EMV & Ziekte van Lyme: wat is het effect van EMV-straling op chronische ziekten

Wat is precies een chronische ziekte?

De Wereldgezondheidsorganisatie erkent chronische ziekten als de nummer één oorzaak van overlijden en invaliditeit over de hele wereld.

In de VS zijn bijna 70% van de stergevallen gerelateerd aan een chronische ziekte. Het centrum van ziektecontrole en preventie in de VS omschrijft chronische ziekten als volgt: “een aandoening die minimaal een jaar aanhoudt en continu medische verzorging vereist of dagelijkse activiteiten beperken”. 

Antistraling laptoppad
Antistraling laptoppad in gebruik op schoot

De ziekten die het meest voorkomen zijn hartziekte, beroertes, chronische luchtwegenaandoeningen, kanker en diabetes. 

De groep die het meest kwetsbaar is zijn vooral jonge kinderen. Kinderen zijn namelijk het meest gevoelig voor milieutoxines zoals EMV/ EMF-straling. Hun onderontwikkelde lichamen zijn erg vatbaar voor EMF-blootstelling. 

Elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en laptops, zenden allemaal EMF-straling uit. Ook wel elektromagnetische energie. Meerdere onderzoeken tonen aan dat langdurige blootstelling aan EMV-straling negatieve gezondheidseffecten veroorzaakt. 

BLOG: Bescherming tegen EMF-straling

Wat zijn de oorzaken van chronische ziekten?

In de laatste jaren zijn veel chronische ziekten gelinkt aan EMV-straling. Toch heeft elke ziekte andere risicofactoren en spelen er vaak ook meerdere tegelijk een rol. 

Alhoewel chronische ziekten de meest voorkomende ziekten zijn, zijn het gelukkig ook de meest te voorkomen. Veel omgevingsfactoren kunnen worden gecontroleerd. Bijvoorbeeld ongezond eten, te weinig beweging en tabaksgebruik. 

Chronische ziekten
EMF-straling is overal aanwezig

Er zijn natuurlijk heel veel omgevingsfactoren die meespelen bij chronische ziekten. Bij deze enkele voorbeelden: 

 • Blootstelling aan giftige stoffen
 • Blootstelling aan natuurlijke stoffen zoals schimmels en allergenen
 • Onderworpen zijn aan chemicaliën/pesticiden 
 • Blootstelling aan persistente organische verontreinigende stoffen
 • Blootstelling aan vluchtige organische stoffen

EMV’s en hun verband met chronische ziekten

Ook al zijn EMV’s geen chemische stoffen, toch is het een soort giftige straling die het lichaam negatief beïnvloed. Er zijn tegenwoordig tientallen studies die hebben aangetoond dat er negatieve effecten op cellulaire niveaus plaatsvinden door langdurige EMF-blootstelling.  

Blootstelling aan elektromagnetische velden is onder andere gekoppeld aan de volgende negatieve gezondheidseffecten: 

 • Miskramen en minder vruchtbaar zijn
 • Problemen bij de ontwikkeling van kinderen en baby’s 
 • Concentratie- en slaapproblemen
 • Neurologische aandoeningen
 • Problemen met het immuunsysteem en zenuwstelsel
 • Uitslag en tintelingen
 • Kanker
Straling werende buikband
Anti straling laptoppad in combinatie met een straling werende buikband

Bij behandelingen tegen kanker gebruiken artsen juist hele hoge doseringen van straling om het immuunsysteem te onderdrukken. Echter, het dagelijks blootgesteld zijn aan lage doseringen straling kan per ongeluk immuun suppressie veroorzaken. 

Verschillende onderzoeken toonden aan dat regelmatige blootstelling aan lage niveaus straling het immuunsysteem verzwakte en vergelijkbare effecten had al bepaalde sterke medicijnen. 

Daarnaast geeft de wereldbekende medisch directeur, Dr. Thomas Rau geeft aan dat blootstelling aan elektromagnetische velden kan leiden tot kanker, ADHD, slapeloosheid, Parkinsons en nog veel meer ziekten. 

BLOG: Wat is de invloed van straling op onze cellen en ons DNA? 

Elektromagnetische velden en de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt door beten van teken overgedragen. Symptomen zijn hoofdpijn, huiduitslag, koorts spierpijn, artritis en nog vele andere. Vaak wordt er antibiotica voorgeschreven, deze zijn effectief om de symptomen te behandelen. Maar wordt dit niet op tijd gedaan dan kunnen de symptomen erger worden. Helaas gebeurt dat regelmatig omdat mensen niet doorhebben dat ze geïnfecteerd zijn. 

Niet alle behandelingen slaan goed aan en mensen blijven vaak lang kampen met de na-effecten en symptomen van de ziekte van Lyme. Twee factoren die invloed hebben op de ernst van de ziekte zijn elektromagnetische velden en schimmels. 

De ziekte van Lyme is een ontstekingsinfectie. Iemand die geïnfecteerd is heeft dus hogere levels van ontstekingsproteïne in het lichaam. Tevens is het bewezen dat EMV’s het immuunsysteem beïnvloed en ontstekingen kan veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat de ziekte van Lyme langer aanhoudt. 

anti straling
Straling werende deken in combinatie met een anti straling tablethoes

Daarnaast is het tweede milieutoxine dus schimmel. Deze schimmels zijn overal in huis en buiten aanwezig. Schimmelziekte is een aandoening die het CIRS beïnvloed. Dit kan dus juist veroorzaakt worden door de ziekte van Lyme, maar tevens juist ook de ziekte van Lyme verlengen. 

Een ander belangrijk feit is dat elektromagnetische-straling juist schimmelgroei stimuleert! Kortom, de EMV’s hebben dus een dubbel negatief effect op de behandeling van de ziekte van Lyme. 

Het verminderen van EMF-straling om chronische ziekten te behandelen

Door alle recente studies en onderzoeken is het nu duidelijk: EMF-straling zijn in verschillende opzichten schadelijk voor ons. 

Chronische ziekten worden verergerd en ze verzwakken bepaalde cellen en onze biologie waardoor we verzwakt worden. Door de blootstelling aan EMV’s te reduceren kan het lichaam zich weer herstellen en de gestreste staat verlaten. Hierdoor kan het zich weer beschermen tegen andere toxines welke chronische ziekten creëren. 

Tevens is er een Dokter Dietrich Klinghardt die vaak holistische behandelingen uitvoert ten opzichte van de ziekte van Lyme. Zijn belangrijkste punt is het elimineren of verminderen van EMV-straling. In zijn mening is er een direct verband tussen de ernst van de ziekte van Lyme en de mate van blootstelling aan elektromagnetische velden. Zijn eerste stap in de behandeling is dan ook om de sterkste EMV-bronnen te verwijderen of uit te schakelen. 

Daarnaast is zijn conclusie dat het verminderen van EMV-straling succesvoller is dan alle antibiotica m.b.t. de behandeling van de ziekte van Lyme.

Video: Hoe kun je jezelf beschermen tegen EMF-straling? (In het Engels)

Hoe kunt u blootstelling aan elektromagnetische velden verminderen?

1. Gebruik producten welke EMF-straling blokkeren 

Door speciale telefoonhoesjes, laptoppads en tabletcases kunt u de blootstelling aan EMV’s sterk verminderen. Deze producten voorkomen blootstelling aan schadelijke EMF-golven. Dit onderzoek toonde aan dat bij 64 mensen die de EMF-schilden gebruikten de symptomen duidelijk afnamen. 

2. Reduceer het gebruik van mobiele apparaten die EMF-straling uitzenden 

Het is zeer verstandig om de connectie met uw telefoon, laptop of tablet voor een langere tijd per dag volledig te verbreken. Ook als u de apparaten niet gebruikt, zorg ervoor dat ze op een redelijke afstand van u vandaan liggen. 

3. Probeer EMV-bronnen bij u vandaan te houden

In de huidige tijd is dit natuurlijk erg lastig, toch zijn er enkele handige stappen die u hierin kunt nemen. Bijvoorbeeld; schakel het mobiele apparaat volledig uit, gebruik vaker de vliegtuigmodus en schakel uw router s ’nachts uit. 

Kortom, door een paar kleine veranderingen in uw levensstijl aan te brengen kunt u EMV-blootstelling reduceren en een verbetering in uw gezondheid teweegbrengen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek dan hier onze shop. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan.

Bestel nu

Tot slot

Heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven