Hoe millennials technologie gebruiken

Hoe Millennials technologie gebruiken: waarom ze iets over elektromagnetische velden moeten weten.

Millennials en het bewustzijn van EMF-straling

Iedereen is zich ervan bewust dat de jongere generaties helemaal weg zijn van hun mobiele apparaten! Een korte blik op een openbare plek laat dit direct zien. Jongeren die op hun smartphones achter elkaar aan sjokken. Verderop een paar jonge vrouwen die selfies aan het maken zijn. Een business man die op z’n Macbook werkt. Een klein kind dat achter een IPad verscholen zit. Het zijn hedendaagse dingen.

Hoewel de ongelofelijk snelle opkomst van de mobiele technologie een collectieve inspanning van de mensheid is geweest, het is duidelijk dat vooral de millennium generatie er een zeer sterke band mee heeft.

Hoe millennials technologie gebruiken
Straling werend telefoonhoesje

Wat maakt de Millennials anders dan voorgaande generaties?

Het stereotiepe beeld wat veel mensen van de Millennials hebben blijkt dus daadwerkelijk de waarheid te zijn. Ze zijn altijd connected, regelmatig irritant dus, ook voor henzelf. In vergelijking met de generatie voor hun, zijn de millennials er echt mee opgegroeid.

De millennials zijn dus mensen die geboren zijn tussen 1980 en midden 1990. De mobiele telefoon werd geïntroduceerd in 1983. Tevens werd WIFI al in 1998 gebruikt. De millennials worden dus ook wel “digital natives” genoemd. Dat is iemand die echt is grootgebracht tijdens het digitale tijdperk, een “native” gebruiker van de technologie.

Doordat de millennials zo voor de digitale technologie openstaan, maakt het hun ook extra kwetsbaar voor de negatieve effecten van de elektromagnetische velden. Die EMV’s worden door de mobiele apparaten uitgestraald. Daarnaast is het gebruiken van deze mobiele apparaten doodnormaal voor hun omdat deze EMF-apparaten sinds jongs af aan in huis zijn. Tevens is er geen gevoel van voorzichtigheid voor het continu gebruik van deze apparaten. Ook zijn ze er zeer afhankelijk van geworden, ze kunnen niet zonder de mobiele apparaten.

Antistraling laptoppad
Straling blokkerende laptoppad

De bewustwording dat EMF-straling gevaarlijk is voor de gezondheid is nog zeer recent. Nu pas beginnen er grotere onderzoeken plaats te vinden omdat mensen merken dat urenlang gebruik gezondheidsproblemen veroorzaakt. Kortom, er wordt veel te weinig voorlichting gegeven over de gevaren van EMF-straling.

Feiten over het gebruik van smartphones

Gemiddeld bekijkt een volwassen persoon 30x per dag zijn telefoon, bij een millennial ligt dit gemiddelde op 157.

Een studie uit 2013 (ja toen al) liet zien dat millennials bijna 5 uur per dag digitale media gebruiken. Daarnaast is de groep goed voor de helft van het aantal smartphone minuten in de Verenigde Staten. Apps zijn een standaard tool voor alledaagse dingen.

Millennials zijn de eerste generatie waarbij de kans groter is dat ze een laptop bezitten dan een desktop. Een groot onderzoek van de Bank of America liet zien dat 39% van de millennials meer tijd op hun smartphone zitten dan met hun ouders of vrienden omgaan.

Air-tube headset
Stralingsvrije Air-tube oortjes in gebruik

Deze enquête van Harris Polls liet zien dat meer dan de helft van de millennials geloofd dat ze gelukkiger zijn wanneer ze minder gebruik zouden maken van hun smartphone. Tevens denkt 90% van de millennials dat het meer toegang tot banen hebben via het internet meer kans geeft op een passende baan.

Een grote studie onder 4000 werknemers ontdekte dat 42% van de millennials een werkgever zou verlaten die slechte technologie aanbiedt. Een onderzoek van Lab42 liet zien dat 80% van de millennials geloofd dat technologie de wereld zal verbeteren.

De nieuwe technologische wereld

Millennials en ook andere generaties worden steeds afhankelijker van alle draadloze technologieën. Onze manier van leven eist nu de beschikbaarheid ervan. Iedereen is gewend om een overvloed aan informatie beschikbaar te hebben, online te bestellen, te streamen en google maps te gebruiken. WIFI moet tegenwoordig dus overal beschikbaar zijn, op alle scholen en op het werk.

Voor veel mensen is de beschikbaarheid van WIFI bepalend of ze daar wel of niet heen gaan. Daarnaast draagt technologie natuurlijk bij aan efficiëntie, opleiding en verbondenheid met andere culturen. Toch is het voor de komende generaties vereist om rekening te houden met de gezondheidsrisico’s die daaraan verbonden zijn.

Video: De gevaren van WIFI-straling

Wat zal de toekomst ons nog brengen

In de komende jaren zal de technologie met de meeste aspecten van ons dagelijkse leven verweven zijn. WIFI/Smart TV’s zullen in 2020 als het meest gebruikte tv-model zijn. Rond 2020 zullen er meer dan 24 miljard apparaten met internet verbonden zijn. Het grootste gedeelte zal gebruik maken van draadloze verbindingen en apparaten. Daarnaast staan er ons nog veel grotere ontwikkelingen te wachten. Hoe millennials technologie gebruiken is een steeds belangrijker wordende topic. 

Tevens staat 5G op het punt van implementatie. Het 5G netwerk wordt nog sneller en werkt op een hogere frequentie. Bij de 4G netwerken ligt de frequentie tussen 0,7 GHz to 6 GHz, bij het 5G netwerk worden er “extreem hoge frequentie” golven gehaald, die verplaatsen zich met snelheden van 30 GHz tot 300 GHz. Daarnaast speelt natuurlijk ook het hele verhaal met IOT (Internet of Things). Hoe millennials technologie gebruiken is compleet nieuw. Dat maakt onze smart living huizen en steden mogelijk.

Anti straling tablet hoes
Straling blokkerende tablethoes

De verantwoordelijkheid van Millennials

De millennials zijn nu vaak al ouders van kinderen. Ze zullen een belangrijke rol moeten gaan spelen met betrekking tot het onderzoeken naar de gevolgen en het veilige gebruik van deze technologieën. De EMF-straling is vooral gevaarlijk voor kinderen, dus de millennials zullen hier verstandig mee moeten omgaan. Bewust worden van de gevaren is stap één.

Het digitale tijdperk en de voortgang daarvan is niet te stoppen, dat moeten we ook niet willen. Wel is het van groot belang dat we er op een veilige manier mee omgaan. Het helpt vele levens te verbeteren en draagt bij aan de sociale veiligheid. Het is roekeloos om een dergelijke innovatie en verandering in ons leven niet goed te evalueren en het risico in kaart te brengen. De verantwoordelijkheid om dit goed te analyseren ligt bij de millennials, als zij dit niet serieus in kaart brengen dan zal het als “onschadelijk” worden gezien door de volgende generatie.

De technologie is niet het probleem, het gaat erom hoe we er gebruik van maken. Hoe millennials technologie gebruiken is het belangrijkste. De negatieve gevolgen worden alleen maar groter omdat we steeds sneller willen. Er moeten standaard voorlichtingen komen voor de millennials en de jongere generaties met duidelijke voorzorgsmaatregelen. Vooral dit zal helpen om de veiligheid te waarborgen. Onder andere DefenderShield producten.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven