Bescherming tegen straling in het vliegtuig

Bescherming tegen straling in het vliegtuig: Een uitgebreide gids

In ons steeds meer verbonden wereld, waar technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, is het belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke gezondheidseffecten van elektromagnetische velden (EMF) en wifi-straling, vooral tijdens het vliegen. Vliegtuigen zijn uitgerust met verschillende draadloze technologieën die noodzakelijk zijn voor communicatie, navigatie, en passagierscomfort, zoals toegang tot wifi. Hier volgt een uitgebreide gids met tips over bescherming tegen straling in het vliegtuig.

1. Kies de juiste zitplaats

De locatie van je zitplaats in het vliegtuig kan invloed hebben op de hoeveelheid EMF-straling waaraan je wordt blootgesteld. Zitplaatsen verder weg van de wifi-routers en de kockpit, die vaak in de voor- en achterkant van het vliegtuig zijn geïnstalleerd, kunnen helpen je blootstelling te verminderen. Overweeg een stoel in het midden van het vliegtuig te kiezen, waar de straling mogelijk lager is.

2. Beperk het gebruik van elektronische apparaten

Hoewel het verleidelijk kan zijn om gedurende de vlucht verbonden te blijven, kan het beperken van het gebruik van je eigen elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops, helpen je blootstelling aan EMF en wifi-straling te verminderen. Als je deze apparaten niet nodig hebt, zet ze dan in de vliegtuigmodus of schakel ze volledig uit. Daarnaast is het belangrijk om het TV-scherm volledig uit te schakelen.

3. Gebruik beschermende kleding en accessoires

Er zijn verschillende producten op de markt die bescherming te bieden tegen EMF-straling, zoals kleding, dekens, en anti straling petten die gemaakt zijn van stoffen die elektromagnetische straling blokkeren. De effectiviteit van deze producten is al jaren bewezen, steeds meer  mensen kiezen ervoor om ze te gebruiken als een extra beschermingslaag tijdens het vliegen.

Anti straling pet blauw
Anti straling pet

4. Blijf gehydrateerd

Voldoende water drinken is belangrijk voor je algehele gezondheid en kan ook helpen bij het beschermen tegen de potentiële effecten van EMF-straling. Hydratatie ondersteunt de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen stress en bevordert een betere gezondheid. Vooral ook tijdens het vliegen is water drinken erg belangrijk, dit omdat er meer druk op het lichaam staat door de luchtdruk.

5. Beperk blootstelling aan wifi

Als je toegang tot wifi op het vliegtuig niet essentieel vindt, overweeg dan om het niet te gebruiken. Dit kan je blootstelling aan wifi-straling verminderen. Als je wifi moet gebruiken, probeer dan je online activiteiten te beperken tot korte perioden en schakel wifi uit wanneer je het niet gebruikt.

6. Gebruik bedrade air-tube hoofdtelefoons

Het gebruik van bedrade air-tube hoofdtelefoons in plaats van draadloze Bluetooth-oortjes of koptelefoons kan helpen je blootstelling aan EMF-straling te verminderen. Air-tube hoofdtelefoons voorkomen directe straling naar het hoofd, wat vooral van belang is tijdens langere vluchten.

Anti straling koptelefoon

7. Natuurlijke ontspanningstechnieken

Stress kan het lichaam gevoeliger maken voor de effecten van EMF-straling. Het beoefenen van ontspanningstechnieken zoals meditatie, diepe ademhalingsoefeningen, of luisteren naar rustgevende muziek kan helpen om de algehele stressniveaus te verlagen en je welzijn tijdens de vlucht te verbeteren.

Conclusie

Hoewel de blootstelling aan EMF en wifi-straling in vliegtuigen over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kiezen steeds meer mensen ervoor om voorzorgsmaatregelen te nemen. Door bewuste keuzes te maken over zitplaatsen, het gebruik van elektronische apparaten te beperken, beschermende kleding te dragen, gehydrateerd te blijven, wifi-gebruik te minimaliseren, bedrade hoofdtelefoons te gebruiken, en ontspanningstechnieken toe te passen, kun je bijdragen aan je eigen comfort en veiligheid.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Winkelwagen
Scroll naar boven