Eenvoudige tips om blootstelling aan EMF-straling te verminderen

IPhone-straling: de eenvoudigste manieren om uzelf te beschermen en blootstelling aan EMF-straling te verminderen.

Het is geen nieuws, mensen vinden Apple-producten nou eenmaal geweldig. Sommige mensen staan urenlang in de rij of blijven er maar over vertellen. Dit bedrijf heeft een zeer toegewijde aanhang. De technologie reus is de laatste 10 jaar een koploper in de communicatie-industrie. Hun marktaandeel is gigantisch. Volgens onderzoek van de IHS Markit is de IPhone de meest populaire smartphone. Maar hoe kun je eenvoudig de blootstelling aan EMF-straling verminderen?

Anti straling hoesje
Anti straling telefoonhoesje

IPhone-straling vergeleken met andere smartphones

Iets wat alle IPhone gebruikers zouden moeten weten is dat met name de laatste modellen, de hoogste straling niveaus onder de smartphones heeft. Dit voldoet net aan de wettelijke limiet. Alle smartphones zenden elektromagnetische velden of EMF-straling uit.

Te lange blootstelling aan deze EMV-straling brengt negatieve gezondheidseffecten met zich mee. Bepaalde gebieden zoals de borsten en het voortplantingsgebied zijn kwetsbaarder dan bijvoorbeeld armen of benen. Studies hebben aangetoond dat EMV-blootstelling kan leiden tot lichte gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn en huiduitslag. Daarnaast kan het ook tot ergere problemen lijden, bijvoorbeeld vruchtbaarheidsproblemen, DNA-fragmentatie en kankerachtige tumoren.

Straling werende buikband
Straling werende buikband in combinatie met de laptoppad

Voordat smartphones onder andere in de VS verkocht mogen worden, moeten deze eerst getest worden door de FCC. Deze tests hanteren de SAR-classificatie, dit is een maatstaf voor de hoeveelheid radiofrequente (RF) straling die door het lichaam wordt opgenomen tijdens het gebruik van het apparaat. De RF-straling is een onderdeel van de EMF-straling.

SAR-waarderingen

De SAR-classificatie is een onnauwkeurige maatstaf voor de RF-straling, er wordt namelijk geen rekening met variabelen gehouden. Tevens is de SAR-classificatie verouderd, deze is namelijk ins 1996 vastgesteld. In die tijd had niemand verwacht dat we de smartphones continu zouden gebruiken en ook nog eens heel dicht tegen ons lichaam aan. Daarnaast wordt er geen rekening gehouden met leeftijd terwijl kinderen veel gevoeliger zijn voor EMF-straling dan volwassenen.

In de VS is de bandbreedte van de SAR-classificatie tussen de 0,2 (meest veilig) en 1,6 (meest gevaarlijk). Wanneer de IPhone 6 volledig is ingeschakeld dan is de SAR-waarde 1,58 en bij de IPhone 6 Plus 1,59! Dit is echt het uiterste en bij langdurig gebruik dus gevaarlijk. Toch zijn de meeste mensen zich totaal niet bewust van de gevaren voor de gezondheid.

Straling werende producten
De anti straling laptoppad werkt tegen straling en warmte

Je hoeft nu natuurlijk niet meteen je IPhone weg te gooien en volledig wifi-afgesloten te gaan leven. Maar het is erg belangrijk om in ieder geval op de hoogte te zijn van de gevaren en maatregelen te nemen om uzelf te beschermen tegen die EMF-straling. Er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om blootstelling aan IPhone/EMF-straling te verminderen.

Tips voor het verminderen van de iPhone-straling

De beste vorm van bescherming is door middel van afstand. De intensiteit van de blootstelling neemt sterk af wanneer de afstand naar een EMF-bron groter wordt. Door de telefoon een paar centimeter van je af te houden wordt de IPhone-straling al sterk verminderd.

Hier zijn een paar manieren waarop u dit principe kunt volgen:

  • Gebruik de IPhone op speaker functie.
  • Indien de speaker functie niet mogelijk is, dan is het aan te raden om het volume op de hoogste stand te zetten en de telefoon 2-4 centimeter van je hoofd af te houden. Normaliter kun je het gesprek dan nog goed horen.
  • Gebruik koptelefoons met een kabel, of beter nog, stralingsvrije hoofdtelefoons met een air-tube. Dit is voornamelijk belangrijk bij langere gesprekken.
  • Leg de iPhone tijdens het slapen ten minste 2-3 meter van u vandaan.
  • Tijdens het rijden is het verstandig om de carkit te gebruiken. Dit bevordert het veilige rijden en verminderd de EMF-blootstelling.
  • Ben je onderweg, probeer dan de iPhone in een tas te houden. Niet in je zak of tegen je lichaam.

De vliegtuigmodus is niet alleen handig voor het vliegen. Door het inschakelen van deze functie wordt namelijk direct alle IPhone straling verminderd. De IPhone is dan niet langer verbonden met WIFI, Bluetooth of mobiele gegeven, dus hij straalt niet langer die RF-straling uit. Indien u de telefoon veel in uw broekzak heeft is het aan te raden om dan ook de vliegtuigmodes in te schakelen. Tevens is de vliegtuigmodus handig om de levensduur van de batterij te verlengen. Tegenwoordig is het heel makkelijk gemaakt om de telefoon op vliegtuigmodus te zetten.

Video: Straling blokkerende telefoonhoes

Verminder onnodige transmissies

Indien de IPhone verbinding probeert te houden met meerdere bronnen zoals WIFI, Bluetooth, 4G, GPS en andere apps, dan zendt de IPhone maximale straling uit. Het is dus aan te raden om op te letten op hoeveel bronnen en apps er in gebruik zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk om de apps die in de achtergrond meedraaien te checken. Veel apps vragen toestemming om continu gesynchroniseerd te worden, maar is dit daadwerkelijk nodig? Kortom, het is verstandig om de apps zelf handmatig af en toe te updaten. Extra voordeel is dat u exact weet wanneer er data gebruikt wordt.

Ben jezelf bewust van de momenten waarop de IPhone-straling het sterkst is. Op sommige momenten werkt de telefoon erg hard om verbindingen te behouden. Op die momenten zendt de IPhone dus meer EMF-straling uit en heeft hij dus meer negatieve effecten op de gezondheid. Juist op de momenten wanneer er slechte ontvangst is, moet de IPhone extra zijn best doen om connectie te behouden. Indien u bijvoorbeeld 2 balkjes bereik hebt is het niet verstandig om te bellen met uw telefoon aan uw oor.

Blootstelling aan EMF-straling te verminderen
Anti straling tablethoes

IPhone-straling tijdens het autorijden

Tijdens het autorijden neem de IPhone-straling toe. De telefoon moet namelijk voortdurend van zendmast wisselen, de IPhone stuurt dus vaak sterke EMF-pulsen uit omdat hij blijft zoeken naar de beste zendmast. Het behouden van een connectie met een stabiele bron benodigd veel minder energie dan het voortdurend genereren van nieuwe verbindingen. Kortom, het is dus niet aan te rijden om tijdens het rijden met uw telefoon aan uw oor te bellen.

Indien u toch moet bellen tijdens het rijden, wees ervan bewust dat de IPhone-straling dus erg hoog is. Probeer via de speaker te bellen of met stralingsvrije air-tube oortjes. Zodra de verbinding gemaakt is, begint de telefoon op volle sterkte EMF-straling uit te zenden.

Smartphone gebruik minimaliseren

De makkelijkste manier om blootstelling aan EMF-straling te verminderen is door je telefoon minder vaak te gebruiken. Minimaliseer het gebruik van je telefoon vooral wanneer deze in de buurt van je lichaam is. Probeer te whatsappen of tekstberichten te versturen in plaats van te bellen. Wanneer u belt, probeer het kort te houden. Voert u vaak lange gesprekken voor uw werk, probeer de telefoon op speaker te houden of bel met air-tube oortjes.

Air-tube oortjes
Air-tube oortjes in gebruik

Leg de telefoon tijdens het slapen niet in de slaapkamer. Je hebt de telefoon s ’nachts niet nodig dus is het verstandig om deze in een andere kamer te bewaren. Acht uur lang naast een EMF-bron te liggen is niet verstandig. Indien uw telefoon als wekker functioneert, er bestaan nog genoeg betaalbare digitale wekkers. Als je de telefoon echt in de slaapkamer wilt hebben, probeer hem dan op 2-3 meter afstand te leggen en zet hem op de vliegtuigmodus.

Investeer in EMF-blokkeringsapparatuur

Er zijn genoeg redenen waarom sommigen de telefoon nu eenmaal veel moeten gebruiken. Veel mensen moeten continu beschikbaar zijn voor hun werk of gebruiken de telefoon voor hun werk. Kortom, of u uw telefoon nu veel of weinig gebruikt, het is goed om te investeren in een IPhone-hoesje welke de EMF-straling blokkeert. Tevens is het ook aan te raden om via stralingsvrije air-tube oortjes te bellen.

De DefenderShield producten blokkeren tot 100% van de RF-/ EMF-straling en zijn door de FCC-gekeurd. Indien u vaak naar muziek luistert, overweeg dan om de stralingsvrije air-tube oortjes aan te schaffen. De DefenderShield air-tube headset brengt het geluid via holle luchtbuizen waardoor de EMF-straling niet het hoofd bereikt.

Video: Hoe kun je jezelf beschermen tegen EMF-straling?

Concluderend, wanneer u een trotse smartphone bezitter bent, hopen we dat u overweegt om de EMF-straling te verminderen. Iedere smartphone gebruiker zal baat hebben bij de bovenstaande tips. We leven in snel veranderende tijden, wilt u een lang en gezond leven leiden, vol met moderne tools, bescherm uzelf dan mogelijke EMF-straling. Al deze maatregelen helpen om de blootstelling aan EMF-straling te verminderen.

Hier kunt u nog meer lezen over de werking van EMF-straling.

BLOG: Wat is 5G? Wat zijn de risico’s van 5G straling? 

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven