Het belang van digitale gezondheid

Straling werende kleding – wat u moet weten!

Of u nu werkt in een omgeving met hoge stralingsniveaus of u zich zorgen maakt over blootstelling aan straling bij alledaagse activiteiten zoals vliegreizen, thuiswerken, in de buurt van een zendmast wonen, het kiezen van straling werende kleding is een belangrijke stap om uw gezondheid te beschermen. Stralingsbestendige kleding is speciaal ontworpen om uw blootstelling aan straling te verminderen en een barrière te vormen tussen uw huid en de stralingsbron. Om er zeker van te zijn dat u goed beschermd bent, is het belangrijk te weten wat straling werende kleding is en welke verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Lees verder voor meer informatie over het kiezen van anti straling kleding die geschikt is voor u.

straling werende kleding

Wat is stralingsbestendige kleding?

Straling werende kleding is ontworpen ter bescherming tegen niet-ioniserende straling. Zoals de straling van wifi-routers, mobiele apparaten en zendmasten. Het is gemaakt van stoffen die speciaal geweven zijn om een elektrisch geladen barrière voor de straling te vormen. De elektrische lading van de stof trekt de straling aan, waardoor deze niet door de stof heen kan dringen en uw huid niet kan bereiken. Alle stoffen zijn tot op zekere hoogte bestand tegen externe stralingsbronnen, maar er zijn speciale stoffen ontwikkeld die beter bestand zijn dan gewone stoffen en daarom geschikt zijn voor gebruik in omgevingen met verhoogde stralingsniveaus.

Voordelen van het dragen van straling bestendige kleding

Het dragen van straling bestendige kleding kan uw blootstelling aan straling tot 99% verminderen. Dit is vooral belangrijk in risicovolle situaties, zoals werken in kantoor met veel stralingsbronnen in de buurt. Straling bestendige kleding kan ook uw blootstelling aan straling verminderen bij alledaagse activiteiten, zoals vliegen en reizen. Door straling bestendige kleding te dragen in situaties met hoge stralingsniveaus, kunt u uw risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsaandoeningen die verband houden met blootstelling aan straling verminderen.

straling werende kleding

Soorten straling werende kleding

Er zijn verschillende soorten kleding die kunnen helpen om de blootstelling aan straling te reduceren. Bijvoorbeeld ondergoed, mutsen, broeken, handschoenen en vesten/jassen. De kleding die effectief is tegen EMV-straling, de niet-ioniserende straling, maakt meestal gebruik van zilvervezel materiaal. Dit kan enkellaag of dubbellaags zijn. Dubbellaags heeft een betere effectiviteit tegen het blokkeren van straling.

De juiste stralingbestendige kleding kiezen

Bij het kiezen van stralingsbestendige kleding is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze is ontworpen voor het stralingsniveau waaraan u waarschijnlijk zult worden blootgesteld. Het dragen van een kledingstuk dat bijvoorbeeld bestand is tegen alfadeeltjes volstaat niet als u verwacht te worden blootgesteld aan bèta- of gammastralen. Als u in een risicovolle omgeving werkt, is het eerste wat u moet doen met uw leidinggevende praten over het stralingsniveau. Die kan u vertellen aan welk soort straling u waarschijnlijk zult worden blootgesteld en welk beschermingsniveau u nodig hebt. Als u regelmatig in een omgeving met veel straling werkt, kunt u overwegen te investeren in een volledig stralingspak. Deze zijn ontworpen om volledige bescherming te bieden tegen alle soorten straling, inclusief elektromagnetische velden.

Meten van de doeltreffendheid van stralingsbeschermende kleding

De doeltreffendheid van straling werende kleding kan worden gemeten aan de hand van een afschermingseffectiviteit. De straling kan voor en na de kleding gemeten worden door een stralingsmeter. Als u zich in een situatie met hoge stralingsniveaus bevindt en u zich moet beschermen tegen externe stralingsbronnen, moet u kleding dragen die uitvoerig getest is. Zo bent u verzekerd van voldoende bescherming tegen straling.

straling werende kleding

Verzorging en onderhoud van straling werende kleding

Als u regelmatig straling werende kleding draagt, is het belangrijk deze goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze u doeltreffend tegen straling blijft beschermen. Als u uw kleding reinigt, gebruik dan geen wasmachine en droger, omdat de hoge temperatuur de afscherming kan beschadigen. Was de kleding liever met de hand met warm water en milde zeep en laat de kleding vervolgens aan de lucht drogen.

Waar kunt u straling werende kleding kopen?

Straling kleding  Voordat u stralingswerende kleding koopt, is het belangrijk om te controleren welk beschermingsniveau de kleding biedt. Dit is te vinden op het etiket van het kledingstuk of de productinformatie. Het is ook belangrijk om de maat van het kledingstuk te controleren. Dit is vooral belangrijk als u beschermende kleding moet dragen over andere kleding, zoals een uniform of laboratoriumjas, omdat u wellicht een grotere maat nodig hebt voor de extra kledingstukken.

Overwegingen bij het kiezen van stralingsbestendige kleding

Zoals bij elk kledingstuk is het belangrijk een stof te kiezen die ademend is, zodat u het tijdens het dragen niet te warm krijgt. Het is ook belangrijk kleding te kiezen die comfortabel zit. Door kleding te dragen die ontworpen is om u tegen straling te beschermen, kunt u uw risico op het ontwikkelen van kanker of andere gezondheidsproblemen in verband met blootstelling aan straling verminderen. Naast het kiezen van beschermende kleding die voldoende bescherming biedt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleding niet zo strak zit dat deze uw bewegingen beperkt. Dit kan vooral belangrijk zijn bij medische toepassingen, waar het essentieel is om procedures zo effectief mogelijk te kunnen uitvoeren.

anti straling muts

Samenvatting

Stralingswerende kleding is ontworpen ter bescherming tegen ioniserende straling zoals röntgenstralen, gammastralen en bètadeeltjes. Wanneer de kleding correct wordt gedragen, kan het de blootstelling aan straling tot 99% verminderen. Bij het kiezen van stralingswerende kleding is het belangrijk dat deze is ontworpen voor het stralingsniveau waaraan u waarschijnlijk zult worden blootgesteld. Het is ook belangrijk om kleding te kiezen die comfortabel zit. Als u uw kleding reinigt, vermijd dan het gebruik van een wasmachine en droger, omdat de hoge temperatuur de afscherming kan beschadigen.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G-straling? 

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven