iPhone 11 Pro

Blootstelling aan straling reduceren

Iedereen komt wel eens met energierijke (ioniserende) straling in aanraking. We komen zelfs met verschillende vormen van straling in aanraking. De meeste blootstelling aan straling vindt plaats in gebouwen of bij medische onderzoeken. Extra blootstelling aan straling komt voor bij kernongevallen of bij incidenten met radioactieve stoffen. Voor de gezondheid is het nadelig om blootgesteld te worden aan straling. Maar hoe kun je blootstelling aan straling reduceren? Hoe zit het met straling en de elektrische apparatuur die je gebruikt? En zijn er hulpmiddelen om je te helpen de blootstelling aan straling zo laag mogelijk te houden? Op deze vragen geven we antwoord in dit artikel.

Blootstelling aan straling reduceren
Air-tube headset in gebruik tijdens het sporten

Blootstelling aan straling reduceren

Om zelf de hoeveelheid straling waar je aan blootgesteld wordt te reduceren hebben we hieronder een aantal tips voor je:

  1. Tijdens het slapen zet je de telefoon op vliegtuigmodus;
  2. Zorg dat je router op een locatie geïnstalleerd is waar je niet elke keer bij in de buurt bent. Zet hem dus niet in de woon- of slaapkamer;
  3. Gebruik geen bluetooth headsets. Zet je telefoon op speakerfunctie of gebruik stralingsvrije oortjes;
  4. Haal geen onnodige elektra in huis die je dicht bij je lichaam draagt. Bijvoorbeeld elektrische dekens of verwarmingsmatrassen;
  5. Koop anti straling producten voor je mobiele telefoon en voor je tablet.

Straling van je mobiel

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een mobiele telefoon. Ook gebruikt bijna iedereen internet. De informatie die je verstuurt en binnenkrijgt op je apparaten gaat via zendmasten. Dit gebeurt met straling. Dit is hetzelfde als elektromagnetische velden of radiogolven. Maar is deze straling gevaarlijk? En wat kun je eraan doen?

Opwarming van het lichaam

Als er heel veel straling bij je in de buurt is dan zou je lichaam hiervan kunnen opwarmen. Ook als je aan het bellen bent en je de telefoon dicht bij je hoofd houdt. Op straat in Nederland is er niet genoeg straling om je lichaam op te warmen.

Lange termijn risico’s

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat de zendsignalen van mobieltjes mogelijk kankerverwekkend zouden kunnen zijn. Er zijn dus aanwijzingen dat mobieltjes kanker kunnen veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat er niet meer mensen een hersentumor gekregen hebben sinds we mobieltjes zijn gaan gebruiken.

Stralingsvrij hoesje
Stralingsvrij iPhone hoesje in gebruik

Is werken met je laptop op schoot gevaarlijk?

Vooral met het nieuwe normaal is het heel gebruikelijk dat je lekker op de bank, met de beentjes omhoog, aan het werk bent op je laptop. Werken met een laptop op schoot kan echter meer schade veroorzaken dan je zou denken. Daarom is het verstandig om toch aan tafel of aan je bureau te gaan zitten met je laptop. Daarnaast kun je blootstelling aan straling reduceren door het gebruik van een anti straling laptoppad.

Werken met je laptop op schoot kan uiteindelijk leiden tot huidkanker. Door de hitte van je laptop kan je huid beschadigen en verkleuren. Als dit vaker gebeurt kun je het vergelijken met je huid als deze verbrand door de zon. Daar kun je ook huidkanker van krijgen.

Ook kan werken met een laptop op schoot leiden tot onvruchtbaarheid bij mannen. De warmte houdt de luchtstroom tegen waardoor de edele delen van mannen gevangen worden in de hitte van de laptop. De zaadkwaliteit gaat sterk achteruit bij temperaturen boven de 35 graden.

Blootstelling aan straling reduceren
Anti straling laptoppad

Stralingsvrije tablet hoezen

Om de blootstelling aan straling zo laag mogelijk te houden zijn er speciale anti straling producten die de straling blokkeren. Een voorbeeld hiervan is de stralingsvrije tablet hoes. Deze tablet hoezen zijn gemaakt om totale bescherming te bieden tegen de straling die uit de tablet komt. De voordelen van het gebruik van deze hoes zijn:

  • Beschermt tegen alle vormen van tabletstraling;
  • Zorgt er voor dat je de tablet gewoon op schoot kunt gebruiken terwijl je nog steeds beschermd bent tegen schadelijke straling;
  • Geeft je tablet zelf ook bescherming, dus als je hem een keer laat vallen kan dat geen kwaad.
Anti straling handschoenen en tablethoes
Anti straling handschoenen in combinatie met een stralingsvrije tablet hoes

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven