Hoe EMF-straling kan leiden tot geestelijke gezondheidsproblemen

EMF-straling wordt steeds vaker gekoppeld aan psychische gezondheidsproblemen zoals depressie en angst. Af en toe hebben zelfs de gelukkigste en gezondste mensen periodes waarin ze zich slecht voelen. Hoe beïnvloed EMF-straling nou precies onze geestelijke gezondheid?

Stress is nog altijd de meest voorkomende oorzaak van deze emoties. In onze moderne samenleving en snel veranderende tijden zijn mensen gevoeliger dan ooit voor stress. Bijna 1 op de 5 volwassen mensen in de USA lijdt aan een geestelijke gezondheidstoestand. De harde stijging in mentale disfunctie onder mensen is een gevolg van het leven in de moderne samenleving.

Geestelijke gezondheid
Stralingsvrij telefoonhoesje

Er zijn helaas ook vaak momenten waarop we de oorzaak van deze geestestoestanden niet bewust vast kunnen stellen. Hoe zit het met die momenten? Hoe zit het met de momenten van angst en verdriet die soms dagenlang aanhouden? Deze lange en zware periodes hebben niks met de normale verandering van humeur te maken.

Deze soorten van depressie of angst worden steeds normaler. Die komen niet door gewone dagelijkse veranderingen van omstandigheden in het leven. Het is moeilijk om dit te behandelen zonder medische tussenkomst, er zijn namelijk veel verschillende factoren die dit kunnen veroorzaken of het verergeren. Dit zijn onder andere ongezonde voeding, onvoldoende slaap, chemische afwijkingen in de hersenen, langdurige stress en niet voldoende bewegen. Deze factoren dragen allemaal bij aan een mindere hersengezondheid.

Straling werende buikband
Anti straling laptoppad in combinatie met een straling werende buikband

Het verband tussen EMF-blootstelling en onze geestelijke gezondheid

Daarnaast is er nog een andere factor die u misschien niet hebt overwogen: de continue blootstelling aan EMF (Elektromagnetische) straling. Deze straling wordt uitgezonden door WIFI en alle mobiele elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Alhoewel de media dit nog niet rapporteert, zijn er al wel heel veel studies die verbanden leggen tussen grote hoeveelheden EMF-straling en psychiatrische problemen. Deze negatieve psychiatrische symptomen zijn zowel bij mensen als dieren waargenomen.

Hier kunt u bijvoorbeeld een Iraanse studie vinden die 103 elektriciens volgde en verdeelde in verschillende groepen op basis van blootstelling. De groep met de hoogste EMF-blootstelling had ook de grootste kans op symptomen zoals bijvoorbeeld psychoses, depressie, obsessief-compulsief gedrag, angstgevoelens en vijandigheid.

Tevens is uit dit onderzoek van 540 volwassenen die in de buurt van hoogspanningsleidingen woonden of werkten, gebleken dat een hogere dosis van elektromagnetische velden in verband was met dergelijke symptomen. Terwijl de deelnemers vaak niet overtuigd waren van deze gezondheidseffecten.

Wifi-straling
Straling werende deken in gebruik

Ook deze studie van 139.000 werknemers in de elektrische industrie vond een veel hogere incidentie van depressiviteit bij werknemers die regelmatig aan hoge EMF-straling werden blootgesteld. Dit ging zelfs zover dat ze konden vaststellen dat onder jonge werknemers het risico op zelfmoord behoorlijk verhoogd was.

Conclusie van de verschillende onderzoeken

Al deze onderzoeken laten een belangrijk feit zien: het is niet een vereiste om een zware smartphone of computergebruiker te zijn om de neurologische effecten van EMF-blootstelling te ondervinden. De personen uit de studies waren vaak in de buurt van sterke elektromagnetische velden. In de huidige wereld, waar vooral de steden en directe omgeving van steden verzadigd zijn van elektromagnetische velden, is het aannemelijk dat veel mensen hierdoor onbewust beïnvloed worden.

Het argument en pleidooi dat EMF-straling een bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid wordt alsmaar sterker. Er zijn overzichten van studies die al tussen 1970-1980 aantoonden dat bijvoorbeeld Microgolf-EMV’s neuro psychiatrische effecten hadden. Tevens zijn er nog 18 recente studies die hebben aangetoond dat microgolf-EMV’s negatieve effecten hebben. Dit ging vooral over het overmatig gebruik van mobiele telefoons die net zulke neuro psychiatrische effecten produceren.

Video: Bescherm jezelf tegen EMF-straling

Hoe is het mogelijk dat elektromagnetische velden deze neuro psychische stoornissen bij mensen veroorzaken?

Het onderzoek van Pall’s heet “Microwave frequency electromagnetic fields (EMF’s) produce widespread neuropsychic effects like depressions”. Dit onderzoek belicht ook de verschillende mechanismen waardoor deze elektromagnetische straling zulke negatieve effecten op de geestelijke gezondheid kunnen veroorzaken.

Één van die mechanismen die laat zien hoe de biochemie en de Geestelijke gezondheid van de mens wordt beïnvloed door straling, is door het activeren van spanningsafhankelijke calciumkanalen. De hoeveelheid calcium die we opnemen worden door deze kanalen gereguleerd. Door deze kanalen te verstoren is ontstaat er een onjuiste balans van calcium in andere ionen. Hierdoor wordt er schade aan cruciale fysiologische processen verricht.

Deze bevindingen tonen aan dat het activeren van de calciumkanalen een belangrijke rol speelt bij de uitstoot van neurotransmitters en de uitstoot van hormonen. De dichtheid, de functie en uitstoot van neuro endocriene door die kanalen toont dus aan dat het zenuwstelsel erg vatbaar is voor EMV’s met een lage intensiteit.

Bekende neurotransmitters zijn o.a.: serotonine, norepinephrine en dopamine. Het is van uiterst belang dat al die chemicaliën goed in balans zijn. Dit is dus cruciaal voor een gezonde nachtrust, een stabiele gemoedsgesteldheid, motivatie, gefocust te zijn en ook juist weer te kalmeren bij angstgevoelens. Concluderend, wanneer deze chemische processen niet in balans zijn dan zullen depressie en angst een steeds grotere rol in ons leven gaan spelen. Het maakt dan niet uit hoe stabiel en gezond onze levens verder zijn.

Negatieve effecten op slaap-waakritme en geestelijke gezondheid

De negatieve effecten van EMF-straling op de geestelijke gezondheid
Straling verstoort een goede nachtrust

Daarnaast is melatonine verantwoordelijk voor ons slaap-waakritme. Er is al meerdere keren aangetoond dat EMF-blootstelling onze melatonine verstandshouding negatief veranderd. De cohortstudie laat zien dat er meerdere bronnen zijn die bevestigen dat een laag melatonine gehalte resulteert in een hogere kans van depressie.

Tevens is er aangetoond dat EMF’s ongewilde veranderingen aanbrengen in het centrale en perifere zenuwstelsel van knaagdieren. Hierdoor werd de hormoonhuishouding veranderd en dit beïnvloede onder andere de groei, ouderinstincten, hechtingsgedrag, lichaamstemperatuur en nog vele andere factoren. Gelukkig is de meeste EMF-schade omkeerbaar, hoewel bij langdurige (meerdere jaren) blootstelling dit ook permanent kan worden.

Waarom is dit nog onbekend en wat kun je er tegen doen?

Het is ronduit ongelofelijk dat al deze studies nog niet algemeen bekend zijn, maar het gevaar is niet minder reëel. Mocht u langere periodes van angst, depressie of andere problemen ervaren dan is het zeker te adviseren om eens te kijken naar de bronnen van emissie om u heen. U kunt deze vaak op eenvoudige manier elimineren of verminderen. Verschillende bronnen zijn, GSM-torens, mobiele telefoons, alle producten die straling uitzenden en ook hoogspanningslijnen.

Het is tegenwoordig onmogelijk om alle bronnen te vermijden maar het sterk verminderen is vaak al voldoende. Weer gebruik gaan maken van ethernetkabels, landelijker gaan wonen en producten voor EMF-afscherming te gebruiken helpt al heel veel.

BESTEL HIER UW DEFENDERSHIELD PRODUCTEN

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 gedachten over “Hoe EMF-straling kan leiden tot geestelijke gezondheidsproblemen”

  1. Het probleem is gewoon dat hier in Nederland de huizen veranderd worden in huizen waarin je helemaal niet wil wonen die ook nog eens veel en veel te duur zijn, onder het mom er moet nog geld bij. Dat gaat echt helemaal nergens over. Ken iemand die 800 euro moet dokken voor een huis wat 24/7 per dag naar urine, schijt, putlucht en rioollucht stinkt en ja hij spoelt het toilet regelmatig vaak genoeg door spuitbussen halen weinig tot niets uit, zo erg is het. Maar dat niet alleen ook is de overheid bezig de woningen of de omgeving zo te veranderen dat je er niet meer WIL wonen. Bijvoorbeeld door EMF straling, niet alleen heeft straling hier effect op, wat niemand serieus neemt, want niemand neemt je klacht gegrond. Of door er een boom te plaatsen waarvoor je allergisch bent. Door er iets neer te zetten waar motten op af komen, alles haalt de overheid of sommige buren uit de kast om je depressief of kwaad te maken. Ondertussen verhogen we de prijzen even. Alles om je negatief of boos te maken in dit land. Nee het probleem met dit land is dat je JUIST moet klagen, anders ben je niet gezond vinden ze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven