Elektromagnetische velden

Straling van smartphones

Smartphonegebruik is in de moderne wereld bijna onvermijdelijk geworden, maar er is groeiende bezorgdheid over de potentiële gezondheidsrisico’s van straling die door deze apparaten wordt uitgezonden. In dit artikel bespreken we de gevaren van smartphone-straling, welke smartphones het veiligst zijn en de stappen die je kunt ondernemen om jezelf te beschermen. Welke straling van smartphones is het gevaarlijks en vaak te vermijden?

Wat is Smartphone Straling?

Smartphones zenden elektromagnetische velden (EMV) uit, vooral in de vorm van radiofrequente (RF) straling, wanneer ze communiceren met zendmasten. Er is steeds meer bewijs dat langdurige blootstelling aan deze straling schadelijke gezondheidseffecten kan hebben.

straling blokkerende tas
Straling blokkerende opbergtas voor smartphones.

Potentiële Gezondheidsrisico’s

Steeds meer studies laten zien dat er gevaren bestaan van langdurige blootstelling aan RF-straling. Sommige onderzoeken suggereren een mogelijk verband tussen langdurige blootstelling aan hoge niveaus van RF-straling en bepaalde soorten kanker, zoals hersenkanker. Echter, andere studies geven aan nog niet voldoende informatie te hebben. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft RF-straling geclassificeerd als ‘mogelijk kankerverwekkend’, wat betekent dat er enige bewijs is, maar geen onomstotelijk bewijs.

Veiligste Smartphones

De veiligheid van een smartphone kan gedeeltelijk worden bepaald door de specifieke absorptiesnelheid (SAR), een maatstaf voor de hoeveelheid RF-straling die het lichaam absorbeert. Smartphones met een lagere SAR-waarde worden als veiliger beschouwd. Fabrikanten zijn verplicht deze informatie beschikbaar te stellen, dus het is de moeite waard om de SAR-waarde te controleren voordat je een nieuw apparaat aanschaft.

Zie hier een officiële website met een goede zoekfunctie voor alle smartphones en hun SAR-waarde: https://www.bfs.de/SiteGlobals/Forms/Suche/BfS/EN/SARsuche_Formular.html 

Straling van smartphones
Air-tube koptelefoon

Stappen die je Zelf kunt Ondernemen

  1. Gebruik een air-tube koptelefoon: Deze zorgen ervoor dat de straling het hoofd niet kan bereiken d.m.v. het gebruik van een holle luchtbuis. Zie hier de verschillende modellen.
  2. Bel via de luidsprekerfunctie: Dit vermindert de blootstelling aan straling door de afstand tussen de telefoon en je hoofd te vergroten.
  3. Beperk de duur van gesprekken: Korte gesprekken verminderen de tijd dat je aan RF-straling wordt blootgesteld.
  4. Gebruik een anti straling hoesje: Deze hoesjes hebben speciale materialen in de voorklep verwerkt die de straling blokkeren en absorberen.
  5. Vermijd het gebruik van smartphones in gebieden met een zwak signaal: Telefoons verhogen hun RF-uitzendingen om een beter signaal te vinden, wat leidt tot hogere blootstellingsniveaus.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Conclusie

Hoewel er nog steeds veel te leren is over de langetermijneffecten van smartphone-straling, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Door de SAR-waarde te controleren, het gebruik van een air-tube koptelefoon of luidsprekerfunctie aan te moedigen, en de blootstelling aan RF-straling te beperken, kun je je risico minimaliseren.

Bronnen

  1. Wereldgezondheidsorganisatie (WHO): Informatie over de classificatie van RF-straling en de mogelijke gezondheidsrisico’s.
  2. Nationaal Kankerinstituut (USA): Onderzoek naar de mogelijke link tussen smartphone-straling en kanker.
  3. Een wetenschappelijk tijdschrift of onderzoeksartikel: Voor gedetailleerde informatie over de specifieke absorptiesnelheid (SAR) en hoe dit de veiligheid van smartphones beïnvloedt.

Het is cruciaal om te onthouden dat de wetenschap rond smartphone-straling voortdurend in ontwikkeling is. Als consument is het essentieel om geïnformeerd te blijven en de aanbevolen voorzorgsmaatregelen te volgen om jezelf en je geliefden te beschermen.

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Winkelwagen
Scroll naar boven