straling slimme meter

Slimme Meters en Straling

Slimme Meters en Straling: Wat je Moet Weten en Hoe de Blootstelling te Reduceren

Slimme meters zijn een integraal onderdeel geworden van onze moderne infrastructuur. Deze apparaten, die energiegebruik bijhouden en informatie naar nutsbedrijven sturen, worden door miljoenen huishoudens en bedrijven wereldwijd gebruikt. Er is echter bezorgdheid geuit over de straling die deze apparaten produceren. In dit artikel onderzoeken we de aard van de straling van slimme meters en delen we enkele stappen die je kunt ondernemen om je blootstelling te verminderen.

Welke straling zenden slimme meters uit? 

Slimme meters gebruiken radiogolven om informatie te verzenden en ontvangen. Dit type straling is een vorm van niet-ioniserende straling, vergelijkbaar met die van mobiele telefoons en wifi-routers. Het belangrijkste verschil is dat de frequenties en vermogens waarmee slimme meters werken meestal lager zijn dan die van je telefoon of router.

Hoewel niet-ioniserende straling geen DNA beschadigt zoals ioniserende straling (denk aan röntgenstralen of ultraviolet licht), zijn er nog steeds zorgen over de potentiële gezondheidseffecten van langdurige blootstelling.

Het huidige onderzoek heeft nog geen definitieve antwoorden gegeven op de vraag of de straling van slimme meters schadelijk is voor de menselijke gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat de huidige gegevens geen overtuigend bewijs leveren voor een verhoogd risico op gezondheidsproblemen als gevolg van blootstelling aan de straling van slimme meters. Dit ook omdat deze nog pas recent (sinds enkele jaren) gebruikt worden, er zijn dus nog geen lange termijn effecten bekend.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Voorzorgsmaatregelen tegen straling

Toch is het altijd goed om voorzorgsmaatregelen te nemen als het gaat om onze gezondheid. Als je je zorgen maakt over blootstelling aan straling van slimme meters, zijn hier enkele stappen die je kunt ondernemen:

  1. Houd afstand: Afstand is je vriend als het gaat om straling. De hoeveelheid straling die je lichaam opneemt, vermindert aanzienlijk naarmate je verder weg bent van de bron. Probeer daarom je tijd in de nabijheid van je slimme meter te minimaliseren.
  2. Gebruik stralingsafscherming: Er zijn producten op de markt die beweren de straling van slimme meters te blokkeren. Ze variëren van speciale hoesjes die over de meter heen passen tot verfsystemen die je op je muren kunt aanbrengen. De effectiviteit van deze producten kan variëren, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je er een aanschaft.
  3. Zorg voor een gezonde levensstijl: Hoewel dit misschien niet direct gerelateerd is aan straling, is een gezonde levensstijl altijd belangrijk. Regelmatige lichaamsbeweging, een evenwichtig dieet en voldoende slaap kunnen je lichaam helpen beter om te gaan met eventuele stress, inclusief de stress veroorzaakt door blootstelling aan straling.
  4. Informeer en communiceer: Informeer jezelf en communiceer met je energieleverancier. Niet alle slimme meters zijn hetzelfde, en sommige kunnen meer straling produceren dan andere. Informeer bij je energieleverancier over het specifieke model dat je hebt, en vraag of er alternatieven beschikbaar zijn.
  5. Beperk andere bronnen van straling: Onze huizen zitten vol met apparaten die straling produceren. Denk aan mobiele telefoons, wifi-routers, magnetrons en meer. Door je blootstelling aan deze andere bronnen te minimaliseren, kun je je totale blootstelling aan straling verminderen. Bekijk hier onze meest populaire producten. 
  6. Professionele meting en evaluatie: Als je nog steeds bezorgd bent, kan je een professionele meting van de stralingsniveaus in je huis laten uitvoeren. Dit kan je een duidelijker beeld geven van je blootstelling en je helpen te bepalen welke stappen je verder moet nemen. Tevens kun je hier een stralingsmeter voor gebruiken, wij adviseren de Trifield TF2 meter.
Stralingmeter TriField TF2

Conclusie

Terwijl we wachten op meer definitieve antwoorden, kunnen de hierboven genoemde voorzorgsmaatregelen nuttig zijn voor diegenen die zich zorgen maken. Het is essentieel om een evenwicht te vinden tussen de voordelen van moderne technologie en mogelijke gezondheidsrisico’s, en de sleutel hiertoe is informatie, voorzichtigheid en gezond verstand. Ongeacht de technologie of het apparaat, blijft de regel hetzelfde: zorg voor je gezondheid en welzijn moet altijd voorop staan!

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven