EMF stralingsmeter

WiFi-straling in je huis verminderen

Hoe kun je WiFi-straling in je huis verminderen: Een stap-voor-stap gids

In het moderne tijdperk is draadloos internet, oftewel WiFi, een essentieel onderdeel geworden van onze dagelijkse levens. We verbinden al onze apparaten, van smartphones tot koelkasten, via WiFi met het internet. Maar zoals met de meeste technologieën, komt ook WiFi met zorgen. Eén van die zorgen is de hoeveelheid straling die WiFi-apparaten uitzenden en ontvangen. Wil je ook Wifi-straling in je huis verminderen, lees dan verder.

Hoewel uit onderzoek blijkt dat de gevaren van WiFi-straling nog niet duidelijk zijn, is er een groeiende groep mensen die   blootstelling aan straling willen minimaliseren, of ze nu gevoelig zijn voor elektromagnetische velden of gewoon voorzichtig willen zijn. Wifi-straling in je huis verminderen; in dit blog bekijken we enkele stappen die je kunt nemen om WiFi-straling in je huis te beperken.

1. Plaats je router strategisch

De eenvoudigste manier om de blootstelling aan WiFi-straling te verminderen, is door je router op een strategische plek te plaatsen. Probeer het in het midden van je huis te plaatsen, zodat de straling gelijkmatig wordt verdeeld. Vermijd slaapkamers en plaatsen waar je veel tijd doorbrengt. Hoe verder je van de router af bent, hoe minder straling je ontvangt.

2. Gebruik een timer op je router

Als je ‘s nachts of tijdens bepaalde uren van de dag geen WiFi nodig hebt, overweeg dan om een digitale timer op je router te zetten. Hierdoor wordt de WiFi automatisch uitgeschakeld tijdens de ingestelde tijden, waardoor je de blootstelling aan straling vermindert.

Wifi-straling in je huis verminderen

3. Schakel over naar bedraad internet

Een van de meest effectieve manieren om WiFi-straling te beperken, is door het gebruik ervan helemaal te elimineren. Dit betekent dat je overstapt naar een bedraad netwerk. Hoewel dit wellicht minder handig is dan een draadloze verbinding, biedt het een vrijwel stralingsvrije internetervaring.

4. Beperk het aantal apparaten dat verbonden is

Hoe meer apparaten er met je WiFi zijn verbonden, hoe meer straling er wordt gegenereerd. Overweeg om apparaten die niet constant internet nodig hebben, zoals een slimme koelkast of thermostaat, te ontkoppelen van de WiFi.

5. Update je apparatuur

Nieuwere routers en apparaten hebben vaak betere technologieën die efficiënter werken. Dit betekent dat ze minder straling nodig hebben om hetzelfde niveau van connectiviteit te bereiken. Als je apparatuur een paar jaar oud is, is het misschien tijd voor een upgrade.

6. Gebruik stralingsblokkerende producten

Er zijn tal van producten op de markt die beweren de WiFi-straling te verminderen. Dit varieert van straling werende kleding, tot anti straling hoezen. Doe wel grondig onderzoek voordat je investeert in dergelijke producten, aangezien de effectiviteit kan variëren.

Antistraling wifi router hoes

7. Verlaag de zendkracht van je router

Sommige routers staan je toe de zendkracht te verminderen. Door dit te doen, wordt het bereik van de WiFi verkleind, maar als je in een klein appartement of huis woont, heb je misschien niet het volledige bereik nodig. Door de zendkracht te verminderen, verlaag je ook de hoeveelheid straling die wordt uitgezonden.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Conclusie

Het beperken van WiFi-straling in je huis is een persoonlijke keuze. Voor de meeste mensen vormt de straling van WiFi geen directe bedreiging voor de gezondheid. Maar voor diegenen die voorzichtiger willen zijn, zijn er tal van maatregelen die genomen kunnen worden om de blootstelling te verminderen. Door een combinatie van bovenstaande stappen te volgen, kun je de WiFi-straling in je huis aanzienlijk verminderen.

Wetenschappelijke bronnen:

  1. Foster, K. R., & Moulder, J. E. (2013). Wi-Fi en gezondheid: beoordeling van de huidige onderzoeken. Health Physics, 105(6), 561-575.
  2. Peyman, A., Rezazadeh, A. A., & Gabriel, C. (2011). Veranderingen in de menselijke elektro-encefalogram veroorzaakt door draadloos netwerkstraling. Bioelectromagnetics, 32(6), 446-456.
  3. International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP). (2020). Richtlijnen voor de beperking van blootstelling aan elektromagnetische velden (100 kHz tot 300 GHz). Health Physics, 118(5), 483-524.

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Winkelwagen
Scroll naar boven