laptopstraling

De werking van Elektromagnetische Straling (EMF)

De werking van EMF-straling
Elektronische apparaten en de straling

Het is moeilijk om een wereld zonder elektronica voor te stellen. Dagelijks nemen we onze laptops, tablets en mobiele telefoons met ons mee. We surfen op het web, kijken TV of Netflix en luisteren op de achtergrond naar radio of Spotify. Kortom: elektronica is overal en de werking van Elektromagnetische Straling is voor velen nog onduidelijk.

De apparaten die wij gebruiken, kunnen schadelijke straling uitzenden. Het is daarom belangrijk om de werking ervan te begrijpen.

In dit artikel bespreken we:

Hoe elektronica Elektromagnetische Straling creëert (EMF)

Elektronica werkt in de basis allemaal op dezelfde manier:

  1. Elektrische apparaten gebruiken een elektrische stroom die door een circuit gaat om een functie uit te voeren.
  2. Elektriciteit is een energie die moet worden aangewend om het te laten doen wat we willen dat het doet.
  3. Het elektronische circuit is de basiseenheid via welke elektriciteit wordt overgedragen. Wetenschappers en ingenieurs hebben verschillende manieren ontwikkeld om de kracht van elektriciteit voor de mensheid bruikbaar te maken.
iphone 11 hoesje
Stralingsvrij telefoonhoesje

Extreem Lage Frequentie (ELF)
Elektronische apparaten zorgen voor computerfuncties, telefoongesprekken, internetverbindingen, verlichte panelen en nog veel meer. Als een bijproduct van deze functies, wordt een elektrische kracht gegenereerd die stroomt binnen en tussen componenten die op hun beurt Elektromagnetische Velden (EMF’s) creëren. Deze velden worden ook wel Extreem Lage Frequentie (ELF) genoemd.

Radio Frequentie en Microgolf signalen
Elektronische apparaten communiceren ook buiten het device zelf en verzenden communicatiesignalen van jouw apparaat naar andere apparaten, zodat je kunt praten met een vriend via de telefoon of verbinding kunt maken met internet via WiFi. Deze signalen worden Radio Frequentie (RF) -signalen genoemd en kunnen ook worden aangeduid als Microgolf (MW) -signalen. RF-signalen kunnen op veel verschillende frequenties en vermogensniveaus worden verzonden.

Antistraling
De anti straling laptoppad blokkeert emf en warmtestraling

Een gsm-signaal kan bijvoorbeeld meerdere mijlen afleggen terwijl een WiFi-signaal onder de 100 voet blijft. Deze verschillende afstandsmogelijkheden vereisen dat de elektronica verschillende vermogensniveaus genereert om aan de afstanden tegemoet te komen.

Samenvatting

Samengevat heb je dus elektromagnetische straling van allerlei soorten elektronica. Elektromagnetische straling is een vorm van energie die veranderingen in de ruimte rond elektronische apparaten kan veroorzaken. Hoewel niet zichtbaar, kan elektromagnetische straling de omgeving en jou veranderen. Tevens kan het invloed hebben op de cellen in je lichaam en negatieve gezondheidseffecten hebben op jouw gezondheid. Daarnaast is het gebruik van elektronische apparaten voor ons gebruikelijk, maar wellicht is het niet altijd veilig.

Hoe ziet een elektromagnetisch veld eruit?

De werking van Elektromagnetische Straling
De werking van Elektromagnetische Straling

Als gevolg van elektronen die bewegen, wordt elektriciteit in de ene richting opgewekt en magnetisme in een andere. Deze kracht is een van de weinige fenomenen in de natuur die alle dingen aandrijft. Wat je zult zien is energie die in twee richtingen beweegt. Kortom, je krijgt energie van de elektriciteit op de x-as en op de y-lijn, in een hoek van 90 graden; zie je een magnetisch veld dat ernaast wordt gegenereerd. Hier kunt u lezen hoe u zichzelf kunt beschermen tegen EMF-straling. Tevens kunt u hier verschillende producten vinden die de straling rondom u blokkeren en absorberen. 

Tot slot, wanneer u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen over straling en de veiligheid, dan kunt u hier verschillende artikelen en websites vinden.

Video: De nieuwste stralingsvrije telefoonhoesjes

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven