Niet-ioniserende straling

Is niet-ioniserende EMF-straling ook schadelijk?

De twee categorieën in straling zijn: ioniserend en niet-ioniserende straling.

Ioniserende straling zorgt ervoor dat elektronen uit atomen en moleculen verwijderd worden. Dit betreft atomen en moleculen uit lucht, water en levend weefsel. Kortom, ioniserende straling is zeer schadelijk voor het menselijk lichaam omdat het direct moleculen splits en de elektronen van de atomen ioniseert.

Niet-ioniserende straling is te zwak en heeft niet voldoende energie om elektronen te verwijderen of te splitsen. Deze straling bevindt zich aan de onderkant van het spectrum en komt veel vrij bij radiofrequenties. Sommige mensen beweren dat deze niet-ioniserende straling niet schadelijk is.

Air-tube headset
DefenderShield Air-tube headset

Het elektromagnetisch spectrum

Vroeger dacht men dat energiestraling op een lager level alleen schade kon veroorzaken door de verwarming/ verhitting van cellen. Dit gebeurde alleen bij langdurige blootstelling omdat het thermische effect van energiefrequenties enige tijd nodig hebben om objecten of mensen te verwarmen. Volgens velen kon een laag, niet-ioniserende straling geen schade verrichten zonder warmte.

Door nieuwe onderzoeken weten we nu zeker dat ook niet-ioniserende straling biologische schade kan veroorzaken.

Niet-ioniserende straling kan thermische schade veroorzaken bij langdurige blootstelling en opwarming van de cellen. Daarnaast heeft nieuw onderzoek aangetoond dat niet-ioniserende straling ook schade aanricht zonder verwarming van de cellen. Onderzoeken hebben laten zien dat EMF-frequenties oxidatieve stress veroorzaken. Tevens resulteert dit in een cel gevaarreactie en het activeren van spanningsafhankelijke calciumkanalen.

Deze reacties in het lichaam verstoren volledige processen. Dit leidt weer tot een toename in gezondheidsproblemen en vruchtbaarheidsproblemen. Het effect is dus dubbelop, omdat ook de thermische effecten optreden en resulteren in problemen zoals kanker en neurologische aandoeningen.

Video over ioniserende straling (in het Engels):

Producten die blootstelling aan straling verminderen

  1. Air-tube headset: Deze voorkomen straling richting het hoofd door middel van holle luchtbuizen en een speciaal beschermde kabel.
  2. Anti straling laptoppad: De laptoppad zorgt ervoor dat je de laptop ook veilig op schoot of in bed kunt gebruiken. Deze blokkeert en absorbeert de straling.
  3. Anti straling tablethoes: Tablets worden bijna altijd op schoot gebruikt, de anti straling tablet hoes zorgt ervoor dat dit ook veilig kan gebeuren.
  4. Stralingsvrije telefoonhoesjes: Tijdens het bellen komt er extra straling vrij, deze anti straling telefoonhoesjes hebben speciale bescherming in de voorklep verwerkt.
  5. Straling werende deken: Deze deken blokkeert alle vormen van straling, zeer handig voor tijdens het reizen of voor s’avonds op de bank.

Conclusie

Niet-ioniserende straling geeft niet de direct aantoonbare effecten zoals ioniserende straling. De meeste gezonde mensen hebben voldoende veerkracht in hun cellen om kortdurende blootstelling af te weren. Helaas zijn we in het huidige digitale tijdperk nooit meer kortdurend blootgesteld aan straling, maar bijna 24uur per dag. Deze continue blootstelling aan niet-ioniserende straling resulteert in kleine effecten, welke uiteindelijk resulteren in chronische aandoening.

Antistraling laptoppad
Anti straling laptoppad onder een Macbook

Tot slot

Tevens is er ook goed nieuws want er zijn verschillende opties om jezelf evenals jouw dierbaren te beschermen. Lees hier meer over EMF bescherming en hoe onze producten de gezondheidsrisico’s van EMF kunnen verminderen.

Ook kun je op onze Blog andere tips lezen om eenvoudig blootstelling aan straling te reduceren.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven