Elektrohypersensitiviteit (EHS)

Elektrohypersensitiviteit (EHS): Wat is het en hoe kun je ermee omgaan?

Elektrohypersensitiviteit (EHS), ook bekend als stralingsgevoeligheid of elektrogevoeligheid, is een aandoening waarbij mensen symptomen ervaren als gevolg van blootstelling aan elektromagnetische straling. Dit kan variëren van lichte symptomen zoals hoofdpijn en vermoeidheid tot ernstige symptomen zoals hartkloppingen en ademhalingsproblemen. In dit artikel bespreken we wat EHS is, hoe het wordt veroorzaakt en wat je kunt doen om ermee om te gaan.

Wat is EHS?

EHS is een aandoening waarbij mensen symptomen ervaren als gevolg van blootstelling aan elektromagnetische straling. Dit kan variëren van lichte symptomen zoals hoofdpijn en vermoeidheid tot ernstige symptomen zoals hartkloppingen en ademhalingsproblemen. EHS-symptomen kunnen optreden als gevolg van blootstelling aan elektromagnetische straling afkomstig van elektrische en elektronische apparaten, waaronder mobiele telefoons, wifi-routers, magnetrons en computers.

Wat zijn de oorzaken van EHS?

Er is veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van EHS, maar de exacte oorzaak is nog steeds niet bekend. Sommige onderzoeken suggereren dat EHS kan worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder genetische aanleg, milieuverontreiniging en blootstelling aan elektromagnetische straling.

Hoe kun je elektrohypersensitiviteit herkennen?

De symptomen van EHS kunnen variëren van persoon tot persoon, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen:

 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Slapeloosheid
 • Tintelingen en gevoelloosheid
 • Hartkloppingen
 • Ademhalingsproblemen
 • Concentratieproblemen
Slapeloosheid
Slapeloosheid en misselijkheid kunnen symptomen zijn van Elektrohypersensitiviteit (EHS).

Hoe kun je EHS voorkomen of verminderen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om EHS te voorkomen of te verminderen. Hier zijn enkele tips:

 • Vermijd blootstelling aan elektromagnetische straling
  De meest effectieve manier om EHS te voorkomen, is door blootstelling aan elektromagnetische straling te vermijden. Beperk het gebruik van elektrische en elektronische apparaten zoveel mogelijk en vermijd het gebruik van mobiele telefoons en wifi-routers in de buurt van je bed. Gebruik een stralingsmeter om te kijken waar in het huis en van welke apparaten de meeste straling af komt.
 • Gebruik beschermende maatregelen
  Als je niet volledig kunt vermijden dat je wordt blootgesteld aan elektromagnetische straling, overweeg dan om beschermende maatregelen te nemen. Gebruik bijvoorbeeld een afschermende hoes voor je mobiele telefoon of gebruik een anti-stralingshoofdtelefoon.
 • Gebruik natuurlijke materialen
  Sommige mensen met EHS hebben baat bij het gebruik van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen of wol. Deze materialen kunnen helpen om de elektromagnetische straling te verminderen.
 • Zorg voor een gezonde levensstijl
  Een gezonde levensstijl kan helpen om de symptomen van EHS te verminderen. Zorg voor voldoende slaap, eet gezonde voeding en vermijd stress.
 • Overweeg alternatieve behandelingen
  Sommige mensen met EHS hebben baat bij alternatieve behandelingen zoals acupunctuur, homeopathie en kruidengeneeskunde. Overleg wel altijd met een arts voordat je alternatieve behandelingen gaat proberen.

Wil jij jezelf ook beschermen tegen straling?

Bekijk dan onze producten in de webshop. We bieden antistraling producten aan voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Alles wat je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen straling.

Hoe kun je EHS diagnosticeren?

EHS kan moeilijk te diagnosticeren zijn omdat de symptomen vaak overlappen met andere gezondheidsproblemen. Er zijn geen specifieke tests om EHS te diagnosticeren. Artsen kunnen echter bloedonderzoek en beeldvormende tests uitvoeren om andere mogelijke oorzaken van de symptomen uit te sluiten.

Conclusie

Elektrohypersensitiviteit (EHS) is een aandoening waarbij mensen symptomen ervaren als gevolg van blootstelling aan elektromagnetische straling. Hoewel de exacte oorzaak van EHS nog niet bekend is, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om EHS te voorkomen of te verminderen. Vermijd blootstelling aan elektromagnetische straling zoveel mogelijk, gebruik beschermende maatregelen als dat niet mogelijk is, zorg voor een gezonde levensstijl en overweeg alternatieve behandelingen. Als je symptomen hebt die kunnen wijzen op EHS, is het belangrijk om contact op te nemen met een arts om andere mogelijke oorzaken uit te sluiten.

Meer weten over anti straling producten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen EMV-straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische velden, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven