anti straling

Is straling gevaarlijk?

Is straling gevaarlijk? Er zijn veel verschillende vormen straling, de meesten zijn schadelijk voor het menselijk lichaam en de natuur. Het hangt vooral samen met de intensiteit en de tijdsduur van de straling waaraan we worden blootgesteld. Kunnen anti straling producten hierbij helpen?

Een simpel voorbeeld is de zon, deze straalt de hele dag Uv-straling uit. Deze Uv-straling is in principe niet gevaarlijk, zolang we bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen en er niet te lang aan blootgesteld worden. Hetzelfde geldt voor röntgenstraling, infraroodstraling en straling van elektromagnetische velden. Ook wel EMF-straling.

anti straling
Straling werende deken in combinatie met een anti straling tablet hoes

Onderzoeken

Verschillende onderzoeken in de laatste jaren hebben duidelijk aangetoond dat straling gevaarlijk is voor mensen. We bestaan allemaal uit energie. Straling is ook energie en die verstoort en beschadigd onze cellen. Lees hier een recent onderzoek welke dat bevestigt.

Bekend is natuurlijk ook dat in de laatste jaren de blootstelling aan straling met een giga vaart toeneemt. Overal is tegenwoordig belsignaal en Wifi aanwezig. Nu met de komst van 5G straling en een zendmast op iedere hoek maken mensen zich terecht zorgen. Dit is een initiatief waarbij honderden onderzoekers van over heel de wereld een oproep in plaatsen richting de overheden om strengere regels m.b.t. straling te implementeren.

Factoren van invloed

De belangrijkste factoren zijn de stralingsintensiteit en de duur van de blootstelling. Afstand is dus een hele belangrijke factor, hoe dichterbij de stralingsbron, des te hoger de stralingsintensiteit. Bij mobiele apparaten met een relatief lage sterkte van straling, zoals je laptop of telefoon, is afstand nemen vaak al genoeg. Het eenvoudigste is dus om altijd voldoende afstand tussen je lichaam en de mobiele apparaten te creëren en de gebruikstijd te beperken.

iPhone 11 PRO
Stralingsvrij telefoonhoesje

Hulpmiddelen

Daarnaast zijn er producten die je helpen om blootstelling aan straling te verminderen op momenten dat afstand nemen niet lukt. Bijvoorbeeld tijdens het bellen, met je telefoon direct tegen je hoofd aangedrukt. Of wanneer je nog wat werk moet doen met je laptop op de bank of in bed.

Deze anti straling producten blokkeren en absorberen straling. Door deze blokkades tussen jezelf en het apparaat te houden kun je dus blootstelling aan straling reduceren.

Video met uitleg over EMF-straling (In het Engels):

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven