonder Wifi-straling (de controlegroep) en deze werden vergeleken met de planten in een kamer met Wifi-straling. In de tweede kamer waren twee modems geplaats die continu straling uitzonden. 

De resultaten waren schokkend – de planten in de kamer zonder Wifi-straling floreerden, terwijl de planten in de kamer met Wifi-straling simpelweg niet groeiden. Andere wetenschappelijke studies toonden eerder ook al aan hoe EMV-straling cellen kan beschadigen. 

Wifi-straling
Anti straling latpoppad op schoot
5. Wifi kan de hersenfunctie reduceren

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat blootstelling aan elektromagnetische velden de hersenactiviteit doet reduceren.

6. Wifi-straling verminderd de vruchtbaarheid van mannen 

Blootstelling aan Wifi-straling kan DNA-defragmentatie in spermacellen en langzaam sperma veroorzaken. Daarnaast kan de warmtestraling van laptops zelfs spermacellen doden. Dit alles beïnvloed de vruchtbaarheid negatief

7. Wifi-straling verminderd de vruchtbaarheid van vrouwen 

Onderzoeken uitgevoerd bij vrouwelijke dieren lieten zien dat EMF-straling tevens kan voorkomen dat eieren in de baarmoeder worden geïmplanteerd. Daarnaast kan het ook abnormale zwangerschappen veroorzaken. Andere studies hebben aangetoond dat blootstelling aan EMF-straling tijdens de zwangerschap het risico op een miskraam doet verdrievoudigen. 

Deze studie die vrouwelijke muizen blootstelde aan extreem lage frequentie, bracht negatieve effecten in kaart. De blootgestelde muizen hadden minder nakomelingen, plotselinge abortussen en foetussen met misvormingen. Daarnaast waren de kinderen die wel geboren waren vertraagd bij hun ontwikkeling. 

Air-tube oortjes
Stralingsvrije air-tube oortjes
8. Wifi-straling kan kanker veroorzaken

De straling van Wifi en van mobiele telefoons is gelinkt aan het veroorzaken van kanker. 

Bij mensen die aan zeer hoge niveaus van straling worden blootgesteld is er een zeer korte latentietijd voor het ontwikkelen van kanker. Toch is dit voor de meesten van ons niet van sprake, de meesten mensen worden namelijk blootgesteld aan lagere doseringen. Helaas is het risico voor deze groep ook nog hoog na jarenlange termijn blootstelling. Door onze huidige manier van leven is dit namelijk van sprake. 

9. Wifi-straling kan stress voor het hart stimuleren 

Blootstelling aan Wifi-straling kan bij gevoelige personen de hartslag verhogen of onregelmatige hartslag veroorzaken. Dit kan voor sommige gevallen fataal zijn. 

10. Het is mogelijk jezelf te beschermen tegen Wifi-straling

Gelukkig is het niet allemaal negatief, er zijn verschillende opties om je blootstelling aan EMF-straling en Wifi-straling te verminderen. De meest voor de hand liggende is om de router op een strategische plek te installeren. Tevens is het een mogelijkheid om de router op een timer uit te laten schakelen in de nacht. 

Andere opties om jezelf te beschermen zijn door Antistraling Laptoppads, Tablethoezen of Stralingsvrije telefoonhoesjes te gebruiken. Deze producten verminderen de blootstelling aan EMF en Wifi-straling aanzienlijk. 

Video: Hoe kun je jezelf beschermen tegen EMF-straling

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

1 gedachte over “Feiten over de gezondheidsrisico’s van Wifi-straling”

  1. Uit onderzoek blijkt dat de straling van 5G-netwerken mogelijk schadelijk kan zijn, maar de meningen over hoe dat te interpreteren zijn flink verdeeld. Het ministerie van Economische Zaken onderzoekt nu of de huidige stralingsnormen vastgelegd moeten worden in een wet. Limieten op straling van zendmasten zijn nu nog niet wettelijk vastgelegd. Het nieuwe 5G-netwerk moet vanaf 2020 in gebruik worden genomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven