Invloed van straling op uw sportprestaties

De invloed van straling op uw sportprestaties

EMF-straling heeft invloed op uw sportprestaties en tevens op het herstel van uw lichaam achteraf. Voor veel mensen is sporten een belangrijk deel van hun leven en zijn dagelijkse sportactiviteiten de standaard.

Vanuit de overheid wordt geadviseerd om 30 minuten per dag actief te bewegen. Dit resulteert in een betere fysiek, een mentale gezondheid, een lager risico op ziektes en een verhoogd energielevel. Tevens is het zeer bevorderlijk voor een verbeterede slaapkwaliteit.

Helaas worden uw sportieve prestaties door iets in de weggezeten waar niet veel mensen aan denken. Namelijk door de technologie die dagelijks urenlang gebruikt wordt.

invloed van straling op uw sportprestaties
Anti straling hoesje voor je mobiele telefoon

Straling en lichaamsprestaties

Recent onderzoek naar de invloed van straling op sportprestaties laat verontrustende resultaten zien. Niet alleen heeft het negatieve effecten zoals hormoonverandering, cel beschadiging, stress en cognitieve veranderingen. Al deze eerdergenoemde effecten hebben al negatieve invloed op de sportprestaties.

Daarnaast is juist aangetoond dat sporten een goede manier is om de negatieve effecten van straling tegen te gaan. Deze studie uit 2019 liet zien dat een dagelijkse sportactiviteit voor een periode van een maand al schade van straling kon verminderen.

Kortom, lichaamsbeweging is een goede manier om de huidige blootstelling aan straling en de negatieve effecten daarvan tegen te gaan. Toch is het probleem nu dat er meer elektromagnetische velden ontstaan, ook juist buiten in de omgeving. Door bijvoorbeeld de nieuwe 5G zendmasten die op een kortere afstand van elkaar moeten staan. Bovendien weerhouden de mobiele apparaten ons van het sporten doordat we steeds verslaafder raken aan de applicaties en programma’s.

Anti straling handschoenen en tablethoes
Anti straling handschoenen en tablethoes

Lichamelijke veranderingen door blootstelling aan straling

Elektromagnetische velden en straling kan veel negatieve invloed hebben op ons lichaam. Hier enkele effecten op een rijtje:

  • Toename van vrije radicalen in ons lichaam laten tot oxidatieve schade en DNA-fragmentatie.
  • Straling activeert “voltage-gated-calcium-Channels (VGCC’s) welke helpen bij het neurotransmitters en hormonen.
  • Straling resulteert in cel schade waardoor ons lichaam moeilijker herstelt van externe factoren.

Fysieke beweging is van zeer groot belang omdat het onze hormonen reguleert, zoals cortisol, testosteron, luteïniserend hormoon, follikelstimulerend hormoon en prolactine groeihormoon. Helaas veranderen elektromagnetische velden juist de natuurlijke afscheiding van hormonen.

Kortom, fysieke beweging is uitermate goed voor het lichaam maar een gedeelte van deze positieve effecten worden dus tenietgedaan door de straling in onze omgeving.

Straling telefoon slapen
Afbeelding: Anti Stralinghoesje iPhone / straling telefoon slapen

Bovendien hebben niet alleen hormonen veel invloed op het herstel van ons lichaam, ook vitamines spelen hierbij een zeer grote rol. Vooral vitamines zoals vitamine C, B en Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor het herstel.

Juist een vitamine C helpt om de vrije radicalen in de spieren te reguleren. Juist die vrije radicalen die dus door blootstelling aan straling worden verhoogd. Kortom, een langdurige blootstelling aan straling doet een vitamine inname voor een gedeelte dus weer teniet.

Daarnaast helpen sommige B-vitamines met het energietransport in het lichaam. Ook Omega-3 vetzuren helpen bij het sporten en gaan ontstekingen tegen. Juist die vitaminegehaltes nemen flink af wanneer blootgesteld aan elektromagnetische velden.

Slapen en het herstel van het lichaam

Topsporters weten dit maar al te goed. Slaap is cruciaal voor het herstel van het lichaam, vooral na intensieve workouts. De twee slaapcycli zijn REM en NREM slaap. De ene werkt goed voor het verwerken van informatie en helpt bij het onthouden van gegevens. NREM-slaap helpt juist bij het herstel van de spieren en zenuwen. Helaas kampen ieder jaar meer mensen met slaapproblemen.

Sporten en slapen is sterk met elkaar verbonden. Mensen die vaak vermoeid zijn vermijden juist sporten. Dit terwijl juist sporten bijdraagt aan een betere nachtrust. Tevens resulteert juist een slaaptekort in een verhoogd risico op obesitas.

Deze studie liet zien dat slaapkwaliteit en kwantiteit invloed heeft op het autonome zenuwstelsel. Minder goede en minder hoeveelheid slaap kan resulteren in overtrain syndroom of een burnout.

Stralingsvrije oortjes
Stralingsvrije air-tube oortjes

De invloed van Elektromagnetische velden op onze slaapkwaliteit

Een groot artikel liet zien dat volwassen Amerikanen gemiddeld 11 uur per dag naar een scherm aan het kijken zijn. Of dat nu op het werk plaatsvindt of thuis achter de televisie of laptop. Het hoogtepunt werd natuurlijk bereikt in 2020 tijdens COVID-19 en het thuiswerken.

Straling heeft ook zonder schermen een negatieve invloed op onze slaap. Deze golflengtes beïnvloeden namelijk de hersengolven en doorbloeding door onze hersenen. Hierdoor wordt ons slaapritme verstoord. Deze studie liet verbazingwekkende resultaten zien van een 30 minuten blootstelling aan elektromagnetische velden voor het slapengaan. Zelfs die 30 minuten zorgde ervoor dat de mensen minder tijd doorbrachten in de REM slaap en diepe slaap fase.

Moderne technologie tijdens het beoefenen van sport

Natuurlijk heeft de moderne technologie ons veel nieuwe inzichten gebracht in het bijhouden van sportprestaties en gegevens over het lichaam. Alles kan nauwkeuring in de gaten gehouden worden.

Helaas betekent dit natuurlijk ook dat we juist bij een moment wat oorspronkelijk vrij van technologie en straling was, nu ook straling bij ons dragen tijdens het sporten. Alle bluetooth koptelefoons en oortjes straling continue straling uit tijdens het sporten. Deze elektromagnetische velden dicht bij uw hoofd zijn schadelijk op de lange termijn.

Mijn advies is dan ook om juist tijdens het sporten even tot rust te komen en te “detoxen” van straling. Gebruik sporten als een meditatief moment en let juist goed op je omgeving. Dit verbetert je mentale en fysieke gezondheid veel sterker en meer dan je zou denken. Het is oprecht een pauze en herstart voor je lichaam. Dit verminderd de invloed van straling op uw sportprestaties.

Gezondheid verbeteren door enkele eenvoudige stappen te ondernemen:

  1. Probeer zonder technologie en muziek te sporten. Is dit lastig? Probeer dan op zn minst 1-2 keer per week dit te doen.
  2. Organiseer een technologie vrije slaapkamer. Probeer alle technologische bezigheden buiten deze kamer te doen.
  3. Schakel tijdens het slapen en op andere momenten waar het mogelijk is je telefoon op vliegtuigmodus.
  4. Probeer een dieet aan te houden welke vol is van vitamines en antioxidanten welke de straling effectief uit uw lichaam zuiveren.
  5. Indien je toch muziek wilt luisteren, doe het dan met stralingsvrije air-tube oortjes welke de straling richting het hoofd elimineren.
  6. Spendeer meer tijd door in de natuur. Het liefst verder weg van een stad en zendmasten om echt je lichaam de tijd te geven om te ontgiften.
  7. Zorg voor voldoende nachtrust. Probeer een streven van minimaal 8uur aan te houden. Dit zal de invloed van straling op uw sportprestaties verminderen.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven