3 eenvoudige manieren om blootstelling aan EMF-straling te reduceren

In een wereld waar technologie steeds meer verweven raakt met ons dagelijks leven, wordt blootstelling aan elektromagnetische velden (EMF) een toenemende zorg voor velen. Er zijn steeds meer onderzoeken die een grote kans laten zien dat EMF-blootstelling negatieve effecten heeft op onze gezondheid voortduurt, daardoor kiezen mensen ervoor om voorzorgsmaatregelen te nemen om hun blootstelling aan deze straling te minimaliseren. Hier zijn 3 eenvoudige manieren om blootstelling aan EMF-straling te reduceren zonder je moderne gemakken op te geven.

1. Gebruik afstand als je voordeel

Een van de eenvoudigste manieren om de blootstelling aan EMF-straling te verminderen is door afstand te houden van de bronnen. EMF-intensiteit neemt namelijk af met het kwadraat van de afstand tot de bron. Dit betekent dat zelfs een kleine toename in afstand van een apparaat aanzienlijk de blootstelling kan verminderen.

  • Mobiele Telefoons: Gebruik een koptelefoon of de luidsprekerfunctie tijdens het bellen om de telefoon verder van je hoofd te houden. Een andere opties is het gebruik van air-tube oortjes.
  • Wi-Fi Routers: Plaats je Wi-Fi-router niet in slaap- of leefruimtes. Een centrale, maar geïsoleerde locatie in huis kan de blootstelling verminderen. Daarnaast kun je de Wifi-router in een anti straling hoes plaatsen.
  • Elektrische Apparaten: Houd bedden, bureaus en zitplaatsen uit de buurt van muren die grote elektrische apparaten aan de andere kant hebben.
Anti straling router hoes
Anti straling router hoes

2. Beperk gebruik van draadloze apparaten

Draadloze apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en laptops zijn grote bronnen van EMF-straling. Door bewust om te gaan met het gebruik van deze apparaten, kun je je blootstelling verminderen.

  • Digitale detox: Probeer perioden in te lassen waarin je digitale apparaten niet gebruikt, zoals tijdens maaltijden of voor het slapengaan. Het beste is om een uur of twee de natuur in te gaan zonder je telefoon.
  • Wi-Fi uitschakelen s’nachts: Veel mensen hebben ‘s nachts geen Wi-Fi nodig. Het uitschakelen van je router kan de blootstelling aanzienlijk verminderen. Je kunt dit eenvoudig realiseren d.m.v. een digitale tijdschakelaar.
  • Schakel je telefoon uit of zet hem op vliegtuigmodus s’nachts.
  • Gebruik vaste verbindingen: Waar mogelijk, kies voor bedrade verbindingen voor internet en andere apparaten om de blootstelling aan draadloze straling te verminderen.
Anti straling pet zwart
Anti straling pet zwart

3. Investeer in straling blokkerende producten

Er is een groeiende markt voor producten ontworpen om EMF-straling te blokkeren of te verminderen. Hoewel de effectiviteit van deze producten kan variëren, kunnen sommige een significante vermindering in blootstelling bieden. Producten van DefenderShield en Radidefense zijn van hoge kwaliteit en grondig getest.

  • EMF-blokkerende telefoon hoesjes: Deze hoesjes beweren de hoeveelheid straling die het lichaam bereikt te verminderen wanneer je je telefoon gebruikt. Bekijk ze hier: anti straling hoesjes.
  • Straling werende kleding: Er is kleding beschikbaar die belooft bescherming te bieden tegen EMF-straling. Dit varieert van petten, handschoenen, tot buikbanden voor zwangere vrouwen.
  • EMF-blokkerende verf: Speciale verf die EMF-straling kan blokkeren, kan gebruikt worden in ruimtes waar je veel tijd doorbrengt, zoals slaapkamers. Bekijk hier de verf van Y-Shield.

Het is belangrijk te benadrukken dat terwijl deze stappen kunnen helpen om blootstelling aan EMF-straling te verminderen, het wetenschappelijk bewijs over de noodzaak en effectiviteit van dergelijke maatregelen is nog niet 100% bewezen. Gezondheidsexperts adviseren vaak een gebalanceerde aanpak die de voordelen van moderne technologie weegt tegen potentiële risico’s. Door geïnformeerd te blijven en bewuste keuzes te maken, kun je een evenwicht vinden dat voor jou werkt. Dit artikel over 3 eenvoudige manieren om blootstelling aan EMF-straling te reduceren, kan hopelijk daarbij helpen.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Winkelwagen
Scroll naar boven