Nieuwe stralingsnormen dankzij overwinning op de FCC

FCC verliest een historische rechtszaak waarin werd aangetoond dat de huidige 5G- en draadloze stralingsnormen het publiek niet voldoende beschermen.

Al geruime tijd maken wetenschappers en onderzoekers zich ongerust over de verouderde federale limieten die door de FCC (Federal Communications Commission) zijn vastgesteld voor blootstelling aan EMV-straling. Helaas hebben de regelgevers zich hier niks van aangetrokken en werden er normen uit de 20eeuw gehandhaafd.

Huidige stralingsnormen

Het boek Radiation Nation, welke in 2017 gepubliceerd werd door de CEO van DefenderShield, liet al zien dat de huidige normen niet streng genoeg waren. Tevens is de oorsprong van DefenderShield, in 2011, hier ook uit voortgekomen. Na veel onderzoek kwamen ze er namelijk achter dat de FCC-normen uit 1996 bij lange na niet veilig waren. Omdat de technologie zo snel wordt doorontwikkeld moeten er eigenlijk iedere 3-5 jaar nieuwe normen gemaakt worden.

Een recente uitspraak van de Amerikaanse rechtbank kan hier wellicht nu eindelijk iets aan gaan veranderen. De FCC zal hierdoor namelijk hoogstwaarschijnlijk hun richtlijnen moeten updaten. Er is ondertussen zo veel bewijsmateriaal voorgelegd over EMV-gezondheidseffecten, dat de Amerikaanse rechtbank hopelijk de FCC zal opleggen om nieuwe normen te gaan hanteren.

Samenvatting van de rechtelijke uitspraken:

  • De CHD (Children’s Health Defense) klaagde in 2019 de FCC aan omdat ze een besluit hadden genomen om de veiligheidsrichtlijnen uit 1996 niet te herzien of te updaten.
  • Op 13 Augustus 2021 kwam het Amerikaanse Hof in een twee-op-een panelbeslissing met een uitspraak tegen de FCC. Hierin werd de FCC opgeroepen om de huidige stralingsnormen te evalueren.

De CHD vechten voor een einde aan gezondheidsepidemieën bij kinderen door schadelijke blootstelling van straling te elimineren. De negatieve effecten van straling op kinderen zijn meerdere malen groter dan bij volwassen mensen.

Bekijk hier onze meest populaire producten: Meest verkocht 

Argumentatie

De rechtszaak die aangespannen is door de CHD is gefocust op de weigering van de FCC om hun stralingsnormen bij te werken. Dit wordt door de rechtszaak als willekeurig, grillen en niet op feiten gebaseerd uitgemaakt. Wat in strijd is met de Administrative Procedures Act.

Het bewijsmateriaal om hun zaak te ondersteunen bevat meer dan 11.000 pagina’s met informatie over de gevaren van straling. Hiermee willen ze de conclusies van de FCC weerleggen. Deze documentatie bevatte onder andere bewijzen van schadelijke effecten van straling op het lichaam en ook voor het milieu.

Straling Tablet hoes

Het oordeel

Deze alinea staat in de uitspraak van de rechtbank:

“De zaak wordt terugverwezen naar de [FCC] om een ​​gemotiveerde verklaring te geven voor haar vastberadenheid dat haar richtlijnen voldoende bescherming bieden tegen schadelijke effecten van blootstelling aan radiofrequente straling…”

Omdat ze geen bewijs aanleverden of reactie hebben gegeven waarom hun huidige normen nog steeds gegrond zijn, werd de wet van Administrative Procedures overtreden.

Daarnaast werd er door de rechtbank ook bevonden dat de FCC de publieke gezondheid en veiligheid in gevaar heeft gebracht omdat ze bewijsmateriaal omtrent de effecten op de ontwikkeling van kanker niet voldoende hebben onderzocht.

De uitspraak was: “… de FCC heeft volledig verzuimd te erkennen, laat staan ​​te reageren op, opmerkingen over de impact van RF-straling op het milieu… Het dossier bevat substantieel bewijs van mogelijke milieuschade.”

Tevens verklaarde de rechtbank dat de huidige analyse van de FDA m.b.t. RF-veiligheid ook niet relevant meer was omdat deze niet op feiten was gebaseerd.

Hoe nu verder?

Dankzij deze uitspraken van de rechtbank voelt de FCC zich hopelijk geroepen/ genoeg onder druk gezet om eindelijk de huidige richtlijnen te evalueren en up te daten. Er is voornamelijk onthult dat de FCC en FDA alles eraan doen om de winsten van de telecomindustrie veilig te stellen en te vergoten.

Het wordt gezien als een geweldige overwinning omdat de FCC nu dus de regelgeving opnieuw moet evalueren. Dit is natuurlijk nu meer relevant dan ooit tevoren vanwege de nieuwe 5G netwerken. Bekijk hier een blog over 5G straling.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

stralingsnormen

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven