EMF-stralingsmeter

Stralingsmeter: hoe maak je er gebruik van?

Wat is een stralingsmeter?

Een stralingsmeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de hoeveelheid straling in een bepaalde omgeving te meten. Straling kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals mobiele telefoons, wifi-routers, magnetrons, elektriciteitsmasten en nog veel meer. Het meten van straling is belangrijk. Het kan ons namelijk helpen om te bepalen of er schadelijke niveaus van straling in onze omgeving aanwezig zijn.

Waarom heb je een stralingsmeter nodig?

In ons dagelijks leven worden we steeds meer blootgesteld aan verschillende soorten straling. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel straling we in onze omgeving hebben en of het veilig is. Een stralingsmeter kan helpen bij het identificeren van bronnen van straling. Daarnaast helpt dit product ons om stappen te nemen om blootstelling aan straling te verminderen.

Er zijn verschillende toepassingen voor het gebruik van een stralingsmeter. Hieronder staan een paar voorbeelden:

  • Thuisgebruik: Een stralingsmeter kan helpen bij het identificeren van potentiële bronnen van straling in uw huis, zoals elektrische apparaten, elektriciteitsmasten of zendmasten. Hierdoor kunt u maatregelen nemen om de blootstelling aan straling te verminderen.
  • Werkplek: Als u op een werkplek werkt waar u wordt blootgesteld aan straling, kan een stralingsmeter u helpen om de niveaus van straling te meten en te bepalen of ze veilig zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor werknemers die in de buurt van röntgenapparatuur werken.
  • Openbare ruimtes: Een stralingsmeter kan worden gebruikt om de hoeveelheid straling te meten in openbare ruimtes zoals winkelcentra, luchthavens en treinstations. Dit kan helpen om te bepalen of er potentieel schadelijke niveaus van straling aanwezig zijn.
  • Medisch gebruik: Stralingsmeters worden vaak gebruikt in de medische sector om de hoeveelheid straling te meten die wordt gebruikt bij medische beeldvormingsprocedures zoals röntgenfoto’s en CT-scans. Dit is belangrijk om te zorgen voor de veiligheid van de patiënt en het medisch personeel.

Hoe gebruik je een het?

Het gebruik van een stralingsmeter is eenvoudig en vereist geen speciale training. Schakel de meter eenvoudig in en houd hem in de buurt van de bron van de straling die je wilt meten. De meter geeft dan de hoeveelheid straling aan in milligauss (voor magnetische velden) of volts per meter (voor elektrische velden). In de video hieronder wordt precies uitgelegd hoe een stralingsmeter werkt.

Het gebruik van een stralingsmeter kan ons helpen om bewuster te worden van onze blootstelling aan straling en ons in staat stellen stappen te nemen om onze gezondheid te beschermen. Er zijn verschillende toepassingen voor het gebruik van een stralingsmeter, waaronder thuisgebruik, werkplekken, openbare ruimtes en medische toepassingen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het meten van straling geen exacte wetenschap is en dat verschillende stralingsmeters verschillende metingen kunnen geven. Daarom is het belangrijk om een betrouwbaar product te kiezen, zoals de EMF stralingsmeter Trifield TF2.

EMF stralingsmeter Trifield TF2

De EMF stralingsmeter Trifield TF2 is een betrouwbare en nauwkeurige stralingsmeter die verschillende soorten straling kan meten. Denk aan: elektrische, magnetische en radiogolven. Met deze meter kun je snel en eenvoudig de hoeveelheid straling meten en stappen ondernemen om je blootstelling aan straling te verminderen. De Trifield TF2 is ook voorzien van een alarmfunctie die afgaat wanneer de niveaus van straling een bepaald niveau overschrijden, waardoor je op tijd kunt reageren.

Kortom, het gebruik van een stralingsmeter kan ons helpen om bewuster te worden van de niveaus van straling waaraan we worden blootgesteld. Tevens helpt het ons om stappen te nemen om blootstelling aan straling te verminderen. De  Trifield TF2 is een betrouwbare en nauwkeurige stralingsmeter en kan een waardevolle investering zijn voor iedereen die zijn blootstelling aan straling wil verminderen.

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven