Gevaarlijke EMF-straling

Zenden mobiele telefoons straling uit die schadelijk is?

Is de mobiele telefoon daadwerkelijk een gevaarlijke stralingsbron?

Tegenwoordig maken steeds meer mensen zich zorgen over de straling die mobiele telefoons genereren. Tevens maken officiële instanties zich steeds meer zorgen over de effecten van EMF-straling van smartphones voor onze gezondheid. De bezorgdheid over de effecten van straling op het menselijke lichaam groeit. 

Het is bekend dat EMF-straling gevaarlijk is voor de gezondheid van de mens. Deze straling is al in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals kanker, slaapstoornissen, ontwikkelingsproblemen en onvruchtbaarheid. 

De smartphone is niet meer weg te denken uit onze samenleving, de meeste mensen gebruiken hun mobiele telefoon zelfs meerdere uren per dag. Dan is de volgende vraag cruciaal om te stellen: 

Zenden mobiele telefoons gevaarlijke straling voor onze gezondheid uit? 

Het antwoord is: JA 

iphone 11 hoesje
Anti straling telefoonhoesje

Zenden mobiele telefoons straling uit? 

De mobiele telefoons zijn tegenwoordig vaak smartphones. Smartphones zijn ideaal voor de dag van vandaag, ze zijn makkelijk mee te nemen en zijn voor veel dagelijkse dingen inzetbaar. Eigenlijk zijn ze een draagbare computer die in je broekzak past, daar bevindt hij zich ook meestal. 

Via deze smartphones zitten we veel en snel op het internet, op social media, te mailen, te chatten en vaak ook te facetimen. Daarnaast worden ze ook veel gebruikt om foto’s te maken, boeken te luisteren/lezen, muziek te luisteren en spelletjes te spelen. Over het algemeen maken ze ons leven een stuk makkelijker. 

Dat ze zo multifunctioneel zijn maakt ze razend populair. Je raakt ook sneller gewend aan een smartphone dan aan een ouderwets mobieltje. We kunnen bijna niet meer zonder ze. 

De meeste straling
Stralingsvrije telefoonhoesjes

 BESTEL HIER EEN ANTISTRALING HOESJE >

Helaas geven alle mobiele telefoons en smartphones substantiële levels af van niet-ioniserende elektromagnetische straling (EMF). Dit bestaat uit radiofrequentie (RF) en extreem lage frequentie (ELF) straling. 

Onderdelen van de radiofrequentie straling (RF) zijn het telefoonsignaal, Bluetooth en de WIFI-straling. De extreem lage frequentie straling bestaat uit de hardware van de mobiele telefoon/smartphones, dit zijn de elektrische onderdelen. Beiden vormen van straling worden opgenomen in ons lichaam, vaak door lichaamsweefsel wat zich dichtbij de mobiele telefoon/stralingsbron bevindt. 

Het level van blootstelling hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld het type of merk smartphone, afstand tot de stralingsbron, de blootstellingstijd en de afstand tot een zendmast. 

Vanwege het intensieve gebruik van de smartphones en het gebruikt dichtbij ons lichaam of direct tegen ons lichaam is het een gevaar voor onze gezondheid. Het is door verschillende onderzoeken al bewezen dat een aantal gezondheidsproblemen hierdoor veroorzaakt wordt.

Anti straling tablet hoes
Anti straling tablethoes

Is de niet-ioniserende straling die mobiele telefoons uitzenden schadelijk voor onze gezondheid? 

Gelukkig is niet-ioniserende straling een stuk minder gevaarlijk dan ioniserende straling (röntgenstraling etc). Toch hebben recente studies laten zien dat EMF-straling van smartphones ook een negatief effect heeft op onze gezondheid. Onderzoekers hebben verbanden kunnen leggen tussen EMF-straling en slapeloosheid, onvruchtbaarheid en invloed op hersenactiviteit. 

Tevens heeft de Wereldgezondheidsorganisatie onlangs RF-straling in de categorie “mogelijk kankerverwekkend voor de mens” geplaatst. Dit was nadat er meerdere onderzoeken een associatie tussen RF-straling en kanker hadden aangetoond. 

Tot slot, kinderen zijn gevoeliger voor EMF-straling vanwege hun dunnere schedels en hersenen die zich nog ontwikkelen. Het gevaar voor kinderen is dus nog groter omdat veel kinderen tegenwoordig mobiele telefoons gebruiken. 

VIDEO: Hoe kun je jezelf beschermen tegen EMF-straling? 

Welke manieren zijn er om straling van mobiele telefoons te verminderen

Dus, JA. Mobiele telefoons zenden gevaarlijke straling uit. Indien u zich zorgen maakt over deze straling dan kunt u verschillende stappen ondernemen. Deze drie stappen verminderen direct de blootstelling aan EMF-straling: 

  1. Houd afstand tussen u en uw telefoon en zet uw telefoon op de vliegtuigmodus wanneer u uw telefoon niet gebruikt. 
  2. Verminder de tijd dat u uw telefoon gebruikt en zet tijdens het bellen uw telefoon op speaker functie of gebruik stralingsvrije air-tube oortjes
  3. Schaf een stralingsblokkerend telefoonhoesje aan. De antistralingshoejes absorberen de straling wanneer u uw telefoon actief gebruikt. 
  4. Gebruik een straling werende deken tijdens het reizen of thuis op de bank of in bed. Deze deken blokkeert alle vormen van straling. 

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Of shop hier: https://www.antistralingshop.nl/product-categorie/telefoon/

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven