Antistraling

Bescherming tegen laptop straling: 5 Wetenschappelijk onderbouwde stappen

Bescherming tegen Laptop Straling: 5 Wetenschappelijk Onderbouwde Stappen

In onze moderne samenleving zijn laptops en andere draagbare elektronische apparaten onmisbaar geworden. We vertrouwen op deze apparaten voor werk, communicatie en entertainment, maar wat we soms over het hoofd zien, is de blootstelling aan elektromagnetische straling die ze kunnen veroorzaken. Hoewel er nog geen lange termijn onderzoeken zijn over dit onderwerp, is het toch verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier zijn vijf wetenschappelijk onderbouwde stappen die bescherming tegen laptop straling kunnen bieden.

1. Afstand houden en positie aanpassen

Een van de meest effectieve manieren om jezelf te beschermen tegen laptopstraling is door afstand te houden. Houd de laptop niet direct op je schoot, maar plaats hem op een tafel of bureau. Dit vermindert de nabije blootstelling aan elektromagnetische straling. Als je de laptop op je schoot wilt gebruiken, overweeg dan het gebruik van een laptoppad of anti straling laptop hoes, waardoor de afstand tussen het apparaat en je lichaam wordt vergroot.

2. Gebruik bedrade accessoires

Draadloze verbindingen zoals Wi-Fi en Bluetooth dragen bij aan de straling van je laptop. Een manier om dit te verminderen is door bedrade accessoires te gebruiken, zoals een bedraad toetsenbord en een bedrade muis. Hierdoor hoef je je laptop minder dichtbij te houden terwijl je werkt, wat de blootstelling aan straling vermindert.

bescherming tegen laptop straling
Anti straling laptoppad

3. Scherm en lichaamshouding aanpassen

Je kunt ook je scherm en lichaamshouding aanpassen om de blootstelling aan laptopstraling te minimaliseren. Kantel het laptopscherm weg van jezelf, zodat de stralingsbron verder van je lichaam verwijderd is. Zorg ervoor dat je rechtop zit en je laptop op ooghoogte plaatst om je lichaam verder van de bron van elektromagnetische straling te houden.

4. Gebruik de vliegtuigmodus

Wanneer je laptop niet hoeft te worden verbonden met het internet, schakel dan over naar de vliegtuigmodus. Hierdoor worden draadloze verbindingen zoals Wi-Fi en Bluetooth uitgeschakeld, wat de elektromagnetische straling aanzienlijk vermindert. Deze modus is vooral handig wanneer je offline werkt of gewoon wilt voorkomen dat de laptop onnodig straling uitzendt.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

5. Anti straling producten

Er zijn diverse producten op de markt die beweren bescherming te bieden tegen elektromagnetische straling van laptops. Dit omvat straling werende hoezen, anti straling laptoppads of anti straling dekens.

Bovendien is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen, omdat de technologie en het begrip van de gezondheidseffecten blijven evolueren.

Het belang van digitale gezondheid
Anti straling muts en sjaal
Bronvermeldingen:
  1. Belpomme, D., & Irigaray, P. (2017). Electrohypersensitivity as a Newly Identified and Characterized Neurologic Pathological Disorder: How to Diagnose, Treat, and Prevent It. International Journal of Molecular Sciences, 18(10), 2161.
  2. Kim, J. H., Park, H. J., Kim, K. B., Kim, C. J., & Choi, H. D. (2016). Cognitive impairment and oxidative stress induced by 2.45-GHz radiation exposure. Human & Experimental Toxicology, 35(11), 1296-1310.
  3. Redmayne, M., Johansson, A., & Bienfait, A. (2016). Exposure of radiofrequency electromagnetic fields from mobile phone base stations in Sweden. Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology, 26(3), 279-288.
  4. Panagopoulos, D. J., Johansson, O., & Carlo, G. L. (2015). Evaluation of specific absorption rate as a dosimetric quantity for electromagnetic fields bioeffects. PLOS ONE, 10(10), e0122589.
  5. Leitgeb, N. (2017). Electromagnetic hypersensitivity (EHS) and subjective health complaints associated with electromagnetic fields of mobile phone communication—a literature review published between 2000 and 2004. Science of the Total Environment, 609, 20-30.

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Winkelwagen
Scroll naar boven