Elektromagnetische velden

Hoe blootstelling aan elektromagnetische velden depressie, angst en andere psychische problemen kan veroorzaken.

Elektromagnetische velden worden steeds vaker gecorreleerd aan geestelijke gezondheidsproblemen. Zoals depressiviteit, angst en andere problemen. Ook zeer gezonde en gelukkige mensen hebben weleens mindere periodes met angstige en depressieve gedachten. Helaas is stress een snelgroeiend probleem, terwijl juist stress deze emoties kan activeren.

In de Verenigde Staten lijden momenteel al 1 op de 5 mensen aan psychische aandoeningen. Vaak veroorzaakt door stress. Veel mensen nemen dit bijna voor lief en denken dat het bij onze samenleving hoort.

Toch is niet altijd de oorzaak van psychische problemen te herleiden. Als bijvoorbeeld de periodes langer dan een paar uur of enkele stressvolle dagen duren. Het kan soms voor onbepaalde tijd aanhouden, men weet niet waardoor het precies komt en het veranderen van werkomstandigheden e.d. helpt niet.

Elektromagnetische velden
Stralingsvrij telefoon hoesje

Mogelijke oorzaken van psychische klachten

Veel factoren kunnen invloed hebben of de oorzaak zijn van die psychische klachten, bijvoorbeeld voeding, slaapgewoontes, chronische stress en te weinig beweging. Daarnaast is er een andere boosdoener waar niet veel mensen aan denken, dat is namelijk de dagelijkse en langdurige blootstelling aan EMF-straling. De elektromagnetische velden die worden uitgezonden door mobiele telefoons, laptops, tablets en andere elektronica zijn opeens in extreem gebruik door onze generatie.

Relatie tussen EMV-straling en geestelijke gezondheidsproblemen

Het is nog niet door de reguliere media opgepakt, maar er zijn momenteel veel onderzoeken die een verband laten zien tussen blootstelling aan EMV-straling en negatieve psychische aandoeningen. Zowel bij dieren als bij mensen.

Hier zijn enkele studies die al zulke verbanden hebben aangetoond:

 • Iraanse studie: Hier volgden ze elektriciens die verdeeld werden in verschillende groepen, afhankelijke van hoeveel blootstelling een EMV-straling ze ondervonden. De groep met de meeste blootstelling had ook daadwerkelijk de meeste kans op psychische problemen.
 • Een onderzoek uit 1997 onder 540 volwassenen die in de buurt van hoogspanningsleidingen woonden. Hogere doseringen aan EMV-straling werden ook gecorreleerd met psychische klachten.
 • Studie van ongeveer 140.000 werknemers in de elektrische industrie liet ook een sterk verband zien tussen langdurige blootstelling en depressieve symptomen. Vooral jongere mannen waren erg gevoelig en lieten zelfs zelfmoordneigingen zien.
Shield Your Body Laptop pad
Anti straling laptop pad

Deze onderzoeken laten dus zien dat u niet een extreem verslaafde gamer of computergebruiker hoeft te zijn om zulke effecten te ervaren. Simpelweg je woonplek of werkplek kan al veel invloed hierop hebben.

Meer en meer onderzoeken geven op zijn minst reden tot voorzichtigheid m.b.t. elektromagnetische velden. Er worden overal maar extra zendmasten geplaatst, hoogspanningsleidingen etc. Terwijl niemand nog precies weet wat de langdurige blootstelling aan zoveel straling zal gaan doen.

Enkele gecombineerde onderzoeken uit 2015, toonden twee rapporten die ook bewijzen aanleverden over neuro psychiatrische effecten van niet-thermische elektromagnetische velden. Ook 18 andere onderzoeken lieten zien dat straling van mobiele telefoons en andere stralingsbronnen, negatieve neuro psychiatrische gevolgen lieten zien.

Mentale problemen door elektromagnetische velden

Wat doet elektromagnetische straling precies met ons lichaam? Waarmee kan het schade veroorzaken? Ze straling kan spanningsafhankelijke calciumkanalen activeren. Deze bepalen hoeveel calcium er door ons lichaam wordt opgenomen. Een verandering in die opnames kan negatieve gevolgen hebben voor onze fysiologische processen.

“Het activeren van VGCC (calciumkanalen), heeft een cruciale rol bij de afgifte van neurotransmitters. De dichtheid en functie van de afgifte van neurotransmitters suggereert dat het zenuwstelsel waarschijnlijk zeer gevoelig is voor elektromagnetische velden met lage intensiteit.”

Enkele bekende neurotransmitters zijn serotonine, dopamine en noradrenaline. Dat deze een goede balans hebben is cruciaal om ons goed te voelen. Vooral kinderen zijn zeer gevoelig voor psychische aandoeningen door blootstelling aan technologie/straling. Daarnaast is melatonine, die zorgt voor ons slaap-wakker ritme, ook beïnvloedbaar door EMV-straling. De straling kan namelijk de afscheiding van melatonine door de pijnappelklier van de hersenen onderdrukken. Te weinig melatonine kan leiden tot depressie.

Bovendien heeft een recentere studie ook aangetoond dat er een verband is tussen de VGCC’s die aangepast zijn door EMV-blootstelling en de ziekte van Alzheimer. Meer dan 20 jaar onderzoek naar calcium en Alzheimer, heeft geresulteerd in een hypothese dat Alzheimer veroorzaakt kan worden door intracellulair calcium. Wat veroorzaakt kan worden door EMV-straling.

EMF-meter voor Elektromagnetische velden
Stralingsmeter

Hoe kun je langdurige blootstelling aan straling verminderen?

Als u weleens psychische problemen ervaart, is het op zijn minst een poging waard om te kijken of het helpt om enkele stralingsbronnen te vermijden of blootstelling aan straling te verminderen. Belangrijk is om te weten wat sterke stralingsbronnen zijn. Zoals; telefoonmasten, hoogspanningsleidingen, slimme meters, wifi-routers, 4G en 5G masten en sterke accu’s/ batterijen.

Het is onmogelijk om alle bronnen volledig te vermijden/te verwijderen uit uw leven. Desalniettemin, kunt u wel enkele stappen ondernemen om blootstelling aan straling te verminderen.

 1. Gebruik uw laptop of computer met een ethernet kabel.
 2. Zorg dat u s ’nachts een kamer heeft zonder elektronische apparaten en dat uw wifi-router is uitgeschakeld.
 3. Reduceer het gebruik van mobiele apparaten en probeer wekelijks een aantal uur in een stralingsvrij gebied door te brengen.
 4. Zorg voor 1-2 uur per week intensieve beweging.
 5. Ga ten minste 1x per maand ergens aarden voor 1-2 uur.
 6. Eet voldoende groentes en fruit die hoog zijn in antioxidanten.
 7. Indien u mobiele apparaten gebruikt, doe dat in combinatie met anti straling producten.
 8. Bel altijd op handsfree of met air-tube oortjes.
 9. Zorg dat u uw telefoon op vliegtuigstand zet als u deze niet gebruikt.
 10. Gebruik tijdens het reizen een anti straling sjaal of straling werende deken.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

stralingsnormen
Universeel anti straling hoesje

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven